Etter stang ut med 34.plass i VM forrige helg, hadde førsteårssenioren håpet på en opptur under helgas verdenscupritt i Lenzerheide. Det gikk ikke helt som forhåpet.

– Det var ikke det helt store. Fikk en god start, og var det jeg ønsket å være. Holdt litt igjen de første rundene, før jeg begynte å gi litt mer gass. Følte jeg hadde bra trøkk en periode, men det dabba gradvis av. Det er rett og slett ikke nok å kjøre med, og det blir trått å sykle rundt, sier Fagerhaug til Terrengsykkel.no etter rittet.

Annonse

Slapper av med landevei
Nå tar rundbanetalentet en liten pause fra grovknastede dekk, og gir seg sjøl en sjanse til å få helga på avstand.

– Det er mye å evaluere. Men det er nok flere ting som spiller en rolle. Jeg kunne kanskje gjort ting litt annerledes i fysiske forberedelser, men det er nok det mentale som har hatt mest å si. Det er litt diverse ting de siste ukene som ikke har vært ideelle, som man kanskje får svi litt for nå. 33. plass er uansett ingen plassering å sutre av. Det er tross alt min første Worldcup. I morgen skal jeg i gang med U6 på landevei, sammen med Lillehammer CK. Det er et 6-dagers etappeløp i Sverige, sier Fagerhaug, som gleder seg til en liten pause.

Les også: Må nullstille etter VM 

Flere norske på banen
Verdenscupen i Lenzerheide var en dobbeltheader, der det ble kjørt utfor på lørdag og rundbane på søndag. To av Norges utforsyklister kvalifiserte seg til finalen.