Under VM i Nove Mesto sist helg endte førsteårssenioren på 34.plass og litt under forventning etter en vår og forsommer med seiere og topplasseringer fra første mulighet. Men nå har Fagerhaug lagt mesterskapet bak seg. Det handler om helgas oppgaver, og han har brukt uka bra.    

– Forberedelsene går bra. Løypa har veldig typisk norsk terreng, med mye røtter og slagete underlag. I løypa finner vi en lengre klatring helt i starten, etterfulgt av en utforkjøring. Videre er det småkupert, og i stor grad gressunderlag. Det er en «mate-løype». For min egen del gjelder det bare å kjøre et godt løp. Da må jeg legge en tydelig plan for hvordan jeg skal disponere kreftene, kjøre smud og billig teknisk, og sørge for å komme inn på rett spor mentalt, sier Fagerhaug.

Annonse

Landslagssjef Eddy Knudsen Storæter er ikke bekymret for debutanten. 

– Petter har levert sterke ritt på løpende bånd i år og gått fra nummer 1300 til 176 på UCI rankingen i år. Det viser hvor godt han har taklet overgangen fra junior til U23. Etter medaljen til Tobias (Johannessen) ble Petter veldig giret på å vise at han kunne gjøre et fantastisk ritt. Han var for het på grøten. Hans prestasjon var nok til en viss grad preget av dette. Fokuset ble litt vel mye på resultat, og ikke i tilstrekkelig grad på hva han må jobbe med, sier Storsæter.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: