Henrique Avancini vant kortbanerittet i verdenscupen, Erik Hægstad på 26.plass

Erik Hægstad var 36 sekunder bak vinneren Henrique Avancini fra Brasil på fredagens kortbaneritt i verdenscuprunden i Lenzerheide i Sveits.

Sist oppdatert: 3. september 2021 kl 18.52
Erik Hægstad ble nummer 26 i kortbanerittet i verdenscuprunden i Lenzerheide.
26. PLASS: Erik Hægstad ble nummer 26 i kortbanerittet i verdenscuprunden i Lenzerheide. Foto: Kuestenbrueck/Ego Promotions
Lesetid: 1 minutter

Kortbanerittet er begrenset til de 40 beste rytterne på UCIs ranking. I tillegg til UCI-poeng, avgjør plasseringen i kortbanerittet også hvor i startfeltet de 40 beste rytterne skal stå. På den måten er rittet også en mulighet for de beste rytterne til å skaffe seg et enda bedre utgangspunkt for rundbanerittet i morgen. 

Topp 3 menn elite
1. Henrique Avancini, Cannondale Factory Team/ Brasil, 19:58
2. Mathias Flückinger, Thörmus RN Swiss Bike Team/Sveits, 19:59
3. Victor Koretzky, KMC-Orbea/Frankrike, 19:59
--
26. Erik Hægstad, Lillehammer CK/Norge, 20:35

Fullstendige resultater 

I morgen fortsetter verdenscuprunden i Lenzerheide med utforfinaler for kvinner og menn junior på formiddagen, og utforfinaler for kvinner og menn elite på ettermiddagen. Norge stiller med tre ryttere: Kine Haugom som tok sølv i VM sist helg i junior, samt Frida Helene Rønning og Mille Johnset i elite.

Søndag kjøres rundbaneritt for kvinner og menn U23 på formiddagen, før verdenscuprunden av sluttes med rundbaneritt for kvinner og menn elite. Norge stiller med tre ryttere: Foruten Erik Hægstad i menn elite, stiller Mats Tubaas Glende og Knut Røhme i U23-klassen. 

Publisert 3. september 2021 kl 18.52
Sist oppdatert 3. september 2021 kl 18.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen