Landslagsleder Bjørn Ballangrud er godt fornøyd med rytternes prestasjoner i kvalifiseringen i Valnord.

– Isak Leivsson ble nummer 15 i menn elite, mens Frikk Hess-Bolstad ble nummer ni og Simen Smestad ble nummer 22 i juniorklassen, sier Ballangrud etter fredagens kvalifiseringsrunde.

Isak Leivsson kjørte inn på 4:23.512, drøyt 11 sekunder bak Troy Brosnan fra Australia, som hadde beste tid i kvalifiseringsrunden. Hess-Bolstad gjorde unna løypa på 4:43.908, og var rett over 17 sekunder bak Finnley Iles fra Canada, som var raskeste junior i kvaliken. Smestad klokket inn på 4:48.279.

Mer å gå på
– Det var kult å komme ned og ende på 9.plass. Jeg følte meg bra før start, og var gira på å sykle fort, sier Hess-Bolstad.

Den nybakte juniornorgesmesteren mener imidlertid at han har mer å gå på i finalen.

– Jeg gjorde en del store feil underveis, men syklet noen seksjoner bra. Jeg hentet meg også inn litt på slutten. Så i morgen skal jeg fokusere på å rydde opp i runnet mitt, og sykle så fort jeg kan. Jeg har trua på at jeg skal klare å backe opp resultatet fra seedingen i finalen, sier han.

Fullstendige resultater fra kvalifiseringen 

Verdenscupavslutningen i Andorra er en viktig del av landslagets oppkjøring mot utfor-VM i Val di Sole neste helg.

Les også: 4 ryttere til utfor-VM i Val di Sole 

Trøbbel for Vestavik
Den norske landslagstroppen i Andorra består av totalt fire ryttere. Foruten de tre som går videre til finalen er Brage Vestavik på plass, og kjørte offensivt i sin kvalikrun, men støtte på trøbbel lenger ned i løypa.

– Brage startet veldig bra, men tok igjen en treg rytter han ikke kom forbi og falt ned til 40.plass, og derfor utenfor finalen ettersom det kun er de 30 beste som går videre, sier Ballangrud.

Vestavik legger ikke skjul på at han er skuffet over plasseringen.

– Jeg var i en skikkelig bra run, og så plutselig så jeg masse støv i løypa, og skjønte at det var en dude i løypa. Jeg ropte på han, men han flytta seg ikke. Det var ganske dritt. Da ble jeg helt ukonsentrert, så jeg gikk over styret og krasjet i en sving, men kom meg på sykkelen igjen. Etter noen meter tok jeg han igjen en gang til, men han flytta seg fortsatt ikke, og jeg kom ikke forbi, så jeg ble kjørende etter han helt ned til målområdet, forteller Vestavik.

17-åringen, som kjører for Devinci Global Racing er ranket som nummer 69, men rankingen er ikke representativ for hans nivå. Han startet derfor som nummer 55 av 74 i kvalifiseringen.

– Jeg har hatt en del trøbbel og skader i år som har gjort at jeg ikke har fått vært med på så mange verdenscuper, og da har jeg ikke bedre ranking enn nummer 69. Derfor starter jeg med folk som kjører på det nivået, sier Vestavik, som ikke sutrer over spilt melk. – Nå har jeg vært igjennom dette også, sånn er det og jeg får ikke gjort noe med det. Nå blir det å fokusere på VM neste uke, sier han.

Vestavik imponerte blant annet med en rekke sterke prestasjoner under Crankworx i Canada i august, og er tatt ut som en av 19 ryttere til Redbull Hardline om to uker.

Les også: Bare å få sykle i Whistler er stort 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Brage Crankworx Canadian Open 2016 - Linnea Rooke copy
Brage Vestavik under Crankworx i Whistler i august. Foto: Linnea Rooke

Brage Vestavik under Crankworx i Whistler i august. Foto: Linnea Rooke