To gull, tre sølv og to bronse i Nordisk mesterskap

Martin Siggerud vant juniorklassen i Danmark, 10 sekunder foran klubbkompisen Tobias Johannessen.

Sist oppdatert 11. september 2016 kl 19.23
Martin Siggerud er nordisk mester i rundbane etter dagens seier i Vejle i Danmark. Her fra EM i Sverige i mai. Foto: Bengt Ove Sannes
Martin Siggerud er nordisk mester i rundbane etter dagens seier i Vejle i Danmark. Her fra EM i Sverige i mai. Foto: Bengt Ove Sannes

De to juniorene fra Soon CK var i en klasse for seg selv der de knivet om gull og sølv under Nordisk mesterskap i rundbane i Vejle.

– Det ble nok en fin fight med Tobias i dag, og det var deilig å trekke det lengste strået, sier Martin Siggerud. 

Siggerud gjorde unna sitt ritt på 1:21:55, mens Tobias Johannessen var inne på 1:22:05. Dansje Christian Duus Storgaard sikret seg bronsen i juniorklassen, men var nesten to minutter bak i mål.

– Vi kjørte egentlig ganske kontrollert fra start, og det var med en danske en god stund, men da vi begynte å trøkke litt på gasspedalen mot slutten måtte han slippe, og det sto mellom Tobias og meg. Jeg følte meg ganske bra i dag og vet at jeg er god i tette dueller, så jeg klarte å dra fra Tobias litt siste halvdelen av sisterunden, sier Siggerud, som tar med seg selvtillit inn mot Norgescupavslutningen neste helg.

– Det er veldig deilig å få en god avslutning på sesongen, selv om det er igjen en norgescup-helg. Det gir en god dose motivasjon inn mot vintertreninga, sier Siggerud.

Han har knivet med Johannessen siden sesongen startet i april, da førsteårsjunioren kom som ei kule inn fra første ritt. Siden har Johannessen tatt for seg, blant annet med bronse i VM i Tsjekkia i juli. 

Les også: Johannessen debuterte til VM-bronse 

Sølv og bronse til jentene
I jentenes juniorklasse ble det sølv til Thea Siggerud, også hun fra Soon CK, og bronse til Else Bratteland, mens Tuva Siggerud fra Soon CK tok sølv i ungdomsklassen, som ble kjørt lørdag.

– Jeg er veldig fornøyd med rittet, og hadde utrolig bra bein og form! Sofie Heby som vant kjenner jeg til fra EM i Graz/Østerrike, der hun har vært i toppen. Så konkurransen var ganske sterk, og jeg er veldig fornøyd med plasseringen min. Det var en hard løype med mye høydemeter, så jeg fikk absolutt kjørt meg, sier Tuva Siggerud.

Les også: Sølv i ungdoms-EM i Graz 

2x 4.plass i eliteklassene
I seniorklassene ble det fjerdeplass til både Petter Fagerhaug og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen. Tyske Manuel Fumic vant eliteguttas ritt foran Jens Schuermans og Didier Bats fra Belgia, og dermed ble Fagerhaug likevel nordisk mester, mens sølv og bronse gikk til henholdsvis Klaus Nilsen fra Danmark og Emil Linde fra Sverige.

Totalt var det seks norske blant de 12 beste: Eskil Evensen-Lie som tok sammenlagtseieren i Norgescup maraton sist helg, ble nummer 7, Erik Nordsæter Resell nummer åtte, Eirik Pettersen nummer 10, Erik Hægstad nummer 11 og Torjus Bern Hansen nummer 12.

Halvsur fjerdeplass
Selv om Bøe Jacobsen innrømmer det var surt å være noen sekunder unna pallen, er hun fornøyd med rittet.

– Det var ganske gøy å kjøre i dag, og det gikk bedre enn jeg hadde turt å håpe på. Jeg var ikke så mange sekunder bak tredjeplassen, så det er selvsagt litt surt. Men jeg kjørte for dårlig på andre og tredje runde til å kunne ta inn de, selv om jeg kjørte bedre på siste runde, sier Bøe Jacobsen, og legger til at løypa var både fysisk og teknisk krevende.

– Det var en typisk dansk rundbaneløype med mye høydemeter. Folk tror Danmark er flatt men har de et dalsøkk eller en kul et sted, så bruker de den for alt den er verdt, oppover, nedover og på skrå i flere omganger. Det er nesten morsomt hva de greier å få ut av terrenget de har, sier hun.

Løypa i Vejle hadde også mye smal sti der det var vanskelig å komme forbi, både oppover og nedover.

– Du måtte planlegge passeringer nøye. Men alt i alt, kjørte jeg teknisk bedre enn forventet og tok innpå folk i utforkjøringene og i de tekniske partiene. Den godfølelsen tar jeg med meg inn mot Norgescupfinalen neste helg, sier Bøe Jacobsen, som ikke har kjørt ritt siden Norgescupen i Trondheim for fire uker siden. 

Topp 3 kvinner elite
1. Alexandra Engen, Sverige, 1:31:24
2. Linn Gustafzzon, Sverige, 1:35:16
3. Anna Madsen, Danmark, 1:38:35
--
4. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk, 1:39:06

Topp 3 kvinner junior
1. Caroline Bohe, Danmark, 1:17:37
2. Giorgia Marchet, Italia, 1:18:07
3. Thea Siggerud, Soon CK/Norge, 1:20:25
--
4: Else Bratteland, Grimstad SK, 1:24:44

Topp 3 menn elite
1. Manuel Fumic, Tyskland, 1:30:05
2. Jens Schuermans, Belgia, 1:22:05
3. Didier Bats, Belgia, 1:23:46
--
4. Petter Fagerhaug, Lillehammer CK, 1:31:57
5. Klaus Nielsen, Danmark, 1:33:15
6. Emil Linde, Sverige, 1:33:57

Topp 3 menn junior
1. Martin Siggerud, Soon CK, 1:21:55
2. Tobias Johannessen, Soon CK, 1:22:05
3. Christian Duus Storgaard, Danmark, 1:23:46

Fullstendige resultater alle klasser 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 11. september 2016 kl 19.23
Sist oppdatert 11. september 2016 kl 19.23
Relaterte artikler
Sjonglerer OL-drøm med Tour de France

Pidcock og van der Poel: Utfordringene foran OL i Paris

ultrabirken tilbake
Gjeninnfører publikumsfavoritt

– Vi lytter til våre deltagere

LEGENDE: Nino Schurter var en jaget mann i Mont-Sainte Anne. Den sveitsiske veteranen holdt likevel hodet kaldt og sikret seg sammenlagtseieren. Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom
Stjernekvartett kunne stikke av med tittelen

Sekundstrid og teknisk trøbbel da verdenscupen skulle avgjøres

BLODSLIT: Som i Snowshoe sist helg, var det svært krevende forhold under verdenscupavslutningen i kanadiske Mont-Sainte-Anne i Quebec. Svenske Jenny Rissveds sparte ikke på noe tross krevende forhold. FOTO: Red Bull Content Pool
Jenny Rissveds i episk duell mot Loana Lecomte

Fransk jubel i gjørma tross velt og punktering

TØFT: Thomas Pidcock virket solid i Snowshoe, med to punkteringer sendte ham til slutt ut av seierskampen. FOTO: Red Bull Content Pool
Dobbel punktering åpnet opp for Sarrou

Verdensmesteren stanset av dobbel punktering

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue