Nok en gang var det utklassing fra Elisabeth Sveum, som vant seniorklassen foran svenske Linn Gustavzzon. 

– Linn (Gustavzzon) og jeg stakk fra de andre ganske fort og syklet sammen en stund, men etter et par runder merket jeg at jeg kanskje var bedre enn henne i enkelte deler av løypa, så da prøvde jeg å utnytte det. Jeg fikk en luke, og syklet bare jevnt videre, men på slutten var det blitt et ganske godt stykke ned til henne, sier Sveum, som vant med nesten halvannet minutts margin til svensken. 

Annonse

Marit Sveen sikret seg den siste pallplassen.  

– Jeg synes det gikk greit i dag, men jeg var litt treig i starten og jeg kjente at det er lenge siden jeg syklet rundbane sist, sier Sveen. 

Rundbanenorgesmesteren har brukt sommeren til å sykle maratonetapperitt i Frankrike og deretter Helterittet på ti mil for to uker siden. Nå er det kortbane som venter i morgen. 

– Jeg håper jeg skal være litt raskere ut fra start da, sier Sveen. 

Les også vårt portrettintervju med Norgesmesteren: Når gull ikke er godt nok 

Topp 3 kvinner senior
1. Elisabeth Sveum, Kloppa offroadklubb, 1:34:01
2. Linn Gustavzzon, Sverige, 1:35:30
3. Marit Sveen, Romeriksåsen SK/Sørensen Racing, 1:38:15 

Saken fortsetter under

Marit Sveen kom på tredjeplass i den åttende runden av årets rundbane-Norgescup. Foto: Davis Haugen

Blant elitegutta var det Erik Hægstad som vant foran Jørgen Anmarkrud. Bak dem var det en god luke til Knut Røhme på tredjeplass. 

– Rittet i dag var avslutningen på en veldig tøff treningsperiode. Jeg lå litt på hjul de første rundene og kjørte meg inn i rittet før jeg prøvde på noen sprell. Jeg synes jeg fant en god flyt, men fikk to gode lufteturer over styret. Det var litt unødvendig fra min side, men kroppen er heldigvis like hel. Og jeg tar med meg noen viktige UCI-poeng og en fin gjennomkjøring for neste helg, sier Hægstad. 

Han reiser til Canada i morgen for å sykle rundbane-VM der kommende helg, og står derfor over morgendagens kortbaneritt. 

Topp 3 menn senior
1. Erik Hægstad, Lillehammer CK, 1:33:49
2. Jørgen Anmarkrud, Konnerud IL Sykkel, 1:34:05
3. Knut Røhme, Romeriksåsen SK/Sørensen Racing, 1:35:44 

Topp 3 kvinner junior
1. Margrethe Wettre Andreassen, Asker CK, 1:18:16
2. Hedda Brenningen Bjørklund, Lillehammer CK, 1:20:03
3. Helena Nyhus, IF Frøy, 1:28:48

Topp 3 menn junior
1. Viggo Karlsson, Sverige, 1:20:17
2. Ole Sigurd Rekdahl, Halden CK, 1:21:06
3. Erlend Tegneby Vegstø, Soon CK, 1:21:56

Roser arrangøren
Rittet gikk i klubbens nye rundbaneanlegg på Veldre Sag, der de også har søkt om å få arrangere rundbane-NM 2020. Det håper Sveum de får. 

– Det er utrolig artige løyper de har bygget her. Det er masse kule elementer, hopp og dropp og tekniske klatringer med serpentinsvinger fulle av stein, så selv om løypa ikke har så mange høydemeter er det mye tungt terreng som skiller godt, sier Sveum. 

Hun roser også arrangøren for atmosfæren og tilrettelegging. 

– Det var rett og slett veldig trivelig å være her. Du merker at de har lyst til å lage sykkelfest, og at de vil oss alle vel, sier Sveum, som tok sin fjerde seier på rappen. 

Sist helg vant hun maraton-NM Stomperrudrittet. For to uker siden vant hun Cykelvasan og første helga i august vant hun Grenserittet. Dagens ritt var imidlertid noe helt annet. Sveum står imidlertid over morgendagens kortbaneritt. Nå er det Birkebeinerrittet 31. august som er neste for Sveum.  

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel