– Vi er veldig i startgropa foreløpig og vi har mange ideer som skal konkretiseres utover vinteren. Men det å rekruttere medlemmer blir selvsagt viktig. Det er kanskje lettere når vi kommer i gang med aktiviteter, sier Øystein Sellevold.

Les også: – Vi må gjøre det enklere for folk å forstå relevansen til NOTS 

Annonse

Stibyggerkurs er første spikrede plan for det ferske NOTS-laget, men utover vinteren håper Sunnfjord Stisykkellag å ha flere aktiviteter på kalenderen.

Sellevold er leder for det nye NOTS-laget, som ble formelt etablert 22. november. I tillegg består styret av Håvard Grimelid, Halvard Avdem, Arne Runde og Lars Christian Danby Engø.

– Bakgrunnen for at vi ønsket å opprette et eget lokallag er at Sunnfjord Utvikling, som eies av kommunene i Sunnfjord, inviterte til et åpent møte i våres for å fortelle at de ville engasjere Rekkje Stiutvikling til å lage en mulighetsstudie for området. Da kom det rundt 30 syklister, og resultatene av studien ble oversendt deltakerne i mai. Så i høst tok ti av oss tak og bestemte oss for at nå måtte vi komme i gang med å få samlet og formalisert det som kom fram i mulighetsstudien slik at det ikke bare kokte bort, forteller Sellevold.

Les også: NOTS lanserer stibyggerhåndbok 

Saken fortsetter under

Førdsnipa 1 Foto Håvard Grimelid 1200x800
Stiene på Førdsnipa er blant de som Sunnfjord Stisykkellag håper å utbedre. Foto: Håvard Grimelid

Stiene på Førdsnipa er blant de som Sunnfjord Stisykkellag håper å utbedre. Foto: Håvard Grimelid

Hva skal dere utrette?
– Sykling er jo den primære aktiviteten vi skal drive med, men vi håper å kunne være en positiv bidragsyter til å etablere gode holdninger til stisykling. Her sykles det en del uorganisert, og i det vi vet er det er ingen kjente konflikter med andre brukere. Men vi kjenner til det som har skjedd i Sogn med hensyn til slitasje på stiene, og de problemene som kan komme når man driver det organisert. Det ønsker vi å forebygge her ved å lære av hvordan de har løst det.

Les også: Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur 

Hvorfor velger dere å etablere et NOTS-lag?
– Vi deler NOTS filosofi og det arbeidet de gjør og har gjort for stisyklistene. Det ønsker vi å bli en del av og bidra til. Vi har god kontakt med Sunnfjord Utvikling og de er positive til det arbeidet vi vil gjøre med stiene og sykkelmiljøet. Men når vi skal opprette kontakt med andre samarbeidspartnere tror vi det er enklere for de vi kontakter når de kan forholde seg til en organisasjon i stedet for enkeltpersoner.  

Hvilke planer har dere framover?
– Vi har planer om å arrangere et stibyggerkurs til våren, men det første blir et formelt årsmøte i februar-mars. Mulighetsstudien til Rekkje Stiutvikling vurderer også å bygge et tilrettelagt anlegg som skal være tilgjengelig for alle, og det vil vi bidra til. Og vi har definitivt som mål å øke kvinneandelen.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.