Løvset syklet til krampa tok henne og vant foran de to danske rytterne Anna-Sofie Nørgaard og Lisette Rosenbeck Christensen, som kom på henholdsvis andre og tredje plass.

– Det var hardt men kult. Det var en kamp mot hodet og viljen hele veien, sa Borghild Løvset etter målgang.

Annonse

Løvset sikret seg et forsprang tidlig, og strategien var å holde det resten av rittet. Hun åpnet hardt for å få en luke, og satset på å holde den videre.

– Jeg starter alltid hardt og prøve å henge med i front så lenge det går. Deretter er det å holde et jevnt tempo, forklarer hun.   

Løvset var også tatt ut til VM i maraton, som gikk i Val Gardena i Italia i dag morges, men måtte stå over på grunn av sjukdom som har plaget henne hele våren.

Elisabeth Sveum kom direkte fra NM gateritt på Gjøvik fredag kveld og tok fjerdeplass i Skjebergrittet. Hun var med det nest beste norske i kvinner elite.

– Jeg lå lenge på tredjeplass, like bak plassen, men jeg kjente NM Gateritt fra kvelden før litt i beina, sier Sveum, som jobbet aldri ga opp kampen.

– Jeg tok en runde av gangen, og prøvde å nå igjen teten. Jeg fikk det ganske bra på tredje og fjerde runde Da kom det ei dansk jente forbi, men jeg er fornøyd jeg, tross alt, sier Sveum.

– Og så var det god læring å takle litt slitne bein, legger hun til. Sebastian Fini vant herreklassen foran Ola Kjøren. Han var inne på 2:18:45.0, knappe halvminuttet foran Kjøren.

Saken fortsetter under

Fini Skjebergrittet 2015 - Foto Snorre Veggan 1400x933
SEBASTIAN FINI fra Danmark kjørte alene over mål i Skjebergrittet. Foto: Snorre Veggan

SEBASTIAN FINI fra Danmark kjørte alene over mål i Skjebergrittet. Foto: Snorre Veggan

– Jeg følte meg grei og kjørte det jeg kunne, så da kan jeg ikke være misfornøyd med andreplass, sier Kjøren.

– Fini og jeg kjørte sammen i 3.5 runder, og så fikk han en luke som ble gradvis større, og da hadde ikke jeg noe mer å gi, sier Kjøren, som roser løypa og rammen rundt Skjebergrittet.

– Det var ikke så mye bakker, så du måtte tråkke hele vegen og da blir det hardt. Den var passe teknisk, men teknisk i høy fart, så overkroppen fikk bank, sier Kjøren.

Nå tar Kjøren to helger uten ritt, før han er tilbake med startnummer til NM rundbane.

– Det skal bli godt med et par rittfrie helger. Trans-Østerdalen forrige helg hang i lenge, men jeg kom meg heldigvis akkurat igjen til denne helga, sier Kjøren, som vant Trans-Østerdalen sammenlagt.

Saken fortsetter under

Ola Kjøren - Skjebergrittet 2015 - Foto Snorre Veggan 1400x933
OLA KJØREN ble nummer to, men er godt fornøyd med egen innsats. Foto: Snorre Veggan

OLA KJØREN ble nummer to, men er godt fornøyd med egen innsats. Foto: Snorre Veggan

Topp 3 menn elite
1. Sebastian Fini, Danmark, 2:18:45.0
2. Ola Kjøren, Team Milslukern, 2:19:14.1
3. Henrik Hollingsæter Kippernes, Fræna SK, 2:21:10.0

Topp 3 kvinner elite
1. Borghild Løvset, Orkla CK, 2:50:12.2
2. Anna-Sofie Nørgaard, Danmark, 2:53:15.0
3. Lisette Rosenbeck Christensen, Danmark, 2:54:02.9