Selv om SykkelEnern arrangeres samme dag som Grenserittet, har det 70km lange seedingsrittet en solid startliste både i antall og kvalitet.

Tirsdag var det 550 påmeldte, og arrangøren håper å nå 1.000 deltakere innen startskuddet går lørdag formiddag. Erfaringsmessig er det mange som avventer været før de melder seg på, sier Janette Hargin i SykkelEnern.

Annonse

Les også: Norge kan få maraton-VM i 2019 

Hildegunn Gjertrud Hovdenak har slitt med sjukdom og formsvikt siden starten av sesongen, og dropper derfor Grenserittet. Hun stiller imidlertid til SykkelEnern på Oppdal så sant kroppen ser ut til å tåle høy puls.

– Jeg kjører muligens Enern for å sjekke hvordan det går å presse seg. Men jeg må føle meg fra hvis jeg skal gjøre det, sier Hovdenak, som har slitt med hoven hals igjen denne uka.

Men stiller Hovdenak, er det fordi hun føler seg pigg nok, og da får fjorårsvinner Anne Nevin en ekstra utfordring med å forsvare tittelen i det 76km lange seedingsrittet. 

– Hovdenak er påmeldt og vi håper kroppen tillater henne å starte på lørdag. Det blir kult å se hva hun kan prestere, hun kjenner jo løypa fra før, sier Hargin.

Saken fortsetter under

Hildegunn Gjertrud Hovdenak - Foto Kent Murdoch 1400x924
Hildegunn Gjertrud Hovdenak håper å være i form til SykkelEnern på lørdag. Foto: Kent Murdoch

Hildegunn Gjertrud Hovdenak håper å være i form til SykkelEnern på lørdag. Foto: Kent Murdoch

I herreklassen er det også flere sterke ryttere på startlista
Sigurd Mellemsæter, som ligger på tredjeplass i Norgescupen for junior, er påmeldt til årets utgave.

Eric Nevin, som ble nummer fire i fjor, stiller også til start i menn elite. Det samme gjør Frode Jermstad og Harald Fladseth og foreløpig 21 andre mannlige syklister. I fjor var det Fredrik Wilmann som vant rittet, men han er foreløpig ikke påmeldt til årets utgave.

Les også: Favorittene til Grenserittet

Feirer 10-årsjubileum med original trasé
Løypa er fra i år lagt tilbake til sin opprinnelige trasé, ettersom E6 er ferdig utbygget. Dermed slipper deltakerne den ekstra sløyfen som har vært brukt de to siste årene under utbyggingen.

– Nå er løypa tilbake på cirka 70 km og går i stort sett rett in mot mål etter at man har kommet ned den lange nedkjøringen Orkelsjøvegen, sier Hargin. 

Videre er start og mål flyttet fra Aunesenteret til midt i Oppdal sentrum.

SykkelEnern byr på tre løypealternativer: 70km elite/aktiv/turklasse med seeding til Birken, 42km med tidtaking og 42km trim, samt 25km familieritt uten tidtaking på grusvei. I tillegg kjøres KnøtteEnern for de aller minste.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

SykkelEnern course change
Årets løype er tilbake til originalen og noen kilometer kortere enn den har vært de siste åra mens E6 har vært under ombygging.

Årets løype er tilbake til originalen og noen kilometer kortere enn den har vært de siste åra mens E6 har vært under ombygging.