– Det ble et veldig hardt og jeg fikk det litt på slutten. Da ble det tungt, for jeg lå mye alene og det var en del vind, sier Emil Hasund Eid fra Team Milsluker’n og arrangørklubben Kloppa Offroad.

Han var i mål på 1:33:23.3 og vant rittet med nesten tre minutters margin til Fredrik Haraldseth på andreplass. Øivind Bjerkseth sikret seg den siste pallplassen, ti sekunder bak Haraldseth.

Annonse

– Jeg er jo født og oppvokst her i strøket, så jeg visste godt hva jeg gikk til. Jeg kjente hele løypa fra før og visste at det ble mye oppover, og det var noen tekniske partier også, men det er de to tingene jeg føler jeg er best på, sier Hasund Eid, som fikk feire seieren med stil og sjampis på pallen.

Sikter mot landslaget
Nå er det Montebellorittet 21. mai som er neste konkurranse for Hasund Eid, som håper å kunne liste seg inn på landslaget i løpet av sesongen.

– Jeg begynner jo å gjøre det ganske bra etter hvert, så målet for sesongen er å komme inn på landslaget og sykle for Norge på slutten av sesongen. Derfor sykler jeg det som er i Norge, selv om det er rundbane jeg satser mest på. Men det blir spennende med maraton, og å sykle ritt i over to timer, sier han.

Ydmyk Haraldseth
I forkant av rittet var Fredrik Haraldseth ansett som en av favorittene, men eliteutøveren endte opp på andreplass.

– Emil var helt overlegen i dag. Vi andre måtte bøye oss i støvet, sier Haraldset, som er godt fornøyd med å sikre seg andreplassen.

– Jeg lå lenge like bak Bjerkseth, men kom meg opp i rygg og tok spurten, så jeg er fornøyd med resultatet. Det var uten tvil den sterkeste mannen som vant i dag. Emil var klart sterkest rundt hele løypa, både opp og ned, sier Haraldseth.

Les også: Spent på sesongstarten 

Taktisk smart
Blant damene var det Mona Hallingrød, også hun fra Team Milsluker’n og arrangørklubben Kloppa Offroad, som var i en klasse for seg selv. Hallingrød var i mål på 1:53:59, over 20 minutter før Andrea Coucheron på andreplass.

– Jeg var taktisk smart og stilte meg i rekke nummer to på startstreken og klinte til. Så greide jeg å holde følge med de ti beste herrene et godt stykke, sier Hallingrød, og legger til at det var uvant å sykle så mye grus.

– Jeg hater grus og elsker sti, så jeg måtte hele tiden tenke på at snart kom et nytt stiparti. Høydepunktet var selvfølgelig å ha kontroll hele veien, og selvsagt å vinne, da. Det er jo en gledesrus. Og i etterkant var det et høydepunkt å se på resultatlista at jeg hadde 24. beste tid av alle som syklet tre runder, sier Hallingrød.

Både menn og kvinner senior kjørte tre runder i den krevende løypa på 13.7km.

Topp 3 kvinner, 41km
1. Mona Hallingrød, Kloppa Offroad/ Team Milsluker’n, 1:53:59
2. Andrea Coucheron, BOC, 2:14:52.6
3. Magdalena Kwart, IF Frøy, 2:18:49.9

Topp 3 menn, 41km
1. Emil Hasund Eid, Kloppa Offroad/ Team Milsluker’n, 1:33:23.3
2. Fredrik Haraldseth, BOC/Hardrocx-ABAX racing with Swix, 1:36:12.2
3. Øivind Bjerkseth, Asker CK, 1:36:21.9

I menn junior, som kjørte to runder, vant Sebastian Moen fra Høland IL, med 50 sekunders margin til Petter Mouland fra BOC på andreplass. Samuel Heimlio Rønning fra Kloppa Offroadklubb kom på tredjeplass.

Rune Flengsrud fra Ullevål SK vant veteranklassen, 25 sekunder foran klubbkamerat Trond Ristvedt. Espen Evje fra Kloppa Offroadklubb tok tredjeplassen.

Fullstendige resultater alle klasser 

Totalt var det i underkant av 100 deltakere på første utgave av Rojan Offroad på Harestua lørdag, og Øyvind Brenne Nordengen i arrangementskomitéen forteller om gode tilbakemeldinger på rittet. Det var tørre forhold i løypa, og sol, vind og oppholdsvær under rittet, mens premieutdelingen ble herjet av et snøvær, forteller Nordengen.

Les også: Favorittene i Norgescupen