Brumunddal SK skal i forbindelse med Bukkerittet arrangere NM på Skeikampen i 2017. Tidligere i høst fikk de også tildelt Norgescupstatus for arrangementet i 2016.

– Dette er veldig stas for oss, og vi tar tildelingen som et kompliment og en tillitserklæring. Vi er ydmyke overfor oppgaven, men jeg er sikker på at vi skal klare å få i stand et veldig bra mesterskap, sier rittleder Knut Helstad i Brumunddal SK i en pressemelding fra NCF.

Annonse

Les også: Stikkord for Norgescup 2016: Sti

Mer sti og flere høydemeter

Bukkerittet hadde også NM status tilbake i 2007, og rittet har inngått i Norgescupen flere ganger de siste årene.

– Vi har lagt om løypa litt for å få litt lenger løype og enda flere høydemeter. Nå kan eliten glede seg til enda mere sti. Samtidig har vi tatt vekk de partiene som kan være utfordrende med tanke på snø, sier rittleder Knut Helstad i Brumunddal SK.

Arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum i Norges Cykleforbund er godt fornøyd med å ha Brumunddal som arrangør for NM i 2017 og er overbevist om at Bukkerittet vil bli et solid arrangement.

– Brumunddal er en erfaren aktør som senest i sommer var en av tre arrangører av NM landevei. Med ny løype blir Norgescuprittet på Skeikampen til sommeren en viktig gjennomkjøring og som et prøve-NM å regne. Vi gleder oss til sykkelfest på Skeikampen, sier Mæhlum.

Les også: Lygna får Fatbike-NM 

Bukkerittet 2016 arrangeres 25. juni. NM i maraton 2016 er tildelt Femundrittet, som arrangeres 30.juli 2016.

Les også: Lover andre boller til NM 2016 

CF Hagen i NC 3 2015 - Foto NCF
Carl Fredrik Hagen på vei ut fra start under NC 3 på Skeikampen. Foto: NCF

Carl Fredrik Hagen på vei ut fra start under NC 3 på Skeikampen. Foto: NCF