/ Fatbike

Lygna får fatbike-NM

Når Lygna Fatbike Gathering 2016 kjøres i februar, er det også denne gangen med status som uoffisielt NM. Det ble klart i dag.

Sist oppdatert: 16. desember 2015 kl 15.09
Odd Erlend Hansen Berg vant det første uoffisielle fatbike-NM, som ble arrangert på Lygna i januar. Foto: Snorre Veggan
Odd Erlend Hansen Berg vant det første uoffisielle fatbike-NM, som ble arrangert på Lygna i januar. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 4 minutter

LYGNA FATBIKE GATHERING

– Å arrangere NM krever en del mer ressurser og mannskap fra vår side, men det betyr også mer oppmerksomhet rundt arrangementet, og for en del av konkurranserytterne betyr det en del at rittet har status som uoffisielt NM, sier Tomas Sunde, som er primus motor for Lygna Fatbike Gathering 2016.

Men NM-status stiller blant annet krav til dommere og mer helsepersonell, uansett om det er offisielt eller uoffisielt NM. Sunde er imidlertid godt i rute med arrangementet og gleder seg til ny fatbikefest på Lygna.

Han ser at fatbike vokser sterkt, og forteller om økning fra 32 deltakere til 99 fra 2014 til 2015, og følger 2016 i samme spor, blir det godt med ryttere i løypa.

– Vi må strekke oss litt lenger hvert år slik at fatbike-folket blir fornøyd, og det tror vi de skal bli, sier Sunde, som samtidig sender en varm takk til eierne av Lygna Skistadion for deres vilje til å finne en dato for rittet også denne vinteren.

– Vi har et godt forhold til eierne av Lygna Skistadion. De er veldig reale, og de liker å ha oss der, sier Sunde, og legger til at han setter stor pris på samarbeidsviljen til eierne av skistadion.

Saken fortsetter under

Fatbike NM 2015 - Snorre Veggan
Det var tunge forhold under det første uoffisielle fatbike-NM, som ble arrangert på Lygna i januar 2015. Foto: Snorre Veggan

Det var tunge forhold under det første uoffisielle fatbike-NM, som ble arrangert på Lygna i januar 2015. Foto: Snorre Veggan

Se også: Fatbike-NM 2014 i bilder

Kjente rammer
Rittet kjøres også i år på Lygna Skistadion, og datoen er 14. februar. I tillegg til NM-klassen blir det også turrittklasser og fatbikeritt for barn og ungdom. Selv om det er andre gang Lygna Fatbike Gathering arrangerer uoffisielt NM, er det en del som er nytt denne gangen. Lygna Skistadion åpner kommende helg etter totalrenovering i forbindelse med at Lygna skal arrangere ski-NM i 2017, og Sunde er i gang med å sjekke terrenget rundt stadion for å få på plass det siste .

– 80 prosent er på plass allerede. Nå må vi bare finne ut av de siste detaljene på hvordan vi skal bruke Lygna Stadion best mulig, og få på plass riktige ressurser og antall mannskap, sier Sunde.

– Løypa blir den samme for alle, både elite og turryttere, men vi vil justere med antall runder, sier Sunde, som skal tegne løypekart og regne ut rundelengde i løpet av de nærmeste dagene.

Sunde vil også få på plass online påmelding så fort som mulig, og oppfordrer interesserte til å følge med på rittets Facebook sider. Der oppdateres all informasjon fortløpende.

Les også: Lygna får fatbikefest i 2016 likevel

Saken fortsetter under

Fatbike NM 2015 3- Snorre Veggan 1400x924
Snø er en del av gamet, og under fatbike-NM 2015 ble det rikelig av det. Foto: Snorre Veggan

Snø er en del av gamet, og under fatbike-NM 2015 ble det rikelig av det. Foto: Snorre Veggan

Offisiell status kan drøye
Når det gjelder eventuelt offisielt NM i fremtiden så er dette en helt ny problemstilling for oss, sier Per Erik Mæhlum i Norges Cykleforbund.

Slik det er nå, har ikke forbundet noe eksakt regelverk som sier hva som skal til for at en gren/øvelse kan bli Norgesmesterskap. Fram til nå har vi bare NM i grener/konkurranseformer som er innarbeidet og etablert internasjonalt i regi av UCI, og der ligger litt av utfordringen, sier Mæhlum, og forklarer at det gjelder både nasjonalt og i utlandet.

– Siden fatbike er en gren som er mindre etablert internasjonalt, så blir dette en ny problemstilling om saken kommer opp. Uansett så må vi ha betydelig økt konkurranseaktivitet før vi vil vurdere å etablere et offisielt NM. Med økt konkurranseaktivitet så mener vi flere terminlistede arrangementer og flere konkurransesyklister som konkurrerer på fatbike regelmessig, sier han.

Det dukker imidlertid stadig opp nye fatbikearrangementer, og et av de nye for 2016 blir Fatbike Wintergames 2016 i Letohallen 27. februar.

Les mer: Skal gi fatbike en ny dimensjon

Lygna Skistadion - Foto Privat 1400x
Lygna Skistadion vil være klart med helt nye fasiliteter når Lygna Fatbike Gathering kjøres i februar. Foto: Privat

Lygna Skistadion vil være klart med helt nye fasiliteter når Lygna Fatbike Gathering kjøres i februar. Foto: Privat

Publisert 16. desember 2015 kl 15.09
Sist oppdatert 16. desember 2015 kl 15.09
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen