– Det blir samme oppskriften og samme trasé som under fjorårets ritt, altså tre runder i den knallharde 13.7-kilometersløypa for hovedrittet, sier Øyvind Nordengen i Rojan Offroad.

Sjampis på premieutdelingen er en tradisjon på Rojan-rittene, og det gjelder også på terrengutgaven.

Annonse

Rittet har start og mål på Skihytta, og deltakerne velger selv om de vil kjøre en, to eller tre runder ved påmelding. I tillegg kjøres det eget ungdomsritt for 12- til 16-åringer som består av to runder på 5km.

Les også: Sjampis i skogen 

Saken fortsetter under

Rojan Offroad start - Foto Rojan Rundfahrt 1400x933

Rojan Offroad på søndag lar deltakerne velge distanse: en, to eller tre runder i den 13.7km lange løypa. Foto: Rojan Rundfahrt

Hybrid mellom rundbane og maraton
– Vi har prøvd å gjøre det mer publikumsvennlig med flere runder. En slags mellomting mellom rundbaneritt og maratonritt. Det er også en del teknisk, men overkommelig terreng, kombinert med bakker og grus. Det gjør at løypa skiller godt, men at også relativt uerfarne kan komme seg rundt løypa uten store problemer, sier Nordengen, som melder om upåklagelige forhold i løypa.

– Den er snøfri, og nå har det vært fint vær i mange dager, og videre fremover ser det ut til at det blir lite nedbør. Derfor bør løypa være tipp topp til konkurransedagen, sier han.

Se video fra løypa  

Rojan Offroad 2016 promo from Rojan Rundfahrt on Vimeo.

Kamp om pallen
Fjorårsvinner og hjemmefavoritt Emil Hasund Eid er tilbake for å forsvare tittelen, og Fredrik Haraldseth, som ble nummer to i fjor, er tilbake etter revansj.

Slik gikk det i 2016: Dobbeltseier til Milsluker’n 

De to må imidlertid vente seg kamp om seieren fra flere utfordrere. Blant annet har Vidar Mehl, som vant landeveisutgaven Rojan Rundfahrt i fjor, og Jo Nordskar fra arrangementskomiteen meldt sin interesse.

– Vidar Mehl ble en publikumsfavoritt da han stakk av med klatretrøya under fjorårets Rojan Rundfahrt, og det blir spennende å se hva han kan få til på "riktig" sykkel. Vi håper selvsagt også at både vinneren av dameklassen og veteranklassen dukker opp i år igjen, sier Nordengen. 

Unikt
Arrangøren legger også opp til stor videoproduksjon med drone og flere kameraer, samt Rojan-TV som er på plass for å intervjue deltakere og publikum.

– Vi vil gjøre litt stas på deltakerne, og tilbakemeldingen er at det faller i smak, sier Nordengen.

Mer informasjon 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Mona Hallingrød - Rojan Offroad 2016 - Arrangøren 1400x933
Mona Hallingrød fra Kloppa Offroad/Team Milslukern vant dameklassen i Rojan Offroad 2016. Foto: Arrangøren

Mona Hallingrød fra Kloppa Offroad/Team Milslukern vant dameklassen i Rojan Offroad 2016. Foto: Arrangøren