Det lille lokale rittet i tjukkeste skauen er etter hvert blitt populært, både blant lokale syklister så vel som hos terrengeliten.

– Krepserittet ønsker å tilby et uhøytidelig ritt for alle. Vi byr på naturopplevelser for terrengrytterne, et kompakt landeveisritt, og et familieritt som vi håper engasjerer resten av rytterne i familien. I kombinasjon med gratis krepselunsjbuffet for alle deltakere etter rittet, håper vi at dette blir en pakke som frister mange. I år skjemmer vi også bort ryttere med gratis massasje i målområdet, sier Karl-Olaf Aannerud i arrangementskommiteen i Krepserittet.

Annonse

Fra den spede starten med rundt 100 deltakere i 2012 har rittet vokst til 450 deltakere i fjor, og arrangøren håper på en liten økning i deltakere også i år.

Kortreist flyt
Sunniva Dring fra Team Terrengsykkel 2015 vant Terrengsykkelrittet sist helg, vant Montebellorittet som var første runde i Norgescup maraton i år uka før, og ble nummer to i UltraBirken 2015. Hun vant Krepserittet i fjor, og skulle gjerne vært tilbake for å forsvare seieren i år.

– Krepserittet er fullt av morsomme stipartier med mye flyt og furuskog. Jeg håper flere kvinnebein starter i år. Og så er det ellevilt deilig med kreps etter rittet. Super stemning, kortreist, i hvert fall for oss fra Osloområdet, sier Dring.

Les også: Fy flate for en løype 

Saken fortsetter under

Sunniva Dring - Krepserittet 2015 - Arrangøren 1400x924
vSunniva Dring koste seg med flytstiene i Krepserittet i fjor. Foto: Arrangøren

Sunniva Dring koste seg med flytstiene i Krepserittet i fjor. Foto: Arrangøren

I herreklassen er det også flere sterke på startstreken, blant annet lokalhelten Torbjørn Svanstrøm i Team Milsluker’n, som vant rittet både i fjor og før det.

Selv om terminlista er full av ritt å velge mellom og Svanstrøm satser på Norgescup maraton, prioriterer han Krepserittet så sant det lar seg gjøre.

– Rittet er utfordrende fordi det er mye sti, ikke fordi stipartiene er så tekniske. Det er lite steinrøyser og få klønete utfordringer. Løypa er for det meste flytsti på barnåler og skogbunn, så du får skikkelig godfølelse og stor fart, sier Svanstrøm.

Han kan regne med mer å bryne seg på i år, for teamkompis i Milsluker’n Ola Kjøren har planer om å prøve seg på Krepserittet i år.

– Jeg har hørt mye bra om rittet, og gleder meg til å teste det ut, sier Kjøren, som sesongdebuterte til andreplass i Terrengsykkelrittet i helga.

 Men man trenger ikke være eliterytter for å trives i krepserittløypa. 

– Alle kommer igjennom løypa, og det er lite lange motbakker. Den lengste er vel på tre-fire minutter, sier Svanstrøm.

Les også: Kjøren inn i Team Milsluker’n 

Krepserittet utvider tilbudet
Som tidligere blir det kjørt landeveisritt på 38km og familieritt på 6km i tillegg til terrengrittene på 56km og 28km. I år har arrangøren også etablert et eget el-sykkelritt i landeveisrittet.

– En egen elsykkel-klasse er et tilskudd i årets landeveisritt for å favne enda flere deltakere. Vi ser at sykkelinteressen kommer hos flere og flere som ikke tidligere har syklet, og da ønsker vi å tilby også dette i årets landeveisritt, sier Aannerud.

KREPSERITTET

  • Arrangeres søndag 12. juni fra kl.12:00 på Hemnes i Aurskog-Høland (cirka 1 time fra Oslo)

  • Start og mål ved Søndre Høland Idretts og ungdomslagets klubbhus

  • Distanser: 56km terreng, 28km terreng og 1,6km x 3 runder familieritt, samt 38km landevei

  • 50 prosent sti, 25 prosent grusvei og 25 prosent asfalt

  • Rittet foregår på Romerike i kommunen Aurskog-Høland og starter på Hemnes med start og mål ved Søndre Høland Idretts og ungdomslagets klubbhus 

  • Seedingsritt til Grenserittet (56km turritt/aktiv)

  • Pengepremier i aktive klasser: Topp tre i både dame- og herreklassen premieres med 2.000 kr for førsteplass, 1.500 kr for andreplass og
1.000 kr for tredjeplass

  • Hjemmeside og påmelding  

Krepserittet field 2015 - arrangøren 1400x933
Det er ikke bare eliten som trives i Krepserittet. Løypa byr på variert underlag og passe mye utfordringer. Foto: Arrangøren

Det er ikke bare eliten som trives i Krepserittet. Løypa byr på variert underlag og passe mye utfordringer. Foto: Arrangøren