Team Milsluker’n

  • Etablert i 2012
  • Består av sju ryttere – fire menn og tre kvinner: Ola Kjøren, Kjell Magnus Olsen, Torbjørn Svanstrøm og Ole Christian Fagerli, samt Silje Stensrud, Kristin Aamodt og Jeanette Persson
  • Satser på terrengsykkel maraton, blant annet Norgescup, NM, Terrengsykkelrittet, og ”grusklassikerne” som Birken og Grenserittet
  • Hjemmeside 

– Å trappe ned rundbanesatsingen har ligget i kortene en god stund. Egentlig hadde jeg tenkt å trappe ned sykling i det hele tatt, sier Ola Kjøren, som likevel ikke klarte det.

Annonse

– Da jeg vant NM som kom motivasjonen til å satse på kule ritt i Norge, sier Kjøren, som var gått litt lei av å reise rundt på rundbaneritt i utlandet og alle de reisedøgnene som følger med det.

Foruten Kjøren består Team Milsluker’n av Torbjørn Svanstrøm som tok bronse i NM maraton i sommer, Ole Christian Fagerli som nå jobber fulltid på verkstedet til Milsluker’n og Kjell Magnus Olsen som er sjef på verkstedet til Milsluker’n.

Dessuten er det tre jenter i laget i år: Silje Stensrud, som har konkurrert for Milsluker’n i flere år, får med seg Jeanett Persson og Kristin Aamodt.

(Saken fortsetter under)

Kristin Aamodt Trans Alp 2014 Foto Privat 1400x924
KRISTIN AAMODT bet godt fra seg under Trans Alp 2014. Foto: Privat

KRISTIN AAMODT bet godt fra seg under Swiss Epic i høst. Foto: Privat

Men Kjøren vil ikke være med på at han er stjernen i laget. Han mener de fire gutta utfyller hverandre godt.

– Vi har veldig god bredde i laget og vi har mange gode kort å spille på i forskjellige typer ritt, sier Kjøren.

– Jeg tror nok vi skal hevde oss godt og kunne være med å kjempe om seier på de rittene vi stiller, sier han.

– Jeg får god matching i laget. Vi har hatt noen gode samlinger i vinter, og vi har ukentlige treningsøkter sammen, og jeg har hatt flere fine hardøkter med Torbjørn der vi pusher hverandre, sier Kjøren.

Strategisk kjøring er imidlertid noe som må vurderes fra ritt til ritt avhengig av løypeprofiler og terreng.

– Er det mye terreng er det vanskelig å kjøre så veldig organisert som et lag. Men på grusrittene blir det spennende å se hvordan vi kan få det til, sier Kjøren.

For egen del er det de mest tekniske maratonrittene som blir viktigst.

– Terrengsykkelrittet, UltraBirken, Grenserittet og noen av Norgescuprittene er høydepunktene for meg, sier Kjøren.

– Det blir spennende å sykle i Norgesmester-trøya på norske ritt nå.

(Saken fortsetter under)

OlA Kjøren - NC XC 2014 - Foto Snorre Veggan 1400x924
OLA KJØREN skal satse maraton i stedet for rundbane. Foto: Snorre Veggan

OLA KJØREN skal satse maraton i stedet for rundbane. Foto: Snorre Veggan

Samtidig er Kjøren også kommet i fast jobb som byggingeniør hos Reinertsen i Oslo, og er glad for å kunne kombinere både jobb og satsing.

– Jeg har det egentlig så optimalt som det går an å ha det. Jeg jobber 50 prosent og har muligheten til å sykle i Team Milsluker’n. Det er jo så optimalt som jeg bare kunne drømme om, sier Kjøren, som har god tro på kombinasjonen.

– Hvis jeg får gjort det jeg skal på vinteren, så skal det gå bra. Maraton passer meg bra. Jeg får brukt en del av rundbanekapasiteten og må være seig i tillegg.

– Jeg har nok trent litt mindre, faktisk, men mer lystbetont. Det er viktig å lytte til kroppen. Jeg har kjørt hardt når jeg har følt meg bra og vært mer kynisk på å prioritere bra økter over totalvolum, sier Kjøren.

Kjøren tjuvstarter sesongen i Sør-Afrika med det ni dager lange etapperittet Cape Epic i Sør-Afrika fra 15.-22. mars, da på utlån til prosjektlaget iHus Racing med Greg Saw som makker.

– Jeg håper det blir en god start på året, sier Kjøren, som vet litt om hva han går til.

– Jeg kjørte Cape Epic sammen med Rune Høydahl for noen år siden, men da var det helt på sparket. Jeg ble hentet inn som reserve for en som ble skadet og fikk vite om det to dager før jeg satt på flyet. Så jeg skal stille litt bedre forberedt denne gangen, sier Kjøren.