Hjem
 / Kåret til konge og dronning

Kåret til konge og dronning

Atle Laakso og Mille Johnset vant ungdoms-VM i Østerrike sammenlagt, og ble kåret til helgas konge og dronning.

Sist oppdatert 7. august 2017 kl 11.00
Mille Johnset tok sammenlagtseieren for helgas ungdoms-VM i Østerrike, og ble kåret til Queen of the Weekend. Foto: Rick Schubert/Arrangøren
Mille Johnset tok sammenlagtseieren for helgas ungdoms-VM i Østerrike, og ble kåret til Queen of the Weekend. Foto: Rick Schubert/Arrangøren

Mesterskapet IXS International Rookie Championships er en av få store internasjonale konkurranser for ungdom, og arrangeres i forbindelse med IXS-runden i Østerrike.

Mille Johnset (16) åpnet helga med seier i pumptrack-konkurransen. Lørdag syns den nybakte utfor-norgesmesteren selv at hun hadde et dårlig run i Specialized Rookies-Cupen, men hun ble likevel nummer to i konkurransen. Søndag ble en søkkvåt, sleip og krevende affære i utforløypa. Det er normalt drømmeforhold for Johnset.

Les også: – Jeg håper jo alltid på gull 

– Det begynte å regne kjempemasse i på slutten av treninga, så jeg hadde det egentlig kjempegøy og koste meg masse. I finalen regnet det fortsatt. Jeg trodde løypa var den samme som den vi hadde trent i, men den viste seg å være helt annerledes. Forhjulet mitt skled ut og jeg gikk over styret i første skogpartiet og bøyde styret. Men jeg kom meg ned like hel, og hadde et supermorsomt run, men ikke et veldig bra et, sier Johnset.

Bøyd styre og tidstap til tross, innsatsen holdt til andreplass bak hjemmefavoritten Valentina Höll, men sammenlagt for helgas tre konkurransen var Johnset best av alle. Det ble belønnet med dronningstatus.

Les også: Dette kan du forvente av Bad Gastein

Saken fortsetter under

Mud - Specialized Rookies Cup 2017 - Rick Schubert - Arrangøren
Svømming kunne stått på programmet under søndagens ritt. Foto: Rick Schubert/Arrangøren

Svømming kunne stått på programmet under søndagens ritt. Foto: Rick Schubert/Arrangøren

Kronet til konge
Atle Laakso, som også tok NM-gull i utfor for to uker siden, var ikke snauere. Også han sikret seg sammenlagtseieren og dermed kongestatus for helga.

Først tok 16-åringen fra SK Rye andreplass i pumptrack-konkurransen. Både lørdag og søndag kom han på fjerdeplass, til tross for at han var nedpå i begge konkurransene. Men sammenlagtseieren var en bonus.

– Jeg hadde ingen anelse om at det var en utmerkelse kalt ”king of the weekend”, så jeg ble overrasket da navnet mitt ble ropt opp. Jeg sto i bilen og skiftet, så jeg måtte løpe rimelig fort. Og uten noen forventninger om slikt på forhånd, så er det jo selvfølgelig stas å få det man kan kalle en sammenlagtseier. Dette er slikt som gjør idretten stadig morsommere og drive med, og øker motivasjonen for å jobbe videre, sier Laakso.

Les også: Alt om Vierli

Les også intervju med Laakso i siste utgave av Terrengsykkel (Nummer 5/2017)

Fullstendige resultater lørdag  
Fullstendige resultater søndag 

– Det er ganske sykt at vi begge vant konge og dronningtittelen, så helga endte med en veldig stor overraskelse til oss begge. Dette gir meg  bare enda mer motivasjon til å trene mer og jeg har aldri hatt det så gøy med å sykle i regnet før, så nå kan det bare regne masse, sier Johnset.

Etter neste helgs runde i den felles skandinaviske utforcupen, blir det British Downhill Series på Johnset, som sykler med Atherton Academy/Trek Factory Racing DH med base i Storbritannia.

Les også: Johnset inn på Trek Racing  

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Mille Johnset - Friday Specialized Rookies Cup 2017 Rick Schubert - Arrangøren 1400x933
Under treningen var det sol og støvtørt i løypa. Foto: Rick Schubert/Arrangøren

Under treningen var det sol og støvtørt i løypa. Foto: Rick Schubert/Arrangøren

Publisert 7. august 2017 kl 11.00
Sist oppdatert 7. august 2017 kl 11.00
Relaterte artikler
Sjonglerer OL-drøm med Tour de France

Pidcock og van der Poel: Utfordringene foran OL i Paris

ultrabirken tilbake
Gjeninnfører publikumsfavoritt

– Vi lytter til våre deltagere

LEGENDE: Nino Schurter var en jaget mann i Mont-Sainte Anne. Den sveitsiske veteranen holdt likevel hodet kaldt og sikret seg sammenlagtseieren. Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom
Stjernekvartett kunne stikke av med tittelen

Sekundstrid og teknisk trøbbel da verdenscupen skulle avgjøres

BLODSLIT: Som i Snowshoe sist helg, var det svært krevende forhold under verdenscupavslutningen i kanadiske Mont-Sainte-Anne i Quebec. Svenske Jenny Rissveds sparte ikke på noe tross krevende forhold. FOTO: Red Bull Content Pool
Jenny Rissveds i episk duell mot Loana Lecomte

Fransk jubel i gjørma tross velt og punktering

TØFT: Thomas Pidcock virket solid i Snowshoe, med to punkteringer sendte ham til slutt ut av seierskampen. FOTO: Red Bull Content Pool
Dobbel punktering åpnet opp for Sarrou

Verdensmesteren stanset av dobbel punktering

Oslo Terrengsykkelfestival
Slik blir Oslo Terrengsykkelfestival 2023

Stort startfelt på Oslo terrengsykkelfestival

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue