– Jeg håper jo alltid på gull

Mille Johnset trekkes fram som en av favorittene helgas uoffisielle ungdoms-VM.

Sist oppdatert 2. august 2017 kl 09.00
Mille Johnset (16) fra SK Rye er en av favorittene til ungdoms-VM som arrangeres i Østerrike til helga. Foto: Felix Pirker
Mille Johnset (16) fra SK Rye er en av favorittene til ungdoms-VM som arrangeres i Østerrike til helga. Foto: Felix Pirker

– Jeg håper jo alltid på gull, og jeg gleder meg veldig. Konkurransen og konkurrentene er på veldig høyt nivå, så det blir spennende, sier Mille Johnset til Terrengsykkel.

Mesterskapet IXS International Rookie Championships er en av få store internasjonale konkurranser for ungdom, og arrangeres i forbindelse med IXS-runden i Østerrike. Johnset syklet der i fjor, men da ble opplevelsen sterkt preget av uvær. Nå håper hun på bedre forhold både før og under konkurransen.

– Da regnet det så mye at vi bare fikk syklet tre runder i løypa før finalen, men det var jo en morsom erfaring det også, sier hun. 

16-åringen fra SK Rye har allerede markert seg i toppen i den britiske utforserien der hun får matchet seg både med junior- og seniorutøvere så vel som ryttere i sin egen aldersklasse. Under utfor-NM i Nesbyen forrige helg, leverte Johnset beste tid av alle jentene, uansett klasse.

Les også: Rønning og Leivsson vant utfor-NM 

Det blir lagt merke til, og i forkant av helgas ungdoms-VM i Østerrike, er Johnset trukket fram som en av fire jenter man bør holde øye med i framtida. De tre andre jentene er Valentina Höll (17) fra Østerrike, Maya Atkinson (16) fra Storbritannia og Leah Maunsell (18) fra Irland.

– Jeg har syklet mot alle disse jentene før, og de er veldig gode, sier Johnset.

Les også: Johnset inn på Trek Racing 

Lørdagens Specialized Cup er en konkurranse der utøverne kjemper om poeng, mens søndagens iXS International Rookie Championships er et uoffisielt verdensmesterskap for ungdom til og med 18 år. Begge konkurransene blir strømmet direkte, henholdsvis fra klokka 13 og 12 på arrangørens hjemmeside.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 2. august 2017 kl 09.00
Sist oppdatert 2. august 2017 kl 09.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen