Stort og slangeløst

Annonse

Utvalget av dekk til 29er sykler har eksplodert i løpet av 2007 og inn i 2008. de fleste produsenter tilbyr nå flere dekkmønster til store hjul. Bontrager og Specialized har hatt såkalt tubeless ready dekk for bruk med tetningssmørje og spesielle felgbånd i 2007, men disse har ikke fulgt UST-standarden. Nå kommer UST-gründer Hutchinson med UST-godkjente slangeløse dekk.

UST-standarden for slangeløse dekk var opprinnelig et samarbeid mellom de franske produsentene Mavic, Hutchinson og Michelin. Mavic lanserte sine første 29er hjul på høstens messer, alle med tette felgbunner for slangeløst oppsett. Nå følger Hutchinson opp med dekk.

Det er i første omgang det populære Python-dekket som kommer i 29er-UST variant. Dekket i 2,1 skal veie 645 gram med 127tpi sidevegger.

Hutchinsons populære Python-dekk ble først kjent etter OL i Atlanta i 1996 der Bart Brentjens vant gull på prototyper av dette dekket. Miguel Martinez vant også OL-gull på Python i Sydney i 2000.

Dekket har i senere tid kommet i flere utgaver for 26er hjul deriblant en 2,3 utgave og diverse lette varianter for bruk både med og uten slanger.