/ EM

Bern Hansen beste norske i EM

Torjus Bern Hansen kom på 12. plass i EM-sprinten i Brno i Tsjekkia fredag kveld.

Sist oppdatert: 26. juli 2019 kl 22.50
Torjus Bern Hansen og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen var beste norske på sprint-EM i Brno i Tsjekkia fredag kveld. Foto: Gjertrud Bø
Torjus Bern Hansen og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen var beste norske på sprint-EM i Brno i Tsjekkia fredag kveld. Foto: Gjertrud Bø
Lesetid: 2 minutter

Etter 18. plass i prologen endte Torjus Bern Hansen på 12. plass totalt i sprint-EM i Tsjekkia fredag kveld. 

– Jeg har en sjetteplass fra verdenscupen i juni som beste resultat denne sesongen, så slik sett var 12.plassen i dag sånn midt på treet. Men jeg føler også at jeg fikk ut det jeg var god for akkurat i dag, og det var det viktigste, sier Bern Hansen, som også takker landslaget for støtteapparat og profesjonelt opplegg rundt EM og sprinten.

Rundbanetalentet fra SK Rye gikk på en smell med overtrening og underprestasjoner i fjor, men har jobbet seg systematisk tilbake mot toppen siden da.

– Det er veldig moro å være tilbake i sirkuset igjen. Jeg har hatt en litt trøblete oppkjøring og har et stort forbedringspotensial på startene. Men med riktig trening på startaksellerasjon tror jeg det virkelig kan bli gode resultater i de siste verdenscupene i sesongen.

Les også: 
Satser hardere o stedet for å gå til landeve
Torjus Bern Hansen fjør comeback i helga 

Nå er det sprint-VM i Belgia om to uker som er neste, med verdenscup i Nederland bare noen dager senere som er neste mål for 23-åringen. 

Topp 3 menn
1. Hugo Briatta, Frankrike
2. Titouan Perrin Garnier, Frankrike
3. Lorenzo Serres, Frankrike
--
12. Torjus Bern Hansen, SK Rye/Norge

Fullstendige resultater 

Blant damene var Ingrid Sofie Bøe Jacobsen best av de norske. Anna Stray Rongve ble nummer 17. Rongve ble nummer seks i kvalifiseringen, og Bør Jacobsen nummer 12.

Topp 3 kvinner
1. Gaia Tormena, Italia
2. Coline Clauzure , Frankrike
3. Magdalena Duran Garcia, Spain
--
13. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK Elite/Norge
17. Anna Stray Rongve, CK Haugaland/Norge

Fullstendige resultater 

Les også: Neste år skal jeg ta gull i VM 

I morgen fortsetter EM med rundbaneritt for junior, mens senior og U23-rytterne sykler sine rundbaneritt på søndag. Norge stiller med Ole Sigurd Rekdahl i menn junior, Anders Johannessen i menn U23 og Erik Hægstad i menn senior. 

Les også: Fagerhaug og Siggerud mister EM 

Interessert i ritt? Her har vi samlet alt om norske ritt og ritt i utlandet, rittresultater, nyhetssaker og rittreportasjer fra rundbane, maraton, enduro og utfor

Publisert 26. juli 2019 kl 22.50
Sist oppdatert 26. juli 2019 kl 22.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen