Satser hardere i stedet for å gå til landevei

Torjus Bern Hansen var en del av landslaget 2016, men ble ikke tatt ut til 2017-troppen.

Sist oppdatert: 8. desember 2016 kl 07.00
Torjus Bern Hansen på UCI-rittet Salmina Island MTB i Hellas sist vinter. Foto: Bengt Ove Sannes
Torjus Bern Hansen på UCI-rittet Salmina Island MTB i Hellas sist vinter. Foto: Bengt Ove Sannes
Lesetid: 3 minutter

Torjus Bern Hansen ble vraket fra landslaget for 2017 til tross for at han er ranket høyere på UCI lista etter 2016-sesongen enn flere av de andre som er tatt ut, samt at han har internasjonale plasseringer og solid personlig framgang å vise til. Det har gitt motivasjon til enda hardere satsing på rundbane.

Les også: Dette er rundbanelandslaget 2017

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt overrasket over at jeg ikke var med på landslaget for 2017. Jeg visste ikke om uttaket før det ble gjort tilgjengelig offentlig, og jeg har heller ikke fått noen forklaring på hvorfor jeg ikke har blitt tatt ut. Det er bare to av de fem seniorrytterne som ble tatt ut på landslaget som er ranket bedre enn meg på UCI-rankingen, sa Torjus Bern Hansen til Terrengsykkel etter landslagsuttaket i slutten av november.

Les også: Derfor er landslaget halvert 

Først vurderte Bern Hansen å gå over på landevei, men forrige helg kom han fram til at han heller vil bevise for NCF at vrakingen fra terrenglandslaget var feil valg. Terrengsykkel tok en prat med 21-åringen, som nå satser hardere enn noen sinne mot sesongen 2017, og får bistand fra trener Ove Sollie, SK Ryes elitelag og egne støttespillere.

Les også: Vraket fra landslaget 

Hvordan du legger opp sesongen/hva blir hovedmålene for sesongen? 
– For sesongen 2017 skal jeg kjøre alle Norgescuprundene og diverse UCI-ritt i Norden og Europa. Jeg kommer til å kjøre alle rittene med Rye elite, så da slipper jeg å forholde meg til eventuelle rittuttak for landslaget. Det store hovedmålet er norgesmesterskapet, og generelt bare å samle så mye UCI-poeng som mulig. Men selv om rittene blir en stor del av sesongen, er det viktig å understreke at treningsutviklingen er det viktigste for meg i 2017.

Nå i desember skal vi på samling til Gran Canaria. Videre skal vi ha to samlinger på Slettetrand i Danmark, en i februar og en i mars. Rye elite har også et godt opplegg for treningsfellesskap i hverdagen. Det får jeg dessverre ikke benyttet meg så mye av i oppkjøringen siden jeg stort sett bor i Trondheim i vinterhalvåret for å kunne studere vedsiden av satsningen. Rye elite har også et opplegg for felles watt-tester.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Marit Sveen - Torjus Bern Hansen - Elisabeth Sveum - Hellas Feb 2016 - SK Rye 1400x924
Torjus Bern Hansen sammen med lagkameratene Marit Sveen (til venstre) og Elisabeth Sveum i SK Rye Elite under sesongoppkjøringen mot 2016. Foto: SK Rye

Torjus Bern Hansen sammen med lagkameratene Marit Sveen (til venstre) og Elisabeth Sveum i SK Rye Elite under sesongoppkjøringen mot 2016. Foto: SK Rye 

Publisert 8. desember 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 8. desember 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen