Borghild back in business

Borghild Løvset knuste konkurrentene på Skjebergrittet i helga og fikk en etterlengtet bekreftelse på at formen er i anmarsj. På lørdag debuterer hun i Trysilrittet.

Sist oppdatert: 2. juli 2015 kl 06.00
Borghild Løvset koste seg til krampa tok henne i Skjebergrittet. Hun nyter å kjenne at kroppen fungerer igjen. Foto: Snorre Veggan
Borghild Løvset koste seg til krampa tok henne i Skjebergrittet. Hun nyter å kjenne at kroppen fungerer igjen. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 4 minutter

Bekreftelsen kom ikke en dag for tidlig, mener Løvset, som mistet både EM og VM på grunn av sjukdom i vårsesongen.

– Det gjorde veldig godt for selvtilliten med en seier i helga. Det viktigste for meg var å kjenne at kroppen funka igjen og at den ikke visna bort etterhvert utover rittet, som den har gjort tidligere i år, sier Løvset, som fikk noen svar på Skjebergrittet.

Les også: Løvset og Fini vant Skjebergrittet 

– Tre timer i løypa her var en bra test i alle fall, for her fikk man ingenting gratis og det var null hvilepartier i løypa. Og når man vinner i tillegg er jo det veldig bra, sier hun til terrengsykkel.no.

I tillegg til 35.000 kroner i førstepremie, som er helt uhørt i norske terrengritt, syns Løvset at Skjebergrittet var spennende fordi løypa var helt annerledes enn de typiske maratonrittene hun ellers kjører.

– Det var morsomt å vinne i en slik type løype som ikke er en klassisk maratonløype. Dette var jo mer som et langt rundbaneritt. Jeg liker egentlig best varierte ritt og ikke bare grus, sier Løvset, og legger til at hun syns det var artig med et stort og sterkt felt.

– Det var morsomt med så mange jenter på start, og at det også var to dansker med, sier hun.

Se bildene fra Skjebergrittet 

Lang vei tilbake
Helga ga riktignok mange positive tilbakemeldinger, men Løvset tør ikke stole helt på at alt er som før. Våren har vært seig, og det er mye som har buttet i mot.

– Selv om det gikk veldig bra i helga, er jeg forberedt på at jeg fortsatt har en vei og gå, og at ett ritt ikke løser alt, sier hun.

Nå ser 33-åringen fram til grusklassikerne i august, der NM maraton og Birken er sesongens høydepunkter. Tar hun NM-gull blir det hennes femte strake, og vinner hun Birken får hun hattrick der.

Les også: Løvset mister maraton-VM 

Saken fortsetter under

Løvset Helgøyatråkket 2015 - Kristoffer Kippernes
STANG UT på Helgøyatråkket i mai var bare en av flere skuffelser i vårsesongen. Nå lader Borghils Løvset om mot resten av sesongen. Foto: Kristoffer Kippernes

STANG UT på Helgøyatråkket i mai var bare en av flere skuffelser i vårsesongen. Nå lader Borghils Løvset om mot resten av sesongen. Foto: Kristoffer Kippernes

Men Løvset vet hun må være tålmodig og ta en dag om ganger. Derfor har hun heller ikke spikret et veldig tett program for sommeren. Hun prioriterer å få inn nok trening, og heller litt færre ritt.

– Reising tar på det og, så jeg må passe på at jeg trener meg opp og ikke kjører meg ned ved og kjøre alt som er av ritt. Men drar nok til Trysil i helga for å delta der, sier hun.

Må legge nytt grunnlag
Resten av sommeren legger Løvset opp til ferie kombinert med trening.

– Det er digg å ha fri, så det blir en kombinasjon av masse mengde, men også noe hardt, sier Løvset.

– Jeg har ikke lagt noen fast plan på hvilke ritt jeg skal delta på. Jeg har jo en formening langt bak i hodet mitt, men har bestemt meg for at jeg heller skal stå over og trene om jeg ikke føler at jeg har lyst, sier Løvset, som begynner å samle seg noen erfaringer.

– Jeg har lært litt av at jeg tidligere har lagt opp et for stramt løp. Derfor tar jeg det nå heller litt fra dag til dag for å kjenne hvordan kroppen funker, sier Løvset.

– Jeg er selvfølgelig jeg gira på gode dager i NM og Birken, så jeg gjør alt for å kunne stille best mulig forberedt til disse rittene. Så for å tune inn formen mot grusklassikerne blir det nok også prioritert fart på grus i sommer, sier Løvset.

Suksess i grussesongen ville være i hvert fall et lite plaster på såret da hun verken fikk med seg EM eller VM, som i utgangspunktet var de største målene dette året, sier hun.

B Løvset - Murdoch 1400x924
BORGHILD LØVSET vant Birkebeinerrittet for andre gang i fjor. Nå sikter hun mot ny seier og hattrick i august. Foto: Kent Murdoch

BORGHILD LØVSET vant Birkebeinerrittet for andre gang i fjor. Nå sikter hun mot ny seier og hattrick i august. Foto: Kent Murdoch

Publisert 2. juli 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 2. juli 2015 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen