William Høines Larsen var en av sju nominerte ryttere, og alle grener under NCF var representert. I tillegg til diplom, heder og ære, fikk Høines Larsen også et stipend på 10 000 kroner. 

– Det er veldig moro at det finnes slike priser som dette, og betyr mye for meg å få den. Pengene som kommer godt med til satsningen, og går til reiser og ritt utover i sesongen, sier Høines Larsen. 

Annonse

NCF Region Øst vedtok å opprette prisen i 2019. Den ble delt ut for første gang i helga. Det var Tone Kristin Larsen i region Øst som delte ut prisen. Hun begrunnet juryens beslutning med at Høies Larsen har hevdet seg i flere sykkelgrener, både nasjonalt og internasjonalt. 

– William hadde en svært god sesong i 2019 med fremragende prestasjoner i både terreng og sykkelkross. Han ble Norgesmester i terreng sprint, terreng rundbane, og cyclocross. Han har også vunnet Norges Cupen sammenlagt i både terreng rundbane og cyclocross, sa Larsen under prisutdelingen i helga, og trakk fram noen av Høines Larsens prestasjoner.

– William hadde gode internasjonale prestasjoner i terrengsykling i 2019. Han vant rittet GONSO MTB CLASSIC i Tyskland, som ble arrangert parallelt med UCI verdenscupåpningen i Albstadt. Der hadde han nest beste tid uansett klasse. Han vant også et rundbane ritt i den svenske cupen, i Vårgårda, sa hun. 

NCF Region Øst hadde fått sju nominasjoner til årets ungdomspris. Det var kandidater fra terreng, cyclocross og landevei, gutter og jenter og ett guttelag. Flere av de nominerte konkurrerer i flere grener, og en av kandidatene er parautøver. 

De andre nominerte til prisen var Line Kristiansen (2003), CK Nittedal; Kevin Touya (2003), Bingsfoss sykkelklubb; Trym Børner Westgaard Holther (2003), Smaalene Sykkelklubb; Amalie Christensen (2003), Eidsvoll sykkelklubb; Laget Region Øst NTG (2004) og Oliver Melsom-Johansen (2005), Drøbak Sykkelklubb. 

FAKTA: Ungdomsprisen NCF Region Øst

  • Både enkeltryttere og lag kan nomineres, men det er krav om at utøveren(e) ikke kan være eldre enn 17 år i det året som prisen tildeles for. 
  • For årets pris lå prestasjoner fra 2019 til grunn. 
  • Forslag til kandidater skulle oversendes regionen innen 1. januar 2020. 
William Høines Larsen fikk Ungdomsprisen 2019 fra NCF Øst
William Høines Larsen fikk Ungdomsprisen 2019 fra NCF Region Øst basert på prestasjoner i både terrengsykkel og cyclocross. Her fra NM i cyclocross 2019. Foto: Henrik Alpers