Yoshizo Shimano ble født i 1934 som den tredje sønnen av Shimanos grunlegger, Shozaburo Shimano. 

Shozaburo Shimano grunnla den japanske storprodusenten av sykkel- og fiskeutstyr i 1921. Det første Shimano-produktet som ble laget var et, for tiden, teknologisk avansert frihjul til sykler. Shimano baserte sin produksjon på rike tradisjoner for å lage spesielt solid stål. Osaka-regionen var kjent for sine dyktige stålarbeider og spesielt skarpe og solide kniver og sverd. Shimano var så trygg på produktet sitt at han ville erstatte alle frihjul som gikk i stykker med to nye. Bedriften ble en suksess og allerede i 1930 produserte Shimano over 30 000 frihjul. 

Annonse

Yoshizo Shimano tok over ledelsen for den nå gigantiske bedriften i 1995, etter å ha ledet Shimanos amerikanske avdeling siden 1965. Han ble med det Shimanos fjerde leder. Yoshizo Shimano gis mye av æren for å ha gjort Shimano til en global markedsleder når det kommer til drivverk og bremser på sykler.

Yoshizo Shimano ledet Shimano til 2001. Han gikk da over i en rolle som styreleder for bedriften. Nevøen hans Yozo Shimano tok over ledelsen. Yozo er sønnen til Shimanos andre president Shozo Shimano som ledet Shimano fra 1958 til 1992. 

- Bidragene han har gjort for Shimanos business kan ikke måles og hans effekt på firmaet vil kjennes for alltid. På vegne av ledelsen og de ansatte gir vi våre dypeste kondolanser til hans familie, sier Shimano i en pressemelding. 

Shimanos Presidenter
FEM LEDERE: Shozabura Shimano startet Shimano i 1921. Han ble etterfulgt av Shozo, Keizo, Yoshizo og Shozo Shimano.