Til tross for fallene i sesongdebuten var 16-åringen fra SK Rye bare seks sekunder bak vinneren. 

– Det er kjempegøy å konkurrere igjen. Jeg føler at jeg ligger bra an, og det er kult å se at man ikke er så langt bak noen av de beste. Jeg har mer å gå på, og det blir kjempegøy med flere konkurranser, sier Johnset til Terrengsykkel etter rittet.

Løypa i Nant Gwrtheyrn i Wales er kjent som en av de skumleste i den britiske serien: teknisk, trang, bratt og steinete, og som regel gjørmete og sleip. Helgas forhold skilte seg ikke fra normalen.

På treningsdagene inn mot søndagens konkurranse, da været og føret var vesentlig verre enn på konkurransedagen, var Mille Johnset overlegent best av alle jentene.

Juniortalentet har vært en del av Trek Factory Racing DH siden mai 2016, og har søsknene Atherton som sine mentorer gjennom laget.

Les også: Johnset inn på Trek Racing 

– Mille kjørte 45 sekunder fortere enn neste jente på treningsrundene, og selv med fall i finalen i dag ville tiden hennes i dag holdt til fjerdeplass i elite senior. Så totalt sett er Mille veldig godt fornøyd med syklingen sin denne helgen, selv om hun er skuffet over å tryne i konkurransen, forteller Håvard Johnset, som er far til Mille. 

Saken fortsetter under

BDHS Nant G - Arrangøren 1000x
Løypa i Wales er av den hårete sorten: Smal, bratt, teknisk og ekstremt glatt. Foto: Arrangøren

Løypa i Wales er av den hårete sorten: Smal, bratt, teknisk og ekstremt glatt. Foto: Arrangøren 

Se også stor reportasje om Mille Johnset i siste nummer av Terrengsykkel (Nr. 66/02-17)

Topp 3 junior kvinner
1. Megan Jones, T-Mo Racing 2:49.418
2. Mille Johnset, Trek Factory Racing DH, 2:55.285
3. Rosy Monaghan, TCH Factory Racing, 3:03.390

I elite menn var det Danny Hart fra MS Mondraker som tok seieren foran Gee Atherton fra Trek Factory Racing. I elite kvinner var det I dameklassen var det Johnsets mentor Rachel Atherton fra Trek Factory Racing som vant foran Manon Carpenter fra Radon DH Factory Racing. Joe Breeden fra Intense Racing UK vant juniorklassen for menn.

Fullstendige resultater alle klasser 

Neste ritt i British Downhill Series er runden i Fort William i Scotland 12 til 14 mai, og der stiller både Mille Johnset og Brage Vestavik.

Les også: Dette er utforlandslaget 2017 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.