Nytt lag for Mille Johnset - går fra Commencal til Canyon

Bare ett år etter hun signerte for et nytt lag, gjør nå Mille Johnset nok et lagbytte, og går til Canyon CLLCTV.

Sist oppdatert 25. januar 2023 kl 11.02
mille johnset utfor sykling lag canyon
NYTT LAG: Mille Johnset er nå på Canyon CLLCTV-laget for 2023. Foto: Matt Wragg.

– Jeg har aldri vært mer motivert enn det jeg er nå, jeg er virkelig klar.

Det sier Mille Johnset til Terrengsykkel på telefon fra Frankrike. Der har hun vært på samling med sitt nye lag, Canyon CLLCTV.

21-åringen er blant verdens beste kvinnelige utforsyklister, og bytter nå til topplaget fra den tyske sykkelprodusenten.

mille johnset sykkel canyon
NY SYKKEL: Mille Johnset skal nå sykle på utforsykkelen Sender fra Canyon. Foto: Matt Wragg.

I begynnelsen av 2022 annonserte hun at hun skulle sykle for laget Commencal 100% - men et år senere er det nå klart for en ny sykkelsponsor for Johnset. Det skjedde på kort tid, og litt på grunn av tilfeldigheter, forteller Johnset.

– Jeg hadde kontrakt med Commencal i to år, men så plutselig skulle laget legges ned. Under verdenscupen i Val di Sole i fjor kom jeg litt i snakk med teamsjefen til Canyon, Gabe, som jeg kjente litt fra før. Han hadde hørt om situasjonen og ville ta en prat, og derfra gikk det veldig fort, sier Johnset.

Mille Johnset

  • 21 år gammel utforsyklist fra Oslo, Norge.

  • Har flere toppresultater i verdenscupen i utfor

  • Bytter lag fra Commencal 100% til Canyon CLLCTV

  • Har tidligere syklet blant annet for Atherton Racing

– Det var ikke optimalt

2022-sesongen beskriver hun selv som en berg-og-dal-bane.

– Det begynte helt midt på treet, det tok tid før jeg ble vant til ny sykkel og nye rutiner. Men jeg fikk bygget selvtilliten, og så gikk det bare bedre og bedre. Men etter fjerde verdenscuprunde tryna jeg og fikk et brudd i skulderbladet som jeg sykla med i to runder, det var ikke optimalt. Derfra gikk det ganske dårlig, jeg fant ikke helt tilbake til meg selv på sykkelen. Det var skikkelig tøft, forteller hun.

Nå er Johnset i gang med opptrening til ny sesong, og forteller om ny giv.

– Det var en av tingene jeg sa til Canyon. At den følelsen jeg sitter med nå, har jeg ikke lyst til å sitte med igjen. Det er ikke meg. Nå er det andre rutiner som er satt i gang. Det er hard trening og mye fokus, men det er bare bra.

På Canyon-laget blir hun eneste jente, og vil i aller høyeste grad få godt selskap - Troy Brosnan er en av de beste mannlige utforsyklistene i verden, og den nå pensjonerte utforlegenden Fabien Barel som bidrar inn. Dante Silva kommer også inn på samme lag.

“Mille has shown huge potential in recent seasons so it’s super exciting to welcome her onto the program. We're looking forward to working with her to unlock even more speed than she already has, helping her to target podium places in the upcoming season.”

Fabien Barel - Team Mentor Canyon CLLCTV

Johnset har satset alt på utforsykling i mange år. Her får du møte henne i serien Dedikasjon av Vegard Breie, da hun den gang syklet for Atherton Racing:

Publisert 23. januar 2023 kl 14.38
Sist oppdatert 25. januar 2023 kl 11.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen