Makken til Rampage

Mads André «Makken» Haugen kjører den legendariske freeride-sykkelkonkurransen Red Bull Rampage i oktober.

Sist oppdatert: 28. august 2013 kl 00.00
KLAR FOR AMERIKA: Makken Haugen er invitert til RedBull rampage, som er sykkelsportens råeste freeridekonkurranse. Foto: Vegard Breie
KLAR FOR AMERIKA: Makken Haugen er invitert til RedBull rampage, som er sykkelsportens råeste freeridekonkurranse. Foto: Vegard Breie
Lesetid: 2 minutter

Selv om den offisielle invitasjonen er ganske fersk, har Makken visst en god stund at han sto på kjørerlista for syklingas svar på Verbier Extreme. Det var snakk om at Hillbilly Høkkfest skulle være kvalik for den legendariske sykkelkonkurransen i Utah, men slik ble det ikke, siden Høkkfesten delte ut priser, og ingen vanlig resultatliste.

– Kuleste jeg har vært med på

– Jeg gleder meg sjukt mye, ikke bare til syklinga, men også til å oppleve alt rundt Rampage. Det kommer garantert til å bli det kuleste jeg har vært med på, og det er nok ingenting som kan skremme meg mer enn Red Bull Rampage. Jeg får kick bare av å tenke på det nå, sier Haugen til Fri Flyt.

Uvante forhold

– Hvilke ambisjoner har du for selve konkurransen?

– Jeg er veldig for dette med å bygge sin egen linje, som er kjernen i Rampage. Men det er mange faktorer som gjør det vanskelig, og uvant. En ting er varmen, en annen ting er den konstante vinden. Men det er så stort for meg å være en del av dette, så jeg er egentlig ganske tilfredsstilt allerede!

Solid crew

RedBull Rampage får av stabelen fra 8. til 13. oktober, og Makken reiser til Utah i god tid før det braker løs.

– Jeg har teama opp med Andreu Lacondeguy, Nico Vink og Nicola Pescetto. Vi reiser over litt før, og bor i bobil. Dermed får vi forhåpentligvis sykla en god del før konkurransen, sier han.

Makkens gjennombrudd?

– Er dette et aldri så lite gjennombrudd for sykkelkarrieren din?

– Jeg vet ikke helt, kanskje i USA. Jeg er jo litt en ensom ulv i dette sykkelmiljøet. Jeg gjør det jeg vil, mens andre sykler rundt og deltar i konkurranser de egentlig ikke vil være med på. Jeg var invitert i fjor også, men da hadde jeg ikke råd. Det sugde balle! Men i år er ting på plass, og det blir garantert amerikatur denne gangen!  

Publisert 28. august 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 28. august 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen