Iversen legger opp

Et av norsk terrengsyklings største talenter og meritterte utøvere, Edvard Vea Iversen gir seg som aktiv utøver.

Sist oppdatert: 26. februar 2015 kl 12.11
Lesetid: 2 minutter

– Jeg har vunnet det som er å vinne i Norge og innser at rammebetingelsene for å kunne ta neste steg internasjonalt er for dårlige, både når det gjelder økonomi og støtteapparat. Det var veldig tungt å bestemme seg for å kutte ut noe jeg er så veldig glad i å gjøre forteller han til Brønnøysunds Avis på sin 21-årsdag.

– VM i Hafjell var et stort mål som ble ødelagt på grunn av sykdom. Da ble det ekstra tungt å gå på en ny sesong med så lite støtte. Landslaget betaler reisingen, men det er mamma og pappa som har vært hovedsponsorer siden jeg flyttet til Lillehammer og NTG i 2010. Jeg har selv gått rundt og «tigget» sponsorstøtte. Men det monner liksom ikke med 5.000 når syklene vi bruker koster over 100.000, forteller den sympatiske syklisten videre.

I Terrengsykkel 48 i 2014 la han ikke skjul på at han allerede hadde tenkt tanken:

I 2013 ble han norgesmester i rundbane på Lillehammer. Ironisk nok den samme sesongen som han hadde bestemt seg for å trappe ned satsingen, og si opp plassen sin på talentfabrikklaget Merida-NTG. Edvard var lei.

– Jeg var innstilt på å fullføre videregående med gode karakterer. Jeg tenkte at det var bedre å gi plassen min på laget til noen som fortjente den, og som virkelig hadde lyst. Jeg kjøpte ikke konkurransesykkel i begynnelsen av sesongen heller. Mellom november og januar den vinteren trente jeg nesten ikke.

Edvard gjorde riktignok en real helomvending, og vant norgesmesterskapet i rundbane i 2014.

_IPP5774
NORGESMESTER: Edvard Vea Iversen ble norgesmester i rundbane på Tambartun utenfor Trondheim i 2014. Foto: Kristoffer H. Kippernes

NORGESMESTER: Edvard Vea Iversen ble norgesmester i rundbane på Tambartun utenfor Trondheim i 2014. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Iversen går med dette samme vei som Ola Kjøren. Kjøren, som lenge har vært en av Norges desidert beste rundbanesyklister, bestemte seg også for å trappe ned rundbanesatsingen, men fortsette å kjøre utvalgte maratonritt, etter han ble norgesmester i maraton under Furusjøen rundt i 2014.

Publisert 26. februar 2015 kl 12.11
Sist oppdatert 26. februar 2015 kl 12.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen