Frida Rønning har bemerket seg med flere gode prestasjoner i utforsykling, og i 2021 endte hun på 14.plass sammenlagt i verdenscupen.

Nå er det klart at hun har blitt tatt opp på utviklingslaget The Union, skriver laget i en pressemelding.

I tillegg til Mille Johnset er altså Rønning blant en av de beste kvinnelige utforsyklistene i verden, noe sammenlagtplasseringen fra 2021 bekrefter, med to ellevteplasser mot slutten av sesongen.

– Jeg håper å få til en topp ti sammenlagt. I fjor var første året jeg kjørte all verdenscup rittene (med unntak av Maribor på grunn av covid, red.anm). Jeg hadde ikke noe lag og reiste for det meste alene så gleder meg til å ha et lag og hjelp med sykkel og alt annet. Jeg håper jeg kan få til bedre resultater med laget, sier Rønning til Terrengsykkel.

For kommende sesong står alle verdenscuprittene, EM og NM på kalenderen for henne, samt noen ritt i USA og kanskje noen Crankworx-eventer.

Laget ble opprettet i 2021, og sykler på Santa Cruz sykler. Frem til nå har Rønning satset selv, og legger ikke skjul på at mye nå blir enklere.

– Jeg har allerede masse nytt utstyr og alt jeg trenger til sykkelen. Jeg trenger ikke bruke tid på planlegging osv som er veldig hjelpsomt. Vi har også fått trener og sportspsykolog så det hjelper også masse. Det blir gøy å ha lagkamerater og noen å diskutere linjer med, og selvfølgelig mekaniker og en pit blir veldig mye bedre enn i fjor, sier Rønning.