Frida Rønning til The Union

Utforsyklisten Frida Rønning har bemerket seg med gode resultater i verdenscupen i utforsykling - nå har hun blitt tatt opp på internasjonalt lag.

Sist oppdatert: 13. januar 2022 kl 14.02
frida rønning verdenscup utforsykling
RASK UTFOR: Frida Rønning kommer inn på internasjonal lag-satsing.Arkivfoto: Nesbyen 2017. Foto: Snorre Veggan.
Lesetid: 2 minutter

Frida Rønning har bemerket seg med flere gode prestasjoner i utforsykling, og i 2021 endte hun på 14.plass sammenlagt i verdenscupen.

Nå er det klart at hun har blitt tatt opp på utviklingslaget The Union, skriver laget i en pressemelding.

I tillegg til Mille Johnset er altså Rønning blant en av de beste kvinnelige utforsyklistene i verden, noe sammenlagtplasseringen fra 2021 bekrefter, med to ellevteplasser mot slutten av sesongen.

– Jeg håper å få til en topp ti sammenlagt. I fjor var første året jeg kjørte all verdenscup rittene (med unntak av Maribor på grunn av covid, red.anm). Jeg hadde ikke noe lag og reiste for det meste alene så gleder meg til å ha et lag og hjelp med sykkel og alt annet. Jeg håper jeg kan få til bedre resultater med laget, sier Rønning til Terrengsykkel.

For kommende sesong står alle verdenscuprittene, EM og NM på kalenderen for henne, samt noen ritt i USA og kanskje noen Crankworx-eventer.

Laget ble opprettet i 2021, og sykler på Santa Cruz sykler. Frem til nå har Rønning satset selv, og legger ikke skjul på at mye nå blir enklere.

– Jeg har allerede masse nytt utstyr og alt jeg trenger til sykkelen. Jeg trenger ikke bruke tid på planlegging osv som er veldig hjelpsomt. Vi har også fått trener og sportspsykolog så det hjelper også masse. Det blir gøy å ha lagkamerater og noen å diskutere linjer med, og selvfølgelig mekaniker og en pit blir veldig mye bedre enn i fjor, sier Rønning.

Publisert 13. januar 2022 kl 14.02
Sist oppdatert 13. januar 2022 kl 14.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen