Her er Brage Vestavik tilbake på sykkelen etter krasjen i Red Bull Rampage

Etter den voldsomme krasjen i Red Bull Rampage er endelig Brage Vestavik tilbake igjen på sykkelen - og vil tilbake til Rampage.

Sist oppdatert: 15. januar 2022 kl 08.36
brage vestavik tilbake på sykkel etter Rampage
GLAD: Brage Vestavik er endelig tilbake igjen på sykkelen etter krasjen i Red Bull Rampage. Foto: Skjermdump, Instagram.
Lesetid: 3 minutter

Det var under trening til Red Bull Rampage 14. oktober i 2021 at Brage Vestavik møtte bakken på særdeles ublidt vis da han skulle teste en drop i linja han hadde bygget til konkurransen.

Nå, snart tre måneder senere er han på sykkelen igjen. Den første turen gikk i en innendørs pumptrack i Gressvik.

– Det var deilig ass, jeg fikk nesten ikke sove i går når jeg kom hjem. Det vanskeligste nå er å holde igjen. Det var litt rart, for kroppen gjør jo det den er vant til, så når jeg ville dra en wheelie måtte jeg bare holde igjen, forteller Vestavik entusiastisk til Terrengsykkel.

Klipp av krasjen viser et kraftig sammenstøt. Vestavik fikk skuldra dratt ut av ledd, og et brudd der armen møter skulderleddet. Selv husker han krasjen godt.

– Jeg var bevisst gjennom hele krasjen. Når jeg tok av på takeoffen var det en av de feteste opplevelsene jeg har hatt på sykkel. Midt i lufta omtrent, så jeg at jeg kom for kort, og gikk for å rulle med høyre skulder. Så at det var høyre skulder som røyk, var ikke noen overraskelse. Jeg begynner å bli mer bevisst i sånne situasjoner nå, så det var ikke så traumatisk. Det eneste som var skummelt var at jeg mistet synet i noen minutter etterpå, det var helt hvitt.

– Hvor kjipt var det å ikke få syklet konkurransen?

– Det var helt klart kjipt, men jeg følte allerede uka før Rampage at jeg var fornøyd. Bare å ha vært der, satt dekka mine på den jorda og få sykla med gutta på flere av de gamle Rampage-stedene var stort.

Til tross for at han ikke fikk deltatt i konkurransen, ble Brage stemt fram av deltakerne i konkurransen til Kelly McGarrys Spirit Award for linja han bygde.

– Jeg var litt nervøs for at jeg måtte blande linja mi med flere av de gamle linjene. Linja fram til droppet funka kjempebra og var vill å sykle. Og det droppet er så stort at jeg visste det var stor risiko. Det er nesten 50/50 i sånne situasjoner, du må være åpen for at det kan skje.

Skaden og bruddet var komplisert, og ble ikke fikset før han var hjemme i Norge.

– Vanligvis blir skuldra dratt fremover når den går ut av ledd, men min ble dratt bakover, og den dro så hardt at en beinbit på toppen av armen knakk og ble liggende i klem. Jeg fikk den først i ledd igjen etter tre dager, morgenen når jeg skulle reise hjem til Norge. De måtte få inn en skulderspesialist fra Oslo til sykehuset i Kalnes.

­– Vil du tilbake igjen til Red Bull Rampage?

– Jaja, helt klart, sier Brage og forteller at han har hatt god kontakt med arrangøren og oppfølging siden krasjen.

Siden operasjonen har han vært i opptrening. Der han fått hjelp av fysioterapeut både på sykehus, hjemme i Mysen og på Olympiatoppen.

Selv om han ikke har fått syklet mye i det siste, har han ikke ligget på latsiden, og har vært ute i skogene i Mysen.

– Gutta her i Mysen har vært stoka på å bygge, jeg har vært i skogen nesten hver eneste dag siden jeg kunne begynne å bevege meg igjen. Det er et nytt prosjekt på gang som er litt større, så det vil nok ta litt tid. Jeg har veldig lyst til å reise for å sykle litt snart, men skuldra må bli bedre, det er vanskelig å si når.

Publisert 14. januar 2022 kl 14.14
Sist oppdatert 15. januar 2022 kl 08.36
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen