Brage Vestavik til finalen i Red Bull Hardline

Brage Vestavik kom på åttendeplass i kvalifiseringen til ekstremkonkurransen Red Bull Hard Line i Wales søndag ettermiddag. Nå venter finalen.

Sist oppdatert 15. september 2019 kl 01.17
brage vestavik red bull hardline
BRAGE VESTAVIK I HARDLINE: Hensikten med Red Bull Hardline in Wales er å flytte grenser. Slik at det vært siden starten, og årets utgave er ikke noe unntak. Foto: Red Bull Content Pool

Utforproffen Brage Vestaviktoj seg videre til finalen i ekstremkonkurransen Redbull Hardline i Wales på lørdag. Finalen arrangeres i dag, og kan sees live på Red Bull TV klokka 15.00 norsk tid. 

I fjor kom Vestavik på sjetteplass i den ekstreme utforkonkurransen, som har vært arrangert hvert år i september siden 2014. I fjor var det Gee Atherton som vant konkurransen foran Bernard Kerr og Charlie Hatton. I år er det de samme tre som ligger på topp tre etter kvalifiseringen, med Kerr på foran Atherton og Hatton på tredjeplass. 

Topp 3 kvalifisering Hardline 2019
1. Bernard Kerr, Pivot/Storbritannia
2. Gee Atherton, Atherton Bikes/Sotrbritannia 
3. Charlie Hatton, Atherton Bikes/Sotrbritannia
--
8. Brage Vestavik, MS Mondraker/Norge

Slik gikk Redbull Hardline i fjor: – Planen var bare å komme meg ned i live 

Se Terrengsykkel-TV: Lær å dra på bakhjulet av Brage Vestavik  Saken fortsetter under

Poenget er å flytte grenser
Red Bull Hardline er etablert for å utfordre selv de mest progressive og fryktløse rytterne. Her kommer smale trekonstruksjoner, svære hopp og gaps på rekke og rad. 

– Red Bull Hardline ble lansert for å flytte grenser for sporten vår. Vi skal flytte grenser for selve konkurransen, både for rytterne og tilskuerne, sier utforproffen Dan Atherton, som er en av initiativtakerne til konseptet. 

– Løypa er alltid under utvikling. Hvert år får vi masse nyttige tilbakemeldinger fra rytterne, og alle har gode forslag, sier Atherton, og forklarer at Hardline er en helt annen type konkurranse enn typiske verdenscupritt. 

– Verdenscupritt handler først og fremst om fart, og uansett hvordan løypa er, så er det farten som gjør den utfordrende. I Hardline går det derimot veldig sakte flere steder fordi løypa er så teknisk. Det handler mest om hvem som kan mestre det tekniske enn ren fart. 

Les også: – Det drøyeste jeg har kjørt 

Publisert 15. september 2019 kl 01.17
Sist oppdatert 15. september 2019 kl 01.17
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue