Brage Vestavik om dobbel seier i X Games Real Series

Brage Vestavik tok hjem både sølv og seernes stemmer i X Games Real Series.

Sist oppdatert: 29. april 2021 kl 17.38
brage vestavik x games real series
SMALT: Denne smale trebroa var bare ett av flere sketchy elementer i Brage sin edit i X Games Real Series. Det satte både dommere og seere pris på. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Lesetid: 3 minutter

I helgen ble endelig konkurransen X Games Real series avgjort. Både dommere og seere fikk sagt sitt. 

Den som må sies å stå igjen som den store seierherren etter helgen, er Brage Vestavik fra Mysen og Norge. Ikke bare vant han sølv fra dommerne, men han gjorde storeslem i avstemningen på nett, hvor han knuste de nærmeste konkurrentene. 

– Før konkurransen sa du til oss det var en seier bare å få være med. Nå sitter vi med fasiten, hvordan var det å vinne både sølvmedalje og avstemningen?

– Det er fortsatt vanskelig å forstå, og det er vel litt derfor. Det var bare så sjukt å få være med. Det vil nok fortsatt ta noen dager før jeg skjønner det. Med de andre store navnene på lista hadde vi ikke trodd det skulle gå sånn. Vi tenkte at de sikkert kom til å ta det meste av showet og så kunne vi gjøre vår greie. Så jeg må bare si tusen takk til alle som har stemt og delt, det setter jeg veldig pris på.

 

– Hva slags tilbakemeldinger har du fått?

– Veldig mye bra, jeg tror folk liker viben. Det virker som om folk vil ha old school og røffe greier. Jeg prøvde jo å filme flere av triksene flere ganger for å få det cleanest mulig, men folk vil tydeligvis ha det røft og sketchy.

 

– Noen tilbakemeldinger som betød ekstra mye?

– Før dette kunne jeg få et par kommentarer fra noen legender av og til. Nå har det bare rast inn fra over alt. Det feteste var nok en melding fra Thomas Vanderham. Og så fikk jeg en melding fra broren til Jordie Lunn (avdød freeride-legende, red.anm), det betyr sinnsykt mye.

 

– Hvorfor tror du editen ble så godt mottatt?

– Det ene er kanskje at det var så røft, det andre er at det er hjemmebygd. Jeg tror det er litt lettere for folk år relatere til de tingene. Mange har kanskje prøvd å sykle på en stokk før, men en cork 900 klarer ikke jeg å relatere meg til en gang.

Her kan du se Brage sitt bidrag:

– Hvilken av de andre editene likte du selv?

– Alle var sjuke, og alle pusha grenser. Jeg synes Veronica sin var fet, og Cam Zink er jo en legende med de greiene han gjør. Jeg synes det er vanskelig å sammenligne, for alle var veldig forskjellige.

 

– Du har allerede snakket om ny edit – hva kan du si om planene for den? Blir det bare enda høyere og hardere?

­– Vi hadde planlagt mye før dette skjedde. Vi kommer til å fortsette med det vi digger, og bygge ting. Det blir mye i Mysen, men vi skal kanskje reise litt og filme litt andre steder. Men vi ender nok opp med mye i Mysen, ass.

 

– Mysen for life?

– Haha, ja, Mysen for life.  

Publisert 29. april 2021 kl 17.38
Sist oppdatert 29. april 2021 kl 17.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen