Brage Vestavik med ny film i X-Games Saga-serien

Større, lenger og uredigert: Se hva som virkelig ligger bak Brage Vestaviks vinnerfilm i X Games Real Series.

Sist oppdatert 25. september 2021 kl 22.50
Filmen om Brage Vestaviks premierte edit til X Games Real Series
HEFTIGERE: Filmen om Brage Vestaviks premierte edit til X Games Real Series er enda råere og helt uredigert. Foto: Blur Media

I april vant Brage Vestavik sølv i konkurransen X Games Real Series for editen REAL MTB 2021/World of X Games. I kveld slapp Mysen-syklisten den utvidede versjonen av videoen «Brage’s Saga: The X Games Real MTB Extended Cut». 

– Til segmentet vi hadde i konkurransen kunne vi bare vise 90 sekunder av det vi hadde brukt et halvt år på å lage. Vi hadde så mye mer materiale vi hadde lyst til å vise fram, så vi lagde en film av det også, for å vise hva som ligger bak. Her kan du se hele reisen, fra midt i september i fjor til slutten av januar i år. Større, lenger og uredigert, sier Vestavik om den nye filmen, som altså hadde premiere klokka 22 i kveld. 

Filmen er delt inn i segmenter som viser Vestavik hvordan han jobber med å finne steder han kan grave og bygge i skogen, hvordan han utfører arbeidet i tillegg til syklingen. Alt finner sted i røffe forhold på Vestaviks hjemmebane i Mysen. 

– Det har vært en av de tyngste men beste periodene i mitt liv, og jeg ville ikke hatt det noe annerledes. Vi var ute i skogen fra tildlig morgen til to om natta, så det føltes nesten som å bo i skogen, og på et tidspunkt begynner du å elske den. Jeg har drevet meg selv hardere enn jeg trodde var mulig og gleder meg til alt som venter framover. Og jeg kan ikke få takket alle som har bidratt nok, sier Vestavik. 

Filmen er produsert av Blur Media, som består av Herma Bøgeberg, Axel Rødningen og Oscar Kalsnes. Musikken er det Vegard Veslelia som står for.  

Vestavik laget også en film i forbindelse med sin egen konkurranse i Trysil Bike Arena i sommer, B-RAGE Invitational. Konkurransen vant Vestavik for øvrig selv. 

Neste høydepunkt for Vestavik er Red Bull Rampage, som arrangeres 15 oktober. Han er en av bare 15 syklister som er invitert til årets utgave av den legendariske freeridekonkurransen i Utah, USA. I år er det før øvrig også 20 årsjubileum for Red Bull Rampage. 

I juli ble Vestavik nummer fire i Red Bull Hardline i Wales. 

Publisert 25. september 2021 kl 22.50
Sist oppdatert 25. september 2021 kl 22.50
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue