Det har skjedd mye i karrieren til vårt fremste talent på freeridefronten i Norge, Brage Vestavik i det siste. Etter han kom tilbake på sykkelmerket GT har han blant annet åpnet ny løype i Trysil. 

B-Rage som den heter, fikk mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt i året som gikk. 

Det stopper imidlertid ikke der, nylig ble det kjent at Vestavik ble invitert til den prestisjetunge konkurransen X-Games Real Series. Innspillingen har pågått over lengre tid, og helt mot slutten ble det en bråstopp da Vestavik pådro seg et brudd i beinet. 

Nå er han forsiktig i gang med å bevege seg igjen, og innrømmer at han har dratt på litt ekstra. 

– Det har ikke vært så mye opptrening så langt, jeg hadde håpet jeg kunne få til mer. Men det tar sin tid. Jeg hadde første treningsøkt nettopp, og det var skikkelig digg, men litt rart for kroppen. Jeg kan kanskje begynne på rolig i april, og bygge opp fra det, sier Vestavik.

 

Det var under innspilling av segmentet hans til X-Games Real Series at han pådro seg et brudd i Talus i ankelen.

– Det er ganske lite blodsirkulasjon der, så det trenger nok tid på å gro, sier Vestavik.

 

– Hva skjedde? Var det en dropp, eller hopp? 

– Jeg landa med foten på bakramma, så tærne ble på en måte pressa opp i leggen – jeg vil ikke si så mye mer om det, sier han

 

– Blir det film?

– Det blir film, absolutt. Dette skjedde en av de siste dagene vi filmet, så det går helt fint. Jeg har vært redd for å skade meg underveis så jeg ikke skulle få filmet ferdig, det har vært så sykt viktig at jeg får nok klipp til filmen. Jeg har dratt på litt ekstra gjennom hele prosjektet, så jeg ventet litt på at det kunne skje.

 

Brage har tidligere fortalt om hvordan han liker å være delaktig like mye i filmingen som selve syklingen. Dette prosjektet er intet unntak.

– Jeg var på sykehuset ei ukes tid, så var jeg hjemme én dag, før jeg reiste til Herman i Blur Media og satt hos han og redigerte ei uke i strekk.

Fristen for å levere film var 31. januar, og nå gjenstår altså en del venting før konkurransen og vinnerne etter planen skal presenteres i april.