Brage inn på Mondraker

Brage Vestavik er en av fire unge ryttere som er tatt ut på Mondrakers utforlag for sesongen 2018.

Sist oppdatert: 10. januar 2018 kl 17.43
brage vestavik mondraker
Brage Vestavik sykler for Mondraker denne sesongen, i tillegg til landslaget. Foto: Mayhem Media/NCF
Lesetid: 3 minutter

Førsteårssenioren fra Mysen, som i fjor satset på egenhånd etter at DeVinci uventet la ned utforlaget etter sesongen 2016, er nå tilbake på et sponsorlag.

– Å være en del av et stort lag som satser betyr egentlig alt, for nå får jeg egen pit og mekaniker på ritt. Det spiller ingen rolle hvor kul sykkel du har hvis du ikke har støtteapparat, sier Vestavik, som har de europeiske verdenscuprundene og IXS-serien som årets hovedmål.

Her kan du lese alle våre tester av sykler fra Mondraker!

I tillegg til Vestavik består utviklingslaget til Mondraker av australske Patrick Butler, italienske Johannes von Klebelsberg og Fabian Ulrich fra Østerrike.

 

Elitelaget består av tre ryttere. Britiske Laurie Greenland (20), som går på sin tredje sesong med Mondraker og er nummer 13 på UCIs ranking, Brook MacDonald (26) fra New Zealand, som er tilbake Mondraker-laget etter noen sesonger på andre lag, og britiske Mike Jones (22), som er ny på Mondrakerlaget denne sesongen.

– Brook og Laurie kjenner jeg veldig godt, og jeg gledeer meg veldig til å lære av dem. Patrik Butler ble jeg kjent med i fjor siden vi begge syklet sammen i juniorklassen.

Flytter til Schladming
Kontrakten med Mondraker gjør også at Vestavik kommer til å bo mye i Schladming i Østerrike, der laget har hovedkvarter.

– Jeg kommer til å bo der nede og trene der mellom rittene. Det tror jeg blir veldig bra, for der har de veldig bra forhold og mange raske folk der jeg kan trene med og lære av, sier han.

 

Spent på seniorklassen
Selv om Vestavik trener bra og føler at han har framgang, er han spent på hvordan overgangen til seniorklassen vil bli.

– Det blir en hard sesong, og fra i år er det bare 60 som går videre til finalen, mot 80 tidligere. Så ambisjonen i år er bare å lære masse, og komme meg til så mange verdenscupfinaler som mulig.

Drømmesykkel
Alle i Mondraker-laget skal sykle på Summum Carbon Pro Team-sykkelen.

Vestavik gleder seg til å få testet hvordan den nye sykkelen vil fungere på ritt, men han tror den kan bidra til å gi ham et ekstra løft.

– Jeg gleder meg veldig til å sykle på Summum-sykkelen til Mondraker. Det er en stor og progressiv sykkel, og jeg tror den sykkelen kommer til å passe perfekt for meg og min stil. Dessuten er den er bygget med de komponentene jeg ville valgt om jeg skulle bygge drømmesykkelen selv. Så jeg gleder meg til å komme i gang, sier Vestavik.

Se Brage sykle ned Mannen   

Publisert 10. januar 2018 kl 17.43
Sist oppdatert 10. januar 2018 kl 17.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen