Sykkeltrøye - dame og herre - tester

Sykkeltrøyer til stisykling og terrengsykling

Hvem vil vel ikke ha litt freshe sykkelklær å velge i når man skal på tur? En t-skjorte spesielt for stisykling kan gjøre turen mer komfortabel, eller kanskje du er ute etter en langarmet genser til terrengsykling?

sykkeltrøyer terrengsykkel
SYKKELTRØYER: Her kan du lese tester av sykkeltrøyer, og finne gode tips.

Sykkeltrøyer kommer i utallige former og fasonger, til både menn og damer.

Til terrengsykling og stisykling deler vi i hovedsak inn i tre typer etter bruk og passform.

Innenfor disse tre kategoriene finnes det selvfølgelig både kort- og langermede trøyer, og forskjellige stoff og materialer som er mer eller mindre tekniske.

Tettsittende trøye

Til trening og turer kan en tettsittende trøye være å foretrekke. Disse skiller seg lite fra trøyer man ser på landeveien, med lommer på ryggen, og en ettersittende passform. Det finnes variasjoner, noen har en enda strammere passform enn andre, så les gjerne produktbeskrivelser nøye før du handler.

Baggy trøye

Baggy, eller løse trøyer har sammen med den baggy shortsen blitt signaturplagget til stisyklister.

Baggy trøyer får du både med korte ermer, lange ermer og varianter med 3/4-ermer. Mange foretrekker en slik trøye i ull, men det finnes også gode syntetiske varianter. Til vår- og høstbruk kan en baggy trøye med vindtette paneler foran være godt for å holde litt ekstra på varmen.

Undertrøye

I Norge kan både vår og høst være kalde årstider. Men hva gjør du hvis du ikke er gira på å sykle med jakke? En god undertrøye kan være løsningen. Mange velger gjerne en undertrøye i ull, eller variant med vindtette paneler i front for å bedre holde på varmen.

Slike trøyer får du både som singlet, kortermet og langermet.

Test av 7Mesh Compound Jersey

Denne sykkeltrøya fra 7Mesh kan fort bli et såkalt nøkkelplagg i garderoben din, les hvorfor. 

test sykkeltrøye vindtett
VINDTRØYE: Denne trøya kan gjøre stisykkelturene i kjølig vær langt mer behagelig. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
TS_anbefaler
7Mesh Compound Jersey

Pris: 1099 kroner

Vekt: 140 gram (størrelse medium)

Størrelse testperson: 178cm/75kg

Størrelse testet: M

Størrelser: XS, S, M, L, XL, XXL

Produsent: 7Mesh.com

skala
8/10

Kanadiske 7Mesh lager en rekke forskjellige typer sykkelklær, både shortser, bukser, jakker, og trøyer. 

I sortimentet er det flere plagg i ull, men akkurat denne trøya som heter Compound er syntestisk, i polyester. Den er langermet, og store deler av frontpartiet er forsterket med et panel for å tåle slitasje bedre, og beskytte mot vind.   

Det er også verdt å notere at denne trøya kommer i mange størrelser, helt fra XS og opp til XXL. Trøya kommer i tre farger; sort, blå og brun.   

Praktisk bruk

Vi har testet 7Mesh Compound våren 2022, på både korte og lange stisykkelturer. 

Et nøkkelplagg

Vi går rett på sak - denne trøya er helt genial for norske forhold på våren og høsten. Store deler av sykkelsesongen helt fra april til november kan temperaturen ligge et sted mellom 0 og 10 grader, og det er denne trøya som skapt for. 

Når du sykler sti er farten som regel ganske lav, men på transporten langs grusveier mellom stiparier, og asfalten til og fra turen blir det gjerne kaldt. Vindpanelet i front tar unna det kalde gufset, og gjør at jakka kan ligge i sekken. På de kaldeste turene under 10 grader endte vi opp med å bruke en tynn ulltrøye under for litt ekstra varme, men for det meste brukte vi trøya alene for seg selv. 

test sykkeltrøye
PANEL: Det forsterkede panelet i front strekker seg over mesteparten av brystet, og tar unna kald vind. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Alternativet på tiden av året når det er så kaldt, er selvfølgelig en ulltrøye. Det er et godt alternativ, og den vil nok holde deg litt varmere i noen tilfeller, men den har ikke den samme digge beskyttelsen mot vinden i front.

Én løsning hvis man vil ha vindbeskyttelse, er på kjøpe en vindtett superundertøy-trøye fra Craft eller andre produsenter, og ha en vanlig sykkeltrøye utenpå. Dette fungerer godt til både stisykling, grussykling og landevei.

Compound-trøya er laget i syntetisk materiale, og selv om vi har prøvd mer klamme plagg, så må du regne med å bli god og svett også i denne trøya. Svettetransporten er helt på det jevne - den er verken bedre eller dårligere enn andre trøyer vi har prøvd. Det oppleves uansett mer luftig å sykle med en slik trøye enn en tett jakke, og bevegeligheten er skikkelig god. 

sykkeltrøye test
PUSTING: Ryggpanelet er i et tynnere stoff, som skal hjelpe på fukttransport. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Ermene er passe slanke, og har elastikk slik at de lett kan dras opp, eller løftes over selv store GPS-klokker. Passformen forøvrig er ganske løs - her får du plass til en tynn ulltrøye under uten problem. Hvis du vil ha et slik vindplagg til grussykling og landevei, finnes det mer ettersittende trøyer og jakker som kan fungere bedre til akkurat det formålet.   

test sykkeltrøye 7Mesh
STRETCH: Sykkeltrøya er elastisk, så du lett får dratt opp ermene hvis det blir litt varmt. Klokka får du også tilgang til. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Hvem bør kjøpe denne sykkeltrøya?

Stisyklister som synes det kan være vanskelig å kle seg i vår- og høstmånedene når det er kjølig. 

Alternative produkter 

Vi har ikke testet mange produkter som ligner på dette - alternativet hvis du ikke tar deg råd til denne trøya, er en superundertrøye med vindpanel i front.   

Konklusjon

7Mesh Compound er et plagg som vil kunne bli en favoritt i mange norske syklisters garderober. Prisen er i det stiveste laget, men det mener vi denne trøya veier opp for i bruksverdi. 

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Super vindbeskyttelse

Allsidig passform

Mange størrelser

MINUS

Ikke den billigste trøya å kjøpe 

Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.

Velg mellom rent digitalt abonnement eller abonnement som også inkluderer Norges beste sportsmagasin, Fri Flyt.

Bestill abonnement på terrengsykkel.no og få tilgang til artikkelen.