Kanadiske 7Mesh lager en rekke forskjellige typer sykkelklær, både shortser, bukser, jakker, og trøyer.
I sortimentet er det flere plagg i ull, men akkurat denne trøya som heter Compound er syntestisk, i polyester. Den er langermet, og store deler av frontpartiet er forsterket med et panel for å tåle slitasje bedre, og beskytte mot vind.
Det er også verdt å notere at denne trøya kommer i mange størrelser, helt fra XS og opp til XXL. Trøya kommer i tre farger; sort, blå og brun.
Praktisk bruk
Vi har testet 7Mesh Compound våren 2022, på både korte og lange stisykkelturer.
Et nøkkelplagg
Vi går rett på sak - denne trøya er helt genial for norske forhold på våren og høsten. Store deler av sykkelsesongen helt fra april til november kan temperaturen ligge et sted mellom 0 og 10 grader, og det er denne trøya som skapt for.
Når du sykler sti er farten som regel ganske lav, men på transporten langs grusveier mellom stiparier, og asfalten til og fra turen blir det gjerne kaldt. Vindpanelet i front tar unna det kalde gufset, og gjør at jakka kan ligge i sekken. På de kaldeste turene under 10 grader endte vi opp med å bruke en tynn ulltrøye under for litt ekstra varme, men for det meste brukte vi trøya alene for seg selv.

PANEL: Det forsterkede panelet i front strekker seg over mesteparten av brystet, og tar unna kald vind. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Alternativet på tiden av året når det er så kaldt, er selvfølgelig en ulltrøye. Det er et godt alternativ, og den vil nok holde deg litt varmere i noen tilfeller, men den har ikke den samme digge beskyttelsen mot vinden i front.
Én løsning hvis man vil ha vindbeskyttelse, er på kjøpe en vindtett superundertøy-trøye fra Craft eller andre produsenter, og ha en vanlig sykkeltrøye utenpå. Dette fungerer godt til både stisykling, grussykling og landevei.
Compound-trøya er laget i syntetisk materiale, og selv om vi har prøvd mer klamme plagg, så må du regne med å bli god og svett også i denne trøya. Svettetransporten er helt på det jevne - den er verken bedre eller dårligere enn andre trøyer vi har prøvd. Det oppleves uansett mer luftig å sykle med en slik trøye enn en tett jakke, og bevegeligheten er skikkelig god.

PUSTING: Ryggpanelet er i et tynnere stoff, som skal hjelpe på fukttransport. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Ermene er passe slanke, og har elastikk slik at de lett kan dras opp, eller løftes over selv store GPS-klokker. Passformen forøvrig er ganske løs - her får du plass til en tynn ulltrøye under uten problem. Hvis du vil ha et slik vindplagg til grussykling og landevei, finnes det mer ettersittende trøyer og jakker som kan fungere bedre til akkurat det formålet.

STRETCH: Sykkeltrøya er elastisk, så du lett får dratt opp ermene hvis det blir litt varmt. Klokka får du også tilgang til. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Hvem bør kjøpe denne sykkeltrøya?
Stisyklister som synes det kan være vanskelig å kle seg i vår- og høstmånedene når det er kjølig.
Alternative produkter
Vi har ikke testet mange produkter som ligner på dette - alternativet hvis du ikke tar deg råd til denne trøya, er en superundertrøye med vindpanel i front.
Konklusjon
7Mesh Compound er et plagg som vil kunne bli en favoritt i mange norske syklisters garderober. Prisen er i det stiveste laget, men det mener vi denne trøya veier opp for i bruksverdi.