Sykkelbukser terreng- best i test 2023

De beste langbuksene til terrengsykling

Vinterhalvåret kan være en krevende tid å kle seg på for oss stisyklister. Langbukser til terrengsykling gjør det enklere å holde varmen så turen blir mer komfortabel. Vi har testet sykkelbukse for herre, både for vinter, vår, sommmer og høst.

sykkelbukse herre dame best i test 2022
TEST: Vi har testet flere typer lang sykkelbukse i 2022. Foto: Snorre Veggan.

En god, lang sykkelbukse i garderoben muliggjør sykling når været blir kaldt eller vått. Her kan du lese test av lange sykkelbukser til herre for flere sesonger – flere av sykkelbuksene finnes også i en versjon for dame.

Det finnes flere gode sykkelbukser for stisykling og terrengsykling på markedet.

Vi har testet en rekke sykkelbukser som er aktuelle for 2023-sesongen, og her kan du lese om våre favoritter: 

Solide bukser mot vær og vind:

Lette bukser for sommerhalvåret:

  • Sweet Hunter Light er en rimelig bukse med flere fine detaljer.

  • 7Mesh Glidepath er en lett og ledig sykkelbukse mange vil like.

  • Giro Havoc er en lett og super bukse, om du ikke må ha en sykkelbukse som tåler mye regn eller lav temperatur.  

  • iXS Trigger Pants kan være en aktuell bukse, men vi anbefaler å teste passform før kjøp.

Dette må du se etter når du kjøper bukse: 

Hva slags type bukse trenger du?

Syklister har ulike behov – noen trenger bare en sykkelbukse for regn, mens andre sjelden drar ut i regnvær og bare vil ha en bukse som varmer litt. En sykkelbukse i Gore Tex eller annen skallbukse for sykling vil beskytte deg bra mot regnet, men kanskje føles litt kald mot kroppen. 

Hvis du klarer å leve uten den beste regnbeskyttelsen, kan derfor en sykkelbukse i softshell eller for eksempel Gore Tex Infinium være en bra løsning. 

Hvis du ikke liker å sykle med shorts, og vil ha en bukse primært til sommerhalvåret, kan du klare deg med en litt tynnere bukse; disse er også som regel litt rimeligere. 

Passform

En lang sykkelbukse kan komme i flere forskjellige fasonger. De er sjelden superstramme i passformen, selv om det finnes unntak. De fleste er løse og ledige og mange har plass til knebeskyttere under. Sistnevnte er spesielt viktig å huske på hvis du driver med stisykling – det er en lite god løsning å ha knebeskytterne utenpå. Prøv gjerne med dine egne knebeskyttere, så du er sikker på at det er plass til dem. 

sykkelbukse lang test 2022
VARMT: På kjølige vår- og høstdager kan en god lang sykkelbukse være gull verdt. Foto: Snorre Veggan.
Ventilasjonsmuligheter

De fleste lange sykkelbukser vil være varme, men det kan også bli litt for varmt i klatringer eller ved høyt aktivitetsnivå. Hvis buksa ikke er laget av et materiale som puster godt, er det derfor bra om den har ventilasjonsmuligheter. 

Stramming

Det som gjerne gjør en sykkelbukse til best i test, er at den har god passform og strammemuligheter. Her er det ulik tilnærming fra produsentene – noen velger borrelås i livet, andre velger spenner. Det vi ser fra sykkelbuksene som er best i test, er at de ofte har gjennomførte detaljer her. 

Vi har også testet en rekke sykkelbukser tidligere, og noen av dem finnes på markedet ennå. Ta gjerne en titt på: 

Sykkelbukse tett på perfeksjon?

Er det galskap å bruke rundt 3000 kroner på ei sykkelbukse? Hvis man ser bort i fra det spørsmålet, er det gode grunner til å ta en titt nærmere på Patagonias Dirt Roamer Storm-bukse.

test patagonia sykkelbukse
STORMBUKSE: Patagonia Dirt Roamer Storm-buksa har kanskje et langt og seigt navn, men vi gir deg en relativt kort oppsummering om hva vi synes om denne regnbuksa for sykling. Foto: Krister Sørbø.
TS_anbefaler
Patagonia Dirt Roamer Storm Pants

Pris: 2719 kroner

Vekt: 295 gram

Størrelser: XS, S, M, L, XL, XXL

Størrelse testet: M

Størrelse testperson: 178cm, 78kg

Produsent: patagonia.com

Kommer i dameversjon: JA

skala
8/10

Det er ikke mange år siden Patagonia begynte å lansere de første sykkelspesifikke produktene, selv om mange entusiaster lenge har brukt klær fra kultmerket til sykling.  

Følgelig har de ikke en hel haug med forskjellige produkter i linja, men de har noe av det viktigste for norske stisyklister - nemlig regntøy.

Vi har sett nærmere på regnbuksa - Dirt Roamer Storm. 

Buksa er laget med Patagonias H2No-membran, som skal holde vannet ute. Snittet er ganske løst, uten å være superbaggy. I livet er det en strammefunksjon, og buksa lukkes med en glidelås og en knapp. Testpiloten er 178cm og 77 kilo, og buksa sitter sånn akkurat passe i størrelse medium. 

Utover det er den ganske minimalistisk - du har to lommer, én på hver side, og glidelås-åpning langs leggene for å lettere kunne dra den av. Stoffet er forsterket ved knæne og skrittet for å tåle litt ekstra. 

Praktisk bruk

Vi har brukt buksa på kalde og våte stiturer om våren i Oslo-området. 

Det hjelper lite at buksa både ser bra ut, og er fra et hipstermerke, hvis den ikke funker ute på stien. Så vi har fått prøvd den over en lengre periode med mye sykling. 

Med denne prislappen har vi også høye forventninger - når den skal konkurrere mot blant annet 7Mesh Thunder-buksa. 

Fra starten imponerer Dirt Roamer-buksa med god bevegelsesfrihet. Selv med knebeskyttere under - vi brukte for et meste et par fra Sweet - får du lite følelse av at stoffet drar eller sliter i noen retning. Stoffet med den vanntette membranen føles heller ikke veldig stivt.

Romslig passform er godt, men vi setter vel så mye pris på at buksa har et god snitt og god strammefunksjon, slik at den ikke siger ned i livet, slik vi opplever at andre bukser av og til kan gjøre. 

Lommene er smart plassert - de sitter litt nede på låret, og litt på siden. Det gjør at mobil og nøkler får ligge i fred uten at de drar i stoffet, eller føles til hinder. 

Et lite ankepunkt, som flere kan være opptatt av - ligger ved anklene. Her er buksa ganske løs, og ligger ikke tett inn mot kroppen. Det gjør at du får en liten åpning, hvor både kulde og vann slår inn. Her er nevnte 7Mesh Thunder best i klassen med sin neopren-mansjett. 

Det buksa imidlertid leverer på, er å holde vannet ute. Uansett om vi bare sykler i våte forhold etter et regnskyll eller er ute i skikkelig regnvær, holder buksa beina tørre. Og da snakker vi tørre fra vann og søle utenfra, for siden dette er en skallbukse puster den ikke fryktelig godt. Dette er definitivt en bukse for de våte dagene.

Hvem bør kjøpe denne buksa? 

Dedikerte stisyklister som vil ha en skikkelig bra regnbukse til de våte turene. 

Alternative produkter 

Buksa er i toppklassen - så her er det alternativer fra 7Mesh og Leatt du må se på. Men du bør også sjekke ut denne klassikeren fra Norrøna - til en omtrent tilsvarende pris. POC Ardour er et knepp rimeligere.   

Konklusjon

Prisen er stiv - men her får du ei bukse som vil treffe blink for de aller fleste. Dirt Roamer Storm-buksa har god regnbeskyttelse, et behagelig snitt, og gode, tekniske løsninger.

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Smart lommeplassering

Fin stramming i livet

God bevegelsesfrihet

MINUS

Litt løs ved anklene

Test av Sweet Hunter Light Pants 2022

Må man knekke sparegrisen for å få en god langbukse til sykling? Antakeligvis ikke - vi har testet Sweets Hunter Light Pants. 

test sweet hunter sykkelbukse
STI-JEGER: Hunter Light er en løs og ledig sykkelbukse til stisykling. Foto: Gunhild Aaslie Soldal.
Sweet Hunter Light Pants 

Pris: 1499 kroner

Vekt: gram

Størrelser: S, M, L, XL, XXL

Størrelse testet: M

Størrelse testperson: 178cm, 75kg

Produsent: sweetprotection.com

Kommer i dameversjon: Ja

skala
7/10

Norske Sweet Protection lager ikke bare hjelmer og beskyttelse til sykling, de lager også diverse klær. Vi har testet både shorts og jakker fra Sweet ved tidligere anledninger, og her har vi testet en rimelig langbukse - Hunter Light Pants.

Hunter Light-buksen er enkel i konstruksjonen, men har de fleste av tingene vi ser etter i en slik bukse; Den har stramming i livet ved hjelp av to borrelåser, to knapper og en glidelås. Det er også hemper for å bruke belte, hvis du skulle ønske det. På framsiden finner vi to stikklommer, og på hver side av låret er det ventilasjonsåpninger med et mesh-stoff for å slippe ut varme. 

Nede ved anklene har buksen en glidelås som kan åpnes oppover leggen for å gi en litt løsere passform, og knapper for å stramme inn buksen ved anklene. 

Praktisk bruk 

Vi har brukt Hunter Light Pants fra Sweet på sykkelturer i oktober og november måned til stisykling i Oslomarka. 

Lett og ledig

Bukser kommer i alle prisklasser, og Sweet viser med sin Hunter Light bukse at du ikke trenger å svi av veldig mye penger for å få en bukse som fungerer godt. Passformen er ganske løs og ledig, og ikke så ettersittende som en del andre baggy langbukser vi har testet. Vi bruker knappene nede ved anklene for å stramme den inn litt. 

Buksen har også romslig plass til et par ikke alt for tykke knebeskyttere under, hvis det er et viktig moment for deg. Luftingen på sidene gjør en effektiv jobb med å ventilere overskuddsvarme når det oppstår. 

Det tynne stoffet gjør at dette ikke er en bukse for de aller, aller kaldeste dagene; da vil alternativer som Norrønas Fjørå Infinum holde mye bedre på varmen. 

Hvem bør kjøpe denne buksen?

Stisyklister som trenger en rimelig langbukse til de litt kjøligere dagene. 

Alternative produkter 

Vi har testet en rekke forskjellige lange sykkelbusker til stisykling. Noen av våre favoritter her: 

  • 7Mesh Glidepath, hvis du vil ha en lett og ledig bukse

  • Norrøna Fjørå Infinium hvis du vil ha en litt mer solid bukse med værbeskyttelse

  • 7Mesh Thunder, hvis du skal ha en skikkelig solid regnbukse til de våteste dagene

  • POC Ardour, hvis du vil ha en litt solid allroundbukse med god beskyttelse mot vær og vind.  

Konklusjon

Sweet Hunter Light Pants imponerer med god funksjon til en lav pris. Hvis du vil ha en baggy langbukse til stisykling uten å tømme lommeboka helt, gjør du ikke store feil med denne. 

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Billig!

Gode strammefunksjoner 

Funksjonell lufting 

MINUS

Lite å ut sette til denne prisen

Test av iXS Trigger Pants

iXS sin Trigger langbukse til stisykling har flere fine detaljer, men du bør prøve den før kjøp.

test ixs trigger pants
SYKKELBUKSE: Vi har testet Trigger Pants fra beskyttelsesprodusenten iXS. Foto: Gunhild Aaslie Soldal.
iXS Trigger pants

Pris: 1799 kroner

Vekt: 441 gram

Størrelser: XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL 

Størrelse testet: L

Størrelse testperson: 178cm, 75kg

Produsent: ixs.com 

Kommer i dameversjon: Kalles Unisex av produsent 

skala
6/10

iXS lager en rekke produkter til stisykling. Mest kjent er kanskje hjelmer og beskyttelse, men iXS lager også en rekke klær. Vi har testet en av deres langbukser, Trigger Pant. 

Buksen har en rekke av de detaljene vi forventer i 2022. Den har stramming på innsiden av livet med borrelås, en kraftig glidelås og to solide metallknapper. Vi setter også pris på å se at innsiden av linningen er gummiert for mer friksjon, slik at buksen ikke skal skli ned. 

På fremsiden er det to vanlige stikklommer med glidelås, og ved knehasene er det lagt inn partier med perforert stoff for å gi bedre ventilasjon. Buksen har det om kan kalles en “tapered” passform, og smalner av ned mot anklene. 

Trigger-buksen kommer også i en rekke forskjellige farge-alternativer.   

Praktisk bruk 

Vi har brukt iXS Trigger Pants på kjølige høstdager i 2022 til stisykling i marka. 

Når vi bruker iXS-buksa fremstår det meste som god kvalitet. Løsningen med å ha perforert stoff på sidene gjør at den ventilerer godt når det blir varmeutvikling. Smart! Strammingen i livet fungerer bra, både glidelås og knapper er solide, og den har i stor grad et snitt som gjør at bevegelsesfriheten er god.

Men; det er i alt mye å like med denne buksen, men én detalj er ganske frustrerende: buksa er ganske stram rundt leggen. Testpiloten har ikke spesielt kraftige legger, likevel strammer buksa så mye rundt leggen når vi er i bevegelse at buksa dras ned. Dette fører til at vi må stoppe flere ganger for å dra opp buksa i livet. Dette ble til slutt ganske irriterende. 

Testpiloten bruker medium i de fleste andre sykkelbukser, og testet Trigger Pant i USA-M/EU-L. Passformen virket grei ellers. 

Hvem bør kjøpe denne buksen? 

Stisyklister som vil ha en baggy, men også ganske så ettersittende langbukse til sykling. 

Alternative produkter 

Det finnes en rekke alternativer vi kan anbefale hvis du skal ha langbukse til sykling. Hvis du vil ha noe lett og ledig, kan vi anbefale deg å se på 7Mesh Glidepath eller Giro Havoc. Hvis du vil ha en bukse med enda litt mer beskyttelse mot vær og vind, bør du ta en titt på for eksempel Norrøna Fjørå Infinium eller POC Ardour  

Konklusjon

iXS har laget en fin bukse med sin Trigger Pant, men et litt merkelig snitt gjør at vi ikke uten videre kan anbefale denne til alle. Prøv før du kjøper - hvis den passer kan du få en fin opplevelse med denne buksen. 

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Fine ventilasjonsåpninger

Gummiert innside i liv

Lommer

MINUS

Stramt snitt gjør at den dras ned

Ingen strammefunksjon rundt anklene

Test av Norrøna Infinium pants

Norrønas dyreste sykkelbukse er både komfortabel og har en rekke tekniske løsninger som er smarte. Men hvordan er den å sykle med? Vi har testet Fjørå Infinium pants. 

norrøna fjørå sykkelbukse
KLASSIKER: Fjørå-buksa har vært med i en årrekke, vi har testet den dyreste varianten med Gore Tex Infinium. Foto: Snorre Veggan.
TS_anbefaler
Norrøna Fjørå Infinium

Pris: 2999 kroner

Vekt: 388 gram

Størrelser: M

Størrelse testet: S, M, L, XL

Størrelse testperson: 178cm, 75kg

Produsent: norrona.com

Kommer i dameversjon: Nei

skala
9/10

Norrøna har flere sykkelbukser, denne heter Fjørå Infinium. Den skal i følge Norrøna være en videreutviklet vinterutgave av buksa Fjørå Flex 1, som har vært en populær bukse både for syklister og andre friluftsfolk i mange år.   

Som navnet avslører, bruker buksa Gore Tex Infinium, som er et windstopper-materiale som skal gi beskyttelse både mot vind og vann. Dette stoffet er populært i plagg som skal brukes med ganske høyt aktivitetsnivå.   

Fjørå Infinium-buksa har et ganske så smalt snitt, med avsmalning ned mot anklene. Norrøna klassifiserer buksa med sin «nest smaleste passform». Det er plass til knebeskyttere under, men ikke de aller tykkeste. Vi anbefaler derfor at du prøver med dine foretrukne knebeskyttere hvis du har mulighet. 

Buksa har mange fine detaljer; innsiden av linningen har gummi for god friksjon. Stramming skjer ved hjelp av to kraftige borrelåser i livet, og med borrelås rundt anklene. En glidelås fra knepartiet og ned til ankelen gjør at du både kan få lufting og litt romsligere passform. Det er store ventilasjonsåpninger med glidelås i front av hvert lår. Buksa har tre lommer. Én på låret og to i front. Logoen og andre partier er laget med reflekterende stoff for god synlighet.      

norrøna sykkelbukse
ALLSIDIG: Snittet på buksa er verken spesielt stramt eller spesielt løst. Det gir den god allsidighet. Foto: Snorre Veggan.

Praktisk bruk

Vi har brukt Fjørå Infinium-buksa våren 2022, primært til stisykling og terrengsykling, men også jobbsykling. 

Etter flere turer med denne buksa vil vi først framheve hvor behagelig den er. Der de mer skallplagg-aktige buksene som POC Ardour og Fjørå Dri1 kan føles litt kalde og stive mot kroppen, er denne myk og komfortabel. Den regulerer også varme utrolig bra - og med hjelp av luftepanelene i front kan den brukes i et stort spenn av temperaturer.   

Den smale passformen liker vi godt, men den vil kanskje ikke passe alle - vi anbefaler at du prøver buksa før kjøp, spesielt hvis du vet at du har kraftige lår og/eller legger. Strammingen i livet fungerer godt, og denne buksa siger ikke ned, slik vi opplever med en del andre sykkelbukser.

ventilasjon sykkelbukse
LUFTING: Buksa har luftepaneler som hjelper godt på varmere dager. Foto: Snorre Veggan.

Bevegelsesfriheten er også god. Vi syklet med et par gjennomsnittlig tykke knebeskyttere til stisykling - det gikk sånn akkurat. Den litt tettsittende passformen kan kanskje gjøre at noen stisyklister ikke synes den er baggy nok - dette er en smakssak. Fordelen med en slik passform, er at buksa også helt fint kan brukes til grus- og landeveissykling i dårlig vær.   

norrøna sykkelbukse
ETTERSITTENDE: Buksa har borrelås nederste ved ankelen som du kna stramme...Foto: Snorre Veggan.

Hvem bør kjøpe denne sykkelbuksen?

Ivrige syklister som vil ha en varm, vann og vindavvisende bukse til sykling gjennom hele året. Er du på utkikk etter en rendyrket regnbukse, finnes det bedre alternativer. 

norrøna sykkelbukse
LØS:... eller åpne, og med en ekstra glidelås kan buksa bli romsligere rundt leggen. Foto: Snorre Veggan.

Alternative produkter 

Er du på utkikk etter en dedikert regnbukse, vil Fjørå Dri1 fra Norrøna være et godt alternativ, sammen med 7Mesh Thunder. Av bukser som har litt de samme egenskapene som Norrøna Fjørå Infinium, kan du ta en titt på POC Ardour - den har også et litt løsere snitt.    

norrøna sykkelbukse
LOMME: Lomma på låret har plass til en smarttelefon, og tillegg er det lommer ved linningen. Foto: Snorre Veggan.

Konklusjon

Norrøna Fjørå Infinium er blant våre favorittbukser til stisykling. Den er veldig komfortabel på, og beskytter godt mot elementene. Prisen vil nok virke avskrekkende på mange, men vi opplever at komfort og tekniske løsninger i stor grad forsvarer prislappen. 

norrøna sykkelbukse
STRAMMING: To borrelåser i livet, sammen med gummiering på innsiden gjør at buksa ikke sklir eller siger ned. Foto: Snorre Veggan.
VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Gode strammeløsninger

Gummiering i livet hindrer sig

Gode luftemuligheter

Refleksdetaljer

MINUS

Dyr

Litt smalt snitt vil ikke passe alle

Test av 7Mesh Thunder - langbukse

7Mesh sin vanntette terrengsykkelbukse er laget med ekstra robust Gore Tex Pro-materiale og vanntette glidelåser i siden. Finishen er eksklusiv. Ankelmansjetten kan klippes til i lengden.

7mesh Thunder langbukse
SUPERBUKSE: 7Mesh Thunder pant er en solid og vanntett bukse som puster godt. Foto: Kristoffer H. Kippernes
TS_anbefaler
7Mesh Thunder Pant

Pris: 3899 kroner

Vekt: 300 gram

Størrelse testet: Medium

Størrelse syklist: 184/74

Materiale: Gore Tex Pro

Produsent: 7mesh.com

Kommer i dameversjon: Ja

skala
9/10

Ytterplagg-ekspertene i 7Mesh lager terrengsykkelspesifikke produkter du ikke finner fra andre produsenter. Deres tilhold i kanadiske Squamish gjør at de tilsynelatende sykler under værforhold like dem vi utsetter oss for her i Norge. 

7mesh Thunder langbukse
KLIPS: Plastklipsene i siden er litt vanskelig å åpne og luke med hansker på. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Thunder Pant er en real regnbukse til stisykling. Den er laget av Gore Tex’ mest solide materiale, Pro. I rumpe-regionen og rundt lårene er materialet i tillegg dobbelt forsterket for ekstra motstand mot fall og fukt. Nedenfor knærne er materialet tynnere for bedre pusting og lavere vekt. 

Passformen er veldig sykkelspesifikk og minner mer om Fox og Sweet sine bukser enn testvinneren fra Norrøna, Fjørå.

Buksa har langsgående glidelåser på utsiden av begge bein, også disse vanntette. På høyre lår sitter det en vanntett lomme, med vanntett glidelås. 

Buksa er rett og slett helt vanntett. Vi opplevde ikke å bli våt i rumpa eller oppover leggene selv når vi syklet i slaps og søle. Det ekstra kraftige rumpestoffet tåler mye setegnissing uten å slites. 

Selv om buksa er helt tett føles den ikke klam mot huden. Glidelåsene i siden kan åpnes ved behov for ekstra lufting. Gore Tex Pro-stoffet puster også ganske godt. Sideglidelåsene åpner helt opp, uten netting på innsiden. De gjør det dermed lett å ta av og på buksa selv med kraftig vintersko på. 

7mesh Thunder langbukse
NULL SMEKK: Buksa strammes i livet med stropper og klips i siden. Frontpartiet klemmer ikke mot magen. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Linningen i livet er uten stram strikk og uten stive borrelåsstrammere. Noen tynne nylonstropper med små plastklips lar deg snurpe til buksa i livet. Klipsene holder stroppene godt fast og vi har ikke opplevd av buksa blir slapp rundt livet underveis på tur. De små plastklipsene er litt vanskelig å åpne og lukke med hansker på. Ekstra forsterkninger er lagt inn i stoffet der klipsene strammes. Buksa har ingen buksesmekk, kun et mykt materiale som ikke klemmer på magen. 

Passformen på Thunder-buksa er vid. Det er god plass til knebeskyttere under buksa. Den er også vid rundt lårene og i rumpa for maks bevegelighet. Litt for vid etter vår smak, men den hekter likevel ikke i setet i tekniske partier. 

Nederst rundt anklene er det kraftige borrelåser som snurper inn de nederste 10-15 centimeterne på buksa. 7Mesh har lagt inn klippelinjer i det kraftige stoffet nederst slik at du kan klippe til buksa i lengden så du slipper at den blir for lang. En fiks funksjon som gjør det mulig å tilpasse buksa flere beinlengder. 

Vår testbukse i størrelse medium var mer enn raus rundt liv, rumpe, lår og knær på testeren. Vi må likevel snurpe den godt inn i livet for å få den til å sitte. 

Buksa er også såpass lang at vi klipte den til ved å ta bort 8-10 mm nederst. Da ble den mindre posete rundt knærne, samtidig som vi kunne feste den utenpå skaftene på vinterskoene ved behov. Selv slanke syklister på opp mot 190 cm vil kunne bruke denne buksa i størrelse medium.

Ankelmansjetten kan være litt vanskelig å få utenpå høye vintersko. Det kan hende du må feste borrelåsen litt på skrå - da du ikke kan utvide mansjetten i overkant uten å åpne glidelåsen i siden.

7mesh Thunder langbukse
KRAFTIG MANSJETT: Enten du har vintersko, skotrekk eller bare legger kan du stramme til buksas nedre del. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Det går på et vis og tettingen blir såpass god at vi slipper at vann renner ned i skoene. Med skotrekk og lave sko er dette ikke noe problem. Da får vi strammet ankelstoffet akkurat passe stramt. 

Sammenlignet med Leatt og Norrøna er 7Mesh-mansjetten rundt ankelen smart og robust. Den tetter bedre enn de andre buksenes løsning, samtidig som den åpner helt opp så buksa blir lett å ta av og på. 

Konklusjon

7Mesh Thunder Pant er en skikkelig forseggjort regnbukse til uvøren stisykling. Den tåler mye juling og har en sykkelvennlig passform som gir god bevegelighet, også med knebeskyttere under. Ankelstrammingen og klippingen av lengden gjør det mulig å spesialtilpasse lengden og passformen. Glidelåsen i siden gjør buksa noe stiv, men den hemmer ikke bevegelsen i det hele tatt. 

Den sykkelspesifikke passformen gjør buksa mindre egnet til vanlig fottur enn Norrønas klassiker, Fjørå. 

Er du lei av å bli våt på rumpa og lårene under sølete stisykling er 7Mesh Thunder pant kanskje den aller beste buksa på markedet for tiden. Prisen er stiv,  men kvalitetsfølelsen er også suveren.

VURDERING
Totalinntrykk
PLUSS

Robust og vanntett 

Vid rundt knærne

Ingen harde kanter i livet

Stram rundt anklene

Åpner helt i siden for lett på- og avkledning, også med sko

MINUS

Vid/stor i størrelsen

Ankelstrammeren litt krevende å få utenpå vintersko

Litt fiklete stramming i livet

Veldig dyr

Test av Leatt AllMnt 5.0 langbukse

Leatts vanntette terrengsykkelbukse er tilpasset sykkelstillingen og har godt med lufting, supre lommer og er stram rundt leggene.

Leatt AllMnt 5.0 langbukse
DETALJRIK: Leatt sin vanntette terrengsykkelbukse har flotte detaljer og vanntett stoff. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Leatt AllMnt 5.0 langbukse

Pris: 2099 kroner

Vekt: 375 gram

Størrelse testet: Medium

Størrelse tester: 184/74 

Produsent: Leatt.com

Kommer i dameversjon: Nei

skala
8/10

Sør-Afrikanske Leatts AllMnt 5.0 langbukse er en avansert skallbukse med flotte løsninger og sykkelspesifikk passform. Buksa er laget i et typisk tre-lags skallmateriale med teipede sømmer på innsiden. Pålimte gummilapper på knærne beskytter mot slitasje her.

Leatt AllMnt 5.0 langbukse
TRANG: Vi ønsker oss noe videre buksebein under borrelåsstroppen her. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Innsiden av buksa er dekket av et matt, mykt materiale som ikke klistrer mot huden eller virker klamt. På vinterstid har vi syklet med løse knevarmere under buksa. Det fungerer også fint med bare knær. 

Som med alle andre bukser og shortser har vi testet denne buksa i størrelse medium. Vanligvis passer dette supert for testeren som måler 184 centimeter og veier mellom 73 og 75 kilo avhengig av størrelsen på siste måltid. Jeansstørrelse for testeren er 31/32 i de fleste tilfeller. 

Leatt AllMnt 5.0 langbukse
LÅRLOMME: Vanntett glidelås og silikonstriper inne i lomma gjør at mobilen er godt beskyttet. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Buksa er akkurat passe i livet, men i overkant kort i beina. Det stramme partiet rundt anklene trekker buksa nedover. Dette gjør at buksa står litt stramt rundt knærne, samtidig som bevegelsen rundt hoftene er noe hemmet. Leatt oppgir da også kroppslengde på 172-178 centimeter som ideelt for størrelse medium. Da buksa har romslig passform og er formsydd rundt knærne vil den i passelig størrelse gi godt med plass til knebeskyttere. Gå gjerne for en størrelse større enn det du pleier. 

Leatt-buksa slakker seg ikke under bruk. Stoffet er stivere og mindre elastisk enn på buksa fra 7Mesh. Den kraftige borrelåsstrammingen holder seg godt på plass. Borrelåsstrammerne i siden er breie og myke. De trekker i en kraftig strikk som gjør strammingen komfortabel. Går du for en størrelse som er noe vid i livet vil du likevel kunne stramme til buksa så den sitter godt oppe. 

Leatt AllMnt 5.0 langbukse
LUFTELUKER: På innsiden av lårene er det fine lufteluker med nettingfòr. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Leatt-buksa har en fin lomme på utsiden av høyre lår. Denne har til og med silikonstriper inni slik at mobiltelefonen ikke slenger rundt. Fine lufteluker på innsiden av lårene gir god ventilasjon. Disse har netting på innsiden slik at du ikke kommer rett inn på huden eller sykkelshortsen under. Buksa har også en liten lomme over rumpa, merket med et mobiltelefonsymbol. Det er ekstra polstring på innsiden av denne lomma inn mot kroppen, slik at du slipper å kjenne at du har mobilen i den. Du har også to stikklommer foran på hoftene. Den venstre har en nøkkelstrikk inni. Alle lommer og lufteluker, ortsett fra lomma på rumpa har vanntette glidelåser fra Ykk. Rumpelomma har også glidelås fra Ykk, men med mindre stiv tetting i selve glidelåsåpningen. 

På innsiden av bukselinningen er det et bredt silikonbånd mot korsryggen. Dette holder buksa godt på plass og limer nesten buksa fast til sykkelshortsen under. 

Buksa har flere refleksstriper og reflekterende Leatt-logo foran på begge lårene, men ingen reflekser på baksiden. 

Leatt AllMnt 5.0 langbukse
STRIKK OG STRAMMING: Nøkkelløkke i lomma og kraftig stramming i livet. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Buksa er veldig trang rundt anklene. Selv med borrelåsen helt hektet av er det vanskelig å få buksa over føttene. Den er umulig å dra over sko. Det er tilsvarende vanskelig å få den av igjen også. Da det uansett er en strammestropp med borrelås her kunne buksa godt vært en del videre nederst. Bruker du vintersykkelsko med høyt skaft kan du glemme å få denne buksa utenpå skoene. Vann vil dermed renne ned i skoene.

Vi opplever at buksa er helt vanntett under sykling. Selv i tett søle- og sørpesprut holder vi oss helt tørre på rumpe, legger og lår. 

Buksa puster ganske godt og de forovervendte luftelukene på lårene fungerer bra. Disse gir god lufting, uten at du blir for kald eller våt. At lukene er foret med netting gjør luftingen mer komfortabel enn helt åpne luker som på 7Mesh-buksa og andre. 

Konklusjon

Leatt AllMnt 5.0 langbukse har flott og sykkelspesifikk passform. Den har topp kvalitet på materialet. 

Alle sømmer er teipet og de vanntette glidelåsene er av ypperste kvalitet. Både stramming i livet og plassering av lommer er akkurat slik vi ønsker oss. Også luftelukene er plassert og utformet slik vi ønsker. 

Eneste reelle ankepunkt med denne buksa er at den er veldig trang nederst og dermed krevende å ta av og på, samt vanskelig å få utenpå skotrekk og høye sko. Vann vil lett renne av buksa og ned i skoene. Noe mer slækk her hadde løftet buksa ytterligere. Husk å size opp i forhold til normalt for å unngå at buksa blir for trang i livet og for kort i beina. Prisen er god sammenlignet med andre tilsvarende bukser fra Norrøna og 7Mesh

VURDERING
Totalinntrykk
PLUSS

Vanntett

Formsydd passform

Gode lufteluker

Gode lommer

Solid stramming i livet

Relativt rimelig

MINUS

Veldig trang ved anklene

Liten i størrelsen

Litt stiv i stoffet
No-name membran gir noe usikkerhet rundt holdbarhet

Test av 7Mesh Glidepath

7Mesh har med sin Glidepath laget en av de letteste buksene vi har testet til terrengsykling. Men holder den stand mot vind, vann og vær? 

sykkelbukse 7mesh
SOMMERBUKSE: 7Mesh er ikke den varmeste buksa vi har prøvd, men den er skikkelig behagelig. Foto: Snorre Veggan.
TS_anbefaler
7Mesh Glidepath

Pris: 1999 kroner

Vekt: 254 gram

Størrelser: XS, S, M, L, XL, XXL

Størrelse testet: M

Størrelse testperson: 178cm, 75kg

Produsent: 7mesh.com

Kommer i dameversjon: Ja

skala
7/10

Kanadiske 7Mesh har etablert seg som en solid klesprodusent for sykling, med flere plagg som passer godt for norske forhold. De har blant annet Thunder-buksen som vi har prøvd med stor suksess tidligere.

Glidepath-buksen er en ganske så annerledes bukse. Den er superlett, og ganske minimalistisk. Passformen er ikke veldig baggy, og en har en tydelig avsmalning ned mot anklene. Den har en glidelås og knapp i front, samt to plastspenner for å stramme i livet. Det er totalt fire lommer; to stikklommer i front, og lommer med glidelås på hver side. 

Rundt anklene er det ikke noen strammefunksjon, men elastisk stoff. 

Buksa kommer i størrelser helt fra XS til XXL, så her bør det gå an å finne en størrelse som passer. For 2022 vil den komme i fargene sort, grå og brun.    

7mesh langbukse sykling
SYKKELSNITT: Glidepath-buksa føles skikkelig komfortabel. Foto: Snorre Veggan.

Praktisk bruk 

Vi har testet 7Mesh Glidepath våren 2022, i forholdsvis kjølige forhold. Vi har brukt den både til stisykling og terrengsykling, men også til jobbsykling i hverdagen.   

Det er plass til knebeskyttere under buksa - men ikke av den aller største typen, så vi anbefaler deg å prøve med dine favoritt-knebeskyttere før kjøp. Buksen sklir noe ned under bruk - vi hadde ønsket oss enten en gummiering av linningen som Norrøna har valgt å gå for, eller enda litt bedre strammefunksjon. Dette vil selvfølgelig også avhenge noe av kroppsfasong. 

langbukse stisykling
OPPBEVARING: Buksa har to vanlige stikklommer, og to lommer med glidelås, plassert nær hverandre. Foto: Snorre Veggan.

Buksa er utrolig lett, og blant de letteste vi har testet til dags dato med sine 254 gram i størrelse medium. Det kjennes godt når vi er ute på tur. Det vil si, vi kjenner det lite, fordi buksa er så lett at vi nesten ikke tenker over den. 

7Mesh hevder at materialet buksen er laget av skal tåle «light showers». Det kan vi si oss enig i, men denne buksa oppleves ikke beskyttende som for eksempel Norrøna Fjørå Infinium eller POC Ardour. Så hvis du først og fremst kjøper en bukse som skal brukes de dagene hvor det er vått, gjørmete og dårlig vær, ville vi sett på andre alternativer.

Det denne buksa er god på, er de dagene hvor det er akkurat så kjølig at en shorts kan oppleves litt kald. Tenk gjerne høst- eller vårsykling i tørre forhold, og barfrost.   

7mesh sykkelbukse
LÅS: Buksa strammes med en plastspenne på hver side av livet. Foto: Snorre Veggan.

Hvem bør kjøpe denne sykkelbuksen?

Dette er ikke først og fremst en solid bukse til de mest værharde dagene. Det er mer et lett, ledig og litt varmere alternativ til shorts på dager hvor temperaturen er lav. Stisyklister som vil ha en superlett og komfortabel bukse som ikke oppleves klam og bevegelseshemmende, vil treffe blink med denne buksa. 

sykkelbukse knebeskytter
ETTERSITTENDE: Buksa har et formtilpasset snitt, men det er plass til knebeskyttere under. Foto: Snorre Veggan.

Alternative produkter 

Hvis du primært kjøper en slik sykkelbukse fordi du vil beskytte deg mot regnet, bør du se på 7Mesh Thunder eller Norrøna Fjørå Dri1. POC Ardour er også en god allværsbukse.    

sykkelbukse terreng herre
STRIKK: Rund anklene er det elastisk stoff, men ikke noen strammemulighet. Foto: Snorre Veggan.

Konklusjon

7Mesh Glidepath er en superlett og komfortabel bukse til stisykling. Passformen og bevegelsesfriheten er blant de beste vi har prøvd. Den vil fungere bra på de dagene hvor det er akkurat litt for kaldt til å bruke shorts, men den vil ikke være like varm som andre bukser vi har testet. 

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Pustende

Lett og ledig

Stort utvalg i størrelser

Lett!

MINUS

Ikke utpreget god værbeskyttelse

Test av Giro Havoc

Hvis du ikke vil bruke alt for mye penger på en langbukse til stisykling, kan Giro Havoc være et godt alternativ. Vi har testet den rimelige buksa. 

sykkelbukse langbukse
ENKEL: Giro Havoc er ei ganske ukomplisert og rimelig langbukse for sykling. Foto: Snorre Veggan.
TS_godt_kjøp
Giro Havoc

Pris: 1499 kroner

Vekt: 293 gram (størrelse 32, veid av oss)

Størrelser: 30, 32, 34, 36, 38, 40

Størrelse testet: 32

Størrelse testperson: 178cm, 75kg

Produsent: giro.com 

Kommer i dameversjon: Ja

skala
6/10

Giro lager ikke bare hjelmer, de lager også klær og annet tilbehør. Havoc er en bukse for stisykling med et romslig snitt.   

Buksen er langt fra avansert. Fronten lukkes med glidelås, borrelås og to knapper. Det er stramming ved hjelp av borrelås på hver side av midjen, og buksa har også hemper for å bruke belte. Det er ikke stramming rundt anklene. 

Det er stikklommer på hver side av buksa, samt en glidelås-bukse på høyre side hvor du får plass til en smarttelefon. I stedet for store ventilasjonsåpninger som noen velger å ha, har Giro valgt en vri med perforert stoff på enkelte steder for å gi buksa litt ventilasjon. Buksa er laget av et stoff som skal være vannavstøtende, og har litt stretch.   

langbukse sykling
LETT: Giro-buksa er i den lettere og tynnere enden av skalaen. Foto: Snorre Veggan.

Praktisk bruk 

Vi har testet Giro Havoc våren 2022, på kjølige vårdager med temperaturer fra 0 grader opp til 10-12 grader, til stisykling og terrengsykling.   

Giro-buksa føles lett og ledig på. Stoffet er ganske tynt - dette er ikke en bukse for de kaldeste dagene, så hvis du kjøper en bukse for å ha til vinterbruk bør du se til andre alternativer. Men i sykling rundt 10 grader og litt kaldere går dette helt fint. Perforeringen i stoffet fungerer merkbart, så hvis du synes det kan være litt styr å åpne glidelåser for bedre ventilasjon, er dette kanskje noe for deg. 

langbukse stisykling test
LITT STRAM: Med knebeskyttere under blir buksa litt stram rundt knærne. Hvis du vet du har litt kraftige knebeskyttere er det lurt å prøve dette før kjøp. Foto: Snorre Veggan.

Buksen er ikke kjempevid rundt knærne - med våre knebeskyttere ble det ganske stramt. Bevegeligheten er likevel god, men vi opplevde at buksa ble litt dratt opp på grunn av dette, og anklene ble eksponert. Det er ikke den mest baggy buksa på markedet, men vi liker godt at det ikke er mye stoff som er i bevegelse når vi tråkker. 

Strammingen i livet med to kraftige borrelåser fungerer godt, og buksa siger ikke ned i livet, til tross for litt stramt stoff rundt knærne og mangel på gummibelegg i linningen, som noen av de dyrere buksene vi har testet har.  

langbukse stisykling
PERFORERING: Her er det ikke store ventilasjonsåpninger, men i stedet er stoffet i buksa perforert på strategisk utvalgte steder for å sørge for ventilasjon. Foto: Snorre Veggan.

Hvem bør kjøpe denne sykkelbuksen?

Stisyklister som vil ha en rimelig og grei bukse til stisykling, primært til dager hvor det ikke er så veldig kaldt. 

giro langbukse sykling
LITT KORT? Ved bruk av knebeskyttere under opplevde vi at buksen ble litt stram over knærne, og dro opp lengden litt ved anklene. Foto: Snorre Veggan.

Alternative produkter 

Hvis du vil ha en lett og ledig bukse til stisykling, er kanskje 7Mesh Glidepath det beste alternativet. Hvis du vil ha noe varmere og enda litt mer motstandsdyktig mot dårlig vær, kan POC Ardour eller Norrøna Fjørå Infinium være gode alternativer.   

langbukse stisykling
STRAMMING: To kraftige borrelåser i livet gjør at buksa holder seg greit på plass når du er i aktivitet. Foto: Snorre Veggan.

Konklusjon

Mange av langbuksene til stisykling vi tester er langt dyrere enn dette. Derfor er det forfriskende å se at en god bukse ikke trenger å koste skjorta. Det finnes varmer bukser, og bukser som beskytter bedre mot regn, men Giro Havoc er en lett og rimelig bukse som vil fungere bra for mange stisyklister. 

giro bukse sykkel
GLIDELÅS: Buksa har to vanlige stikklommer, og én lomme med glidelås på høyre lår hvor det er plass til en smarttelefon. Foto: Snorre Veggan.
VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Lett og luftig

Billig! 

MINUS

Ikke spesielt varm

Litt kort

Test av Norrøna Skibotn Denim 

Blant alle tekniske materialer er ikke denim det første man tenker på når det kommer til sykling. Har Norrøna laget et nytt hit-plagg med sin nye stisykkelbukse i denim?  

norrøna skibotn sykkelbukse
BAGGY: Skibotn-buksa fra Norrøna er løs i passformen. Foto: Snorre Veggan.
Norrøna Skibotn Denim

Pris: 2499 kroner

Vekt: 824 gram

Størrelser: S, M, L, XL

Størrelse testet: M

Størrelse testperson: 178cm, 75kg

Produsent: norrøna.com

Importør: norrøna.com

Kommer i dameversjon: Nei

skala
5/10

Norrøna har med sin Fjørå-serie satt et tydelig preg på norsk sykkelmote, helt siden den ble lansert. Skibotn-serien som ble lansert noen år senere fikk ikke helt samme oppsving, men har likevel blitt utviklet videre. 

Skibotn-serien kommer ikke bare i andre farger enn Fjørå, den er også litt mer løs og ledig i snittet, og mer rettet mot de som helst skal sykle nedover. Stilen er rett og slett litt mer casual og baggy. 

Det finnes også en shorts-versjon av denne buksa, og noen flere plagg. Denim-buksa er laget i et materiale Norrøna selv kaller for Viking Denim.    

Praktisk bruk 

Vi har testet Norrøna Skibotn Denim gjennom både kalde og varmere vårdager, i temperaturer fra -2 til 12 grader. Den har primært blitt brukt til terrengsykling og stisykling, men også jobbsykling på hverdager.   

norrøna skibotn sykkelbukse
GOD PLASS: Her er det plenty med plass til knebeskyttere under buksa.Foto: Snorre Veggan.

Yo! 

Ute på stien kjennes det at buksa er løs og ledig. Den strammer absolutt ingen steder nedover langs beina, den snarere henger fra hoften. Det er bra at Norrøna har utstyrt den med friksjonspaneler på strategiske steder, hvis ikke ville nok denne buksa sklidd ned konstant - den høye egenvekten kjennes godt. 

Her er det også rikelig plass til knebeskyttere. Buksa er løs også nede ved anklene - her kunne vi ønsket oss en strammefunksjon, enten i from av borrelås eller knapper. Buksebeinet subber ikke borti kjedet og tannhjulet på kranken, men det er nærkontakt flere ganger. 

Det løse snittet er kanskje en smakssak, men skal man måle kulhetsgrad etter antall blikk man får etter seg på en sykkeltur, ville denne buksa skåret 10 av 10 poeng. 

norrøna sykkelbukse
PLENTY: Buksa har nok av lommer, både med og uten glidelås. Foto: Snorre Veggan.

Men det skal ikke bare se kult ut - det må helst ha bra funksjon også. Norrøna-buksa i denim var i rotasjon med flere andre bukser til test fra 7Mesh, POC, og ikke minst Norrønas egne Fjøråbukser. 

Etter flere turer fant vi at denne buksa rett og slett er for tung og litt for varm når det er varmt i været, sammenlignet med de andre. Lufting på siden bidrar positivt, men på de varmeste dagene vil dette bli fryktelig varmt, spesielt om du skal ut på sykkeltur med den. Til heisbasert/shuttlebasert sykling vil antakelig dette være mindre problematisk. Den kan dog tjene et godt formål når det er vinter og kaldt i været.    

norrøna sykkelbukse
LUFTING: Luftepaneler langs beina kan åpnes med to glidelåser, fra hver sin side. Foto: Snorre Veggan.

Hvem bør kjøpe denne sykkelbuksen?

Til vintersykling er den super, og syklister som skal sykle mye heis og vil ha en løs, ledig og solid bukse vil kanskje like den. Stisyklister som vil ha en lett og ledig bukse bør styre unna. Men hvis du vil ha en slitesterk og casual bukse til å sykle til jobben med, uten å bli anklaget for å ha kondomdress, bør du vurdere denne! 

norrøna sykkelbukse
STRAMMING: To kraftige borrelåser sørger for stramming i livet. Foto: Snorre Veggan.

Alternative produkter 

Hvis det er en hundre prosent vanntett bukse du er på utkikk etter, kan vi anbefale deg å ta en titt på 7Mesh Thunder eller Norrøna Fjørå Infinium. Hvis du vil ha noe litt lettere er 7Mesh Glidepath et godt alternativ. Hvis du vil ha noe romslig og baggy i passform, men som føles litt lettere på, er POC sin Ardour-bukse aktuell.  

norrøna sykkelbukse
LØST: Buksa ligger løst rundt ankelen. Foto: Snorre Veggan.

Konklusjon

Så, blir denim det neste store i sykkelbekledning? Om vi skal bruke denne buksa som mal, er svaret antakelig nei. Som bukse til stisykling faller denne gjennom. Men vi synes dette er et vågalt, kult og annerledes plagg, som kan passe bra til dem som først og fremst skal bedrive heisbasert sykling, sykling i kaldt vær, og vil ha ei slitesterk sykkelbukse til jobbsykling. 

lufting sykkelbukse
JAHA? Lufting er det også bak på buksa, som enten kan åpnes på denne måten, eller som én stor åpning. Foto: Snorre Veggan.
VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Solid

God værbeskyttelse, om ikke vanntett

Bra utvalg av lommer, med glidelås

Lufteåpninger

MINUS

Tung

Puster dårlig

Løs rundt ankel/legg

Test av Norrøna Fjørå Dri1 pants

Norrøna Fjørå Dri1 er en potte vanntett sykkelbukse til de våteste og mest værharde dagene du skal på sykkeltur. 

norrøna regnbukse sykkelbukse langbukse
REGNBUKSE: Fjørå Dri 1 fra Norrøna er en fin regnbukse til terrengsykling og stisykling. Foto: Snorre Veggan.
Norrøna Fjørå Dri 1

Pris: 2699 kroner

Vekt: 241,5 gram 

Størrelser: S, M, L, XL

Størrelse testet: M

Størrelse testperson: 178cm, 75kg

Produsent: norrøna.com

Kommer i dameversjon: Nei

skala
7/10

Sykkelbuksene til Norrøna har vært populære i Norge, og Fjørå-serien har hatt flere bukser. Buksa vi har testet her kalles Fjørå Dri1, og er den av buksene som minner mest om en regnbukse. 

Det er en 2,5-lags skallbukse i et såkalt DWR-stoff. (durable water repellent). Buksa har like smalt snitt som Fjørå Infinium, med avsmalning ned mot anklene. Innsiden av linnigen har gummibelegg for ekstra friksjon, og det er to kraftige borrelåser i livet for stramming, samt rundt anklene. Fra knepartiet og ned mot ankelen er det også en glidelås som du kan åpne passformen på buksa litt med. 

Buksa har bare én lomme, på høyre lår. På siden av hvert lår er det store glidelås-åpninger for lufting. Her er det ikke noen mesh eller stoff, det åpnes rett inn til kroppen. Alt i alt er buksa meget lik Fjørå Infinium, med unntak av materialvalg og noen detaljer. 

langbukse sykling regn
TYNN: Dri 1-buksa fra Norrøna har et tynt men beskyttende stoff mot vann og vind. Foto: Snorre Veggan.

Sett opp mot de andre sykkelbuksene fra Norrøna vi har testet, er den lettere, men beskytter litt bedre mot regn enn Fjørå Infinium Pants, og er vesentlig lettere enn Skibotn Denim pants.    

Praktisk bruk 

Vi har testet Norrøna Fjørå Dri1-buksen til stisykling, terrengsykling og jobbsykling våren 2022. Den har blitt testet i temperaturer fra cirka 0 grader opp til 10-12 varmegrader.  

Fjørå Dri1-buksa deler mye av den samme passform-opplevelsen som Fjørå Infinium. Den er ettersittende, men det er også plass til et par medium tykke knebeskyttere under. God stramming i livet og gummi på innsiden av linningen gjør at den holder seg oppe, dette synes vi er bra løst av Norrøna, og håper flere produsenter kan se til denne løsningen. 

langbukse sykling
ÅPEN: Det er store luftepaneler på hver side av buksa - det trengs når det blir varmt, stoffet puster ikke veldig godt uten litt hjelp. Foto: Snorre Veggan.

Den føles litt mer klam og stiv på kroppen enn det mer føyelige Infinium-materialet, og blir fort ganske fuktig og klam hvis du ikke får luftet ut godt. Her fungerer lufteåpningene på siden godt. 

Når du er ute i regnvær og søle vil ikke denne klamheten oppleves som et stort problem. Vi tenker denne buksa egner seg best til slik vær, og mindre som en allround-bukse til når det for eksempel er kaldt, men ikke veldig vått. Buksen har bare én lomme - vi tenker det ikke hadde vært dumt å ha hvertfall én lomme til.  

test norrøna langbukse sykling
REFLEKS: Buksa har refleksdetaljer, og kan åpnes fra kneet og ned for litt løsere passform.Foto: Snorre Veggan.

Hvem bør kjøpe denne sykkelbuksen?

Terrengsyklister som vil ha en lett regnbukse med lavt pakkvolum til våte dager på sykkelen. 

norrøna langbukse sykling
LØST: Hvis du vil ha litt løsere passform kan buksa åpnes. Foto: Snorre Veggan.

Alternative produkter 

Hvis du er på utkikk etter en vanntett sykkelbukse, er 7Mesh Thunder så langt i 2022 den beste buksen vi har prøvd. Hvis du vil ha en mer lett og luftig bukse hvor beskyttelse mot vann og regn ikke er så viktig, kan du se på 7Mesh Glidepath. En slags mellomting vil være Norrønas Fjørå Infinium, som føles noe varmere enn denne buksa og som vil tåle noen vanndråper.    

langbukse sykling norrøna
BORRELÅS: Gummiert innside av linningen og to borrelåser gjør at buksa ikke sklir/siger ned. Foto: Snorre Veggan.

Konklusjon

Norrøna Fjørå Dri1 er en super bukse hvis du vil ha en lett regnbukse til stisykling. Den har sin klare misjon som vanntett bukse til våte forhold, men kan bli litt i det klammeste laget som allround-bukse til all slags vær. 

norrøna sykkelbukse
LOMME: På den høyre lomma på låret får du plass til for eksempel smarttelefonen din. Foto: Snorre Veggan.
VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

God regnbeskyttelse

Ankelstramming

Lett!

Lavt pakkvolum

Gode luftemuligheter

MINUS

Litt klam og kald følelse

Test av POC Ardour All Weather Pants

POC Ardour er en romslig og lett allværs-sykkelbukse til terrengsykling og stisykling.   

poc langbukse sykkel
ROMSLIG: POC Ardour er en romslig og solid bukse til stisykling. Foto: Snorre Veggan.
TS_anbefaler
POC Ardour All Weather pants

Pris: 2499 kroner

Vekt: 309 gram

Størrelser: S, M, L, XL, XXL

Størrelse testet: Medium

Størrelse testperson: 178cm, 75kg

Produsent: pocsports.com      

Kommer i dameversjon: Ja

skala
7/10

Svenske POC har fellestrekk med norske Sweet Protection i at de primært har fokus på å lage sykkelhjelmer. Men POC har også en rekke briller, beskyttelsesprodukter og klær i sortimentet. De har flere forskjellige sykkelbukser, vi fikk Ardour All-Weather-buksen på test.     

Ardour-buksen er laget av et materiale som minner mest om Gore-Tex eller andre skallplagg. Snittet er ganske så romslig, med en avsmalning ned mot anklene. Den har stramming i livet ved hjelp av to borrelåser. Ved anklene er det sydd inn elastisitet, men det er ingen stramming du kan gjøre selv her. Den har to vanlige stikk-lommer på fremsiden, samt en liten lomme bak ved korsryggen. Den har glidelås og én knapp i front. 

POC oppgir at buksen er forsterket rundt knærne og i skrittet med det slitesterke materialet Cordura. Fra knærne og ned skal det være lagt inn ekstra vannbeskyttelse i stoffet.   

sykkelbukse poc
GOD PLASS: Passformen gjør at du fint kan bruke knebeskyttere under denne buksa. Foto: Snorre Veggan.

Praktisk bruk 

Vi har testet POC Ardour-buksen våren 2022, i temperaturer ned mot 0 grader, og opp til 10-12 grader. Den har blitt brukt primært til stisykling og terrengsykling, men også blitt tatt i bruk til jobbsykling.  

Ute på tur oppleves POC-buksa både lett og ledig, den strammer ikke på ubehagelig vis noe sted. Vi brukte knebekyttere som er forholdsvis tynne - hvis du bruker noen som er tykke kan du kanskje oppleve litt subbing. Den sklir heller ikke nevneverdig ned, strammingen i livet oppleves enkel i bruk, og holder buksa bra på plass.

Selv om vi foretrekker bukser hvor du kan stramme til rundt anklene, er POC-buksa helt grei - strikken rundt anklene gjør at den ikke subber i kjede eller sykkel forøvrig. Lommene er store nok til både telefon og nøkler, og glidelåsene er enkle å bruke. Lommen bak på korsryggen endte vi ikke opp med å bruke noe særlig.  

lomme poc sykkelbukse
ENKEL: Buksa har to vanlige stikklommer med glidelås, samt en liten lomme på baksiden. Foto: Snorre Veggan.

Buksa oppleves god og varm, og stoffet den er laget av føles ikke kaldt, klamt eller ubehagelig mot huden, slik vi synes Norrøna Fjørå Dri1 har en tendens til å gjøre. Om noe, så kunne vi ønsket oss luftemulighet langs buksebeina slik vi ser noen av de andre sykkelbuksene har. Dette vil være mest aktuelt på turer hvor temperaturen veksler mye. På kalde vårdager opplevde vi buksa som behagelig varm, og at stoffet pustet godt nok til at vi ikke ble alt for klamme.  

stramming sykkelbukse
BORRELÅS: Strammingen i livet skjer med to store borrelåser. Foto: Snorre Veggan.

Hvem bør kjøpe denne sykkelbuksen?

Stisyklister som vil ha en romslig og solid sykkelbukse til kalde og våte dager, med plass til knebeskyttere under. Denne buksa kan være i varmeste laget på sommeren, men gi deg god beskyttelse og varme på kjølige dager. 

sykkelbukse poc
AVRUNDET: Buksa smaler inn ned mot ankelen, men det er ingen stramming rundt ankelen med borrelås eller lignende. Foto: Snorre Veggan.

Alternative produkter 

Hvis du vil ha en lettere og mer luftig bukse, er 7Mesh Glidepath et godt alternativ. Hvis du vil ha en regnbukse med litt smalere snitt, er både 7Mesh Thunder og Norrøna Fjørå Dri1 gode alternativ, men vært oppmerksom på at du antakelig ikke får plass til knebeskyttere under disse buksene.    

Konklusjon

POC Ardour All Weather sykkelbuksen er en god og allsidig bukse som vil passe norske forhold godt. Den fremstår solid og beskytter godt mot både vann og vind, uten å føles klam eller kald. Stisyklister vil sette pris på den ekstra romslige passformen til knebeskyttere.   

sykkelbukse poc
SOLID: Buksa har forsterket stoff fra kneet og ned. Foto: Snorre Veggan.
VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Romslig, ledig

God plass til knebeskyttere

MINUS

Ingen ventilasjonsåpninger

Test av Pearl Izumi Summit Amfib Lite pants

Pearl Izumis Summit Amfib Lite bukse er både varm og behagelig, men passformen kan by på utfordringer. Les hvorfor i denne testen. 

sykkelbukse pearl izumi
TRANG: Pearl Izumi-buksa har litt merkelig passform, mener vi. Den er passe på lengde, men stram rundt lårene. Foto: Snorre Veggan.
Pearl Izumi Summit Amfib Lite pants

Pris: 1599 kroner

Vekt: 380 gram

Størrelser: 28, 30, 32, 34, 36, 38

Størrelse testet: 30

Størrelse testperson: 178cm, 75kg

Produsent: https://international.pearlizumi.com/

Kommer i dameversjon: Nei

skala
6/10

Pearl Izumi er en veteran i industrien for sykkelklær, og lager både bukser, jakker og andre sykkeklær til både terrengsykling, landeveissykling og grussykling. 

Summit Amfib Lite er laget i et ganske tykt softshellmateriale. Det er lukking med glidelås og knapp i front. Stramming i livet skjer ved to borrelåser. Det er ikke gummi eller annet friksjonsmateriale på innsiden av linningen her, som på for eksempel Norrøna-buksene. To lommer sitter på siden av hvert lår. 

Passformen er ettersittende, spesielt fra knærne og ned mot anklene. Her er det en glidelås som kan åpnes for litt løsere snitt rundt nedre del av legg og ankel. Testsyklisten bruker vanligvis 31/32 i jeans, og synes størrelse 30 i denne buksa virket passende i livet og på lengde.     

sykkelbukse pearl izumi
STRAMT: Her får du ikke plass til knebeskyttere under buksa. Foto: Snorre Veggan.

Praktisk bruk

Vi har testet Pearl Izumi-buksa våren 2022. Den har blitt brukt til stisykling og terrengsykling, men også til jobbsykling i hverdagen. Været i testperioden har vært kjølig, fra rundt 0 grader til 10-12 grader. 

Summit Amfib Lite er enkel og minimalistisk. Passformen er ettersittende. Buksa er varm og god, men vi opplevde flere ganger at den skled ned, til tross for maksimal innstramming i livet. Her har passformen litt å si. Passformen over lårene og knærne virket å være så stram at buksa dras litt ned for hvert tråkk. Dette til tross for at størrelsen på buksa virket å være grei ellers. Du bør kanskje derfor vurdere å gå opp en størrelse, så vil dette problemet være løst.

sykkelbukse pearl izumi lomme
LOMME: Buksa har to vanlige stikklommer. Foto: Snorre Veggan.

Denne buksa er varmere enn flere andre bukser vi har testet, og vil egne seg best i kjølige temperaturer, og gjerne om i høst/vinter/vår-sesongen. Uten ventilasjonsåpninger vil den bli i varmeste laget til sykling om sommeren, med mindre temperaturen dropper ned under 10 grader.  

sykkelbukse pearl izumi
ÅPNING: Buksa kan løsnes litt rundt anklene ved å åpne denne glidelåsen. Foto: Snorre Veggan.

Hvem bør kjøpe denne sykkelbuksen?

Syklister som vil ha en bukse som først og fremst er varm. Denne vil isolere godt på kjølige sykkeldager, gjerne om vinteren.

Alternative produkter 

Hvis du vil ha en allsidig og varm sykkelbukse, er Norrøna Fjørå Infinium en av våre favoritter. Hvis du først og fremst vil ha en dedikert regnbukse til sykling, kan vi anbefale deg å se på 7Mesh Thunder eller Norrøna Fjørå Dri1. Hvis du vil ha en lett og ledig sykkelbukse til terrengsykling, er 7Mesh Glidepath et godt alternativ.    

trang sykkelbukse
PROBLEM: Vi opplevde buksa så stram rundt lårene at den trekkes ned, og siger i livet. Foto: Snorre Veggan.

Konklusjon

Denne buksa har gode kvaliteter ved seg, og prisen er bra! Men passformen gjør oss litt usikre i vurderingen. Vi opplevde at den skled ned en del. Vi anbefaler deg uansett å prøve denne buksa før du kjøper. 

stramming sykkelbukse
STRAMMING: ... men til tross for to glidelåser opplever vi at buksa siger mye i bruk. Foto: Snorre Veggan.
VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Komfortabelt materiale

Varm

MINUS

Fungerer ikke med knebeskyttere under

Kunne med fordel hatt ventilasjonsåpninger

Passform som kanskje ikke passer alle

Allerede abonnent?  Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,

Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.