POLSTRING: Gummi-beskytterne på knokene hjelper godt når trærne står akkurat litt for nærme stien.

POLSTRING: Gummi-beskytterne på knokene hjelper godt når trærne står akkurat litt for nærme stien. 

Annonse

Leatt DBX 4.0 Litehansker

Pluss: Super passform, ekstremt tynne, god beskyttelse av knokene, funker med smart-telefoner, tommelen har nesevennlig stoff for snørrtørking

 

Minus: Noe høy pris, høy mansjett på håndleddet gir stort solskille, noen vil ønske mer polstring i håndflaten

 

Leatt slo seg opp i sykkelsporten ved å være først ute med funksjonelle nakkebeskyttere for utforsyklister. Siden Dr Chris Leatt fant opp nakkebeskytteren for syklister i 2004 har firmaet med opphav i Sør-Afrika utvidet kolleksjonen en hel del. Nå lager Leatt beskyttelsesutstyr for både syklister og motorsyklister. Kolleksjonen inneholder alt fra hjelmer til hansker og selvfølgelig nakkebeskyttere, ryggskinner og knebeskyttere.

Når det kom til nakkebeskyttere hadde Leatt fra starten et unikt produkt ingen andre hadde. Dagens kolleksjon konkurrerer med mange andre merkevarer. Hanskene vi har testet her, er et typisk eksempel på et produkt der Leatt ikke var først ute, men at de likevel kan bringe noe unikt til løypa.

Hanskene med det kryptiske navnet DBX 4.0 Lite skiller seg ut fra mange andre hansker ved at de har knokebeskyttelse i Leatts eget materiale Armour-gel. Dette er et slikt gummi-materiale som er mykt og føyelig det meste av tiden, men som blir hardt og støtsabsorberende så fort det får et brått slag.

Slike materialer beskytter enda bedre enn rene hard-skall, da de fordeler trykket fra slaget bedre, samt forårsaker mindre ubehag for brukeren mellom slagene.

Hansker med knokebeskyttere har ofte vært stive, varme og ubehagelige til den «vanlige» terrengsyklingen.

Leatt DBX 4.0 lite er myke, luftige, supertynne og veldig behagelige. Knokebeskytterne merker du i to sammenhenger. Når du treffer et tre eller en stein i fart med fingrene, og når du skal tørke snørr eller svette fra nesa eller andre steder i fjeset.

TYNNE: Leatt-hanskene er tynne både over håndbaken og i håndflaten. De sitter tett og lufter godt.

TYNNE: Leatt-hanskene er tynne både over håndbaken og i håndflaten. De sitter tett og lufter godt.

I den førstnevnte situasjonen gjør armour-gel-polstringen en super jobb med å holde hendene dine brudd- og skadefrie. Knokepolstringen beskytter godt mot trår som står tett på stien, noe som er blitt et vanligere problem ettersom sykkelstyrene har blitt breiere, uten at trefellingen har økt i samme grad. Vi har ofte tidligere fullført sykkelturer med blodige knoker, uten at vi har ønsket å ty til hansker med plastpolstring på knokene.

Med DBX 4.0 Lite trenger vi ikke å velge bort knokebeskyttelse for å få tynne og passe luftige hansker.

FORMSYDD: Hanskene er sydd slik at det ikke blir mye stoff til overs når du holder rundt styret.

FORMSYDD: Hanskene er sydd slik at det ikke blir mye stoff til overs når du holder rundt styret. 

Vi får bare finne oss i at polstringen noen ganger er litt ubehagelig mot nesa ved snørrtørking. Heldigvis er tommelen dekket av fin frote, det er kun når vi bommer litt og roter pekefingeren borti nesa at armour-gelen gjør noe ut av seg .

Håndflatene på disse hanskene er de tynneste vi har kjent. Likevel er de solide. Leatt har sydd inn supertynne nano-fiber i håndflaten som gjør at det løvtynne stoffet beskytter, uten å være tjukt. Vi elsker tynne hansker, helt til vi går på trynet i røysa. De tynne håndflatene gjør lite for å dempe slag mot steinura, men de beskytter godt mot kutt og skraper. Leatts hansker leverer altså både på styret og på steinene. Det er faktisk imponerende bra.

 

GODT GREP: Nano-tråder i håndflaten sørger for godt grep og beskyttelse selv med supertynt stoff.

GODT GREP: Nano-tråder i håndflaten sørger for godt grep og beskyttelse selv med supertynt stoff. 

Vi kan egentlig ikke si annet enn at Leatt-hanskene imponerer, veldig. De har flott passform, med lange nok fingre, tynn håndflate, og tynn og luftig håndbak, i tillegg til effektiv knokepolstring. Skal vi spikke fliser kunne vi kanskje ønsket oss litt lavere mansjett rundt håndleddet. Sol-skillet vi får av disse hanskene blir ganske voldsomt. I tillegg er de ganske dyre, men for hva du får er de virkelig verdt noen ekstra kroner.

Anbefales rett og slett!

----------------------------------

Bli abonnent på Terrengsykkel i dag og få alle papirbladene rett i postkassa. I bladet kan du lese mange tester av utstyr og sykler, samt inspirerende reiseskildringer fra både Norge og utlandet. Abonnement bestiller du på nettbutikken - ffshop.no