Valdresflya vandrerhjem - Bygdin (gjennom Fagerdalen)

Merket sti på motsatt side av veien (RV51) for Valdresflya vandrerhjem

Sist oppdatert: 21. august 2010 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Øystre Slidre, Beitostølen, Valdresflya
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: 1-2 timer
  • Vanskelighetsgrad: 3. middels krevende

Slik kommer du dit

Parker på Bygdin og haik opp til vandrerhjemmet, eller motsatt. Ellers er det fint, men til dels mye stigning å sykle riksveien tilbake til vandrerhjemmet.

Endepunkt

Bygdin.

Terreng

300 høydemeters nedfart på godt synlig merket, vardet sti hele veien.Variert; stedvis mye stein, dyp smal sti, åpent, bløtt, tørt... Må av sykkelen noen steder for å krysse bekk eller forsere steinur.Husk: hold deg på stien for å skåne terrenget!

Rutebeskrivelse

"No-touch" potensiale over flya ned mot Øystre Fagerdalshøi, tross mye stein underveis. Tar man det med ro er det mye fin utsikt å nyte på vei nedover!Etter at flya er forsert, hold venstre - helt til stien bikker markert østover og inn Fagerdalen (stien følger dalen på sydsiden av heimre Fagerdalshøi). Dette partiet, frem til dalen, er delvis lett og morsomt, delvis bløtt, delvis smalt og dypt.Innkjøring i Fagerdalen begynner med en liten nedkjøring over en kolle, og her begynner flyt-partiene - frem til passering av tjernet inne i dalen! Vis hensyn - dette er et populært turområde - og la det stå til!Etter passering av tjernet/vannet - den siste kilometeren ned fra dalen til Bygdin - byr på mye grøt og mye bløtt terreng. Jeg endte med å gå mye, trillende eller bærende på sykkelen. Det blir bratt, glatt og underlaget er stedvis løst.Endelig nede på Fagerstrand (v/ Bygdin) er det kjærkomment å få skylt både sykkel og kropp i bekken eller i Bygdin!

GPS

Tips

Kart over Beitostølen 1:50.000

Publisert 1. august 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 21. august 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen