Skardsbakkan

Like ved Sundvoll bru

Sist oppdatert: 5. september 2012 kl 00.00
Skardsbakkan
Skardsbakkan

HVOR?

  • Kommune: Nord-aurdal
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: 1-2 timer
  • Vanskelighetsgrad: 2. litt krevende

Slik kommer du dit

Ta deg frem til Sundvoll bru like ved Aurdal Camping. Flere parkeringsmuligheter her. Du finner stien ved å følge skiltinga til Skardsbakkan på sørsida av brua.

Endepunkt

Dette er en tur hvor du følger samme vei tilbake.

Terreng

Høykvalitets valdres-sti fra topp til bunn. Fra oven: Litt steinete sti gjennom hogstfelt. Deretter på oppbygd kløvsti og hårnålssvinger. Ett vått parti med steiner som kan være sleipe. Resten: God flyt på smal, men jevn skogssti til du når grusen igjen. Det er mulig å sykle et stykke oppover, men etterhvert er det hike-a-bike til topps. Stort sett er stien så fin at det er null stress å trille sykkelen. Ei lita grind må forseres, ellers er det ingen grunn til å gå av sykkelen på tur ned. Alt i alt ca 400 høydemeter med veldig bra sykling!

Rutebeskrivelse

Fra Sundvoll bru følger du skiltinga til Skardsbakkan. Veldig greit å finne veien til topps! Når du kommer "Lessarplassen", en stor grusplass kan du gjøre deg klar for nedturen og følge samme vei tilbake.

Tips

Denne turen er "turmål" i Nord-Aurdal. Vis hensyn til turgåere! Turen er beskrevet i flere turbøker, bla. i "På tur i Valdres" utgitt av Glittertind Forlag. Når sykkelturen er over kan du sommerstid avslutte med å stupe fra brua (eller bare sykle rett i fjorden) og kjøpe is i kiosken på Aurdal Camping.

Publisert 5. september 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 5. september 2012 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen