Storenos-rundt Stølsskardnuten-Storenos

Storenos (toppen av heis)

Sist oppdatert 10. september 2009 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Bykle, Hovden
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Ta heisen til toppen.Går ikke heisen - følg grusvei i alpinbakken til toppen

Endepunkt

Parkeringsplass ved skisenteret

Terreng

Turen år gjennom høyfjelsterreng. Noe blanding av storfjellsti/dårlig traktorvei og singeltrack. Må regne med et par steder med bæring over noe steinur og på det bratteste opp til Stølsskardnuten, ellers kan det meste sykles. Noe er teknisk.

Rutebeskrivelse

Ta heisen til toppen av alpinanlegget eller gå opp. Fra toppen kjører du nedover grusveien. Et par hundre meter fra toppen tar du skrått av mot venstre på merket sti for og traverserer over på DNT sine løyper. Denne treffer og kan ikke unngå å se den.Når du treffer denne, følger du den nordvestover mot Sloaros, ikke mot Hovden. Stien er en dårlig traktorvei,dobbeltspora som tar deg opp på fjellet. Ok å sykle.Etter i underkant av 3 km kommer du til et kryss. Ta av DNT sin sti og følg blå merket løype opp mot Stølsskardsnuten.Her vil det være noe klatring i begynnelsen, og man må passere et par steinurer der man må regne med bæring. Ellers er det meste mulig å sykle.Følg den båmerkede stien opp til toppen og videre over fjellet. Her det fin singeltrack som er teknisk men mulig å sykle stort sett hele vegen.Til slutt, etter en del fine høydemeter nedover på god-sti, kommer du ned ved toppen av skisenteret igjen.

Tips

Ta med kart. Kjøp på Hovden.Varme klær. Mye av turen i høyfjell - blir fort surt

Publisert 10. september 2009 kl 00.00
Sist oppdatert 10. september 2009 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen