Heisbasert sykling på Geilolia

Geilo var med sin Pink Park tidlig ute med å tilby utforsykling. Dessverre var prosjektet kortvarig. Nå er det Geilolia Sommerpark på andre side av dalen som overtar sykkelsatsingen.

Sist oppdatert: 5. juli 2010 kl 13.09
Foto: Geilolia Sommerpark
Foto: Geilolia Sommerpark
Lesetid: 2 minutter

Terrengsykkel har mottatt en pressemelding fra Geilolia Sommerpark, som nå åpner sykkelpark for de som er glad i å kjøre nedover. Geilo var tidlig ute med sin Pink Park, men parken stengte etter få år. Nå er det Geilolia, også kjent som Vestlia, som overtar stafettpinnen. Geilolia har bra potensiale for terrengsykling, og allerede fått på plass en skikkelig utforløype. Sjekk dugnadsgjengens facebookgruppe for informasjon og inspirasjon.

Fra toppen av stolheisen på Geiloliatoppen har man mulighet til å kjøre både lette og vanskelige løyper ned igjen, enten det er bred og fin sykkelveg eller håndlaget singletrack gjennom skogen.

I Bjørneløypa kan alle kose seg med fin utsikt og så mye eller lite fart som man ønsker. Dette er 2325m fin sykkelvei som er helt perfekt for nybegynnere og desom aldri har prøvd utforsykling før.

Dropp, hopp, doseringer og bruer finner du i Slakter’n, oppkalt etter løypebygger Duane Butcher. Ekte singletrack med noen deilige bratte og tekniske partier. Løypen, som er bygget av den lokale dugnadsgjengen av ivrige syklister, er i konstant utvikling.

Denne sommeren åpnes også Sunny Daze, også denne en ’natural style’ håndlaget singletrack som passer inn i det flott fjellterrenget. Sunny Daze er en blå løype som går gjennom skogen, over bruer og mosestein på vei ned til Geilolia.

I tillegg er det planlagt en større Northshore park og crossløype nederst i anlegget.

Geilolia tilbyr utleie av 10 splitter nye freeridesykler fra Mongoose, beskyttelsesutstyr fra POC og sykkelguiding om du trenger instruksjon. Parken holder oppe hver dag frem til 15. august, fra 11:00 til 16:00.

Publisert 5. juli 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 5. juli 2010 kl 13.09
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen