Santa Cruz

Kultmerket Santa Cruz kjennes like godt igjen blant stisyklister som skatere og andre urbane folk. Her er alle syklene fra Santa Cruz, slik vi tester dem!

Santa Cruz ble startet av bl.a. skateren Rob Roskopp i 1993. Han var skater på 80-tallet men siktet etter å starte noe kult på den tohjulede fronten, og resultatet i dag er et konkurransedyktig selskap med en rekke populære modeller.

Mest nevneverdig fra begynnelsen til Santa Cruz er modellen Tazmon, som var blant de aller første vidt tilgjengelige fulldempa terrengsyklene.

Santa Cruz er også kjent for å være en dedikert terrengsykkelprodusent. De er et relativt stort merke, og designer sine egne rammer og patnet som produseres i Kina, men settes sammen etter spec fra kunder i USA. Santa Cruz har også et søstermerke i Juliana, som lager terrengsykler for kvinner på samme vis.

Blant de mest kjente modellene fra Santa Cruz som fremdeles er i produksjon, finner du Bronson, Hightower, Megatower og Blur. 

santa cruz tallboy sykkel test review MTB

Santa Cruz stisykler

Santa Cruz sine stisykler finnes i både rittvarianter og ultragrove lange vandringer. 

Særlig Hightower, Bronson og Heckler er kjente modeller her.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.6/10
MER AV ALT: Santa Cruz’ nye Tallboy er tøffere, råere og kulere enn forgjengeren. Dropp karbonhjulene for å matche prisen på Ibis-sykkelen.

Test av Santa Cruz Tallboy 4 C S RSV-kit

Siden første generasjon har Tallboy blitt stadig mer orientert mot leken stisykling. Santa Cruz Tallboy 4 C S RSV-kit er den groveste versjonen til nå.
TERRENGSYKKEL.NO
VELKJENT PROFIL:  Du skal ha et trent øye for å se forskjell på Santa Cruz sine forskjellige stisykler. Nå deler også Tallboy utformingen med lavt plassert demper.

Test av Santa Cruz Tallboy 4

Santa Cruz kaller Tallboy for en utforsyklists stisykkel. Den kortvandrede stisykkelen har i mange år vært en favoritt blant syklister med et overskudd og teknikk og krefter og et ønske om en sykkel med god respons og passelig med dempervandring.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.1/10
FINE LINJER: Nye Santa Cruz Blur har et klassisk utseende og robust konstruksjon. Geometrien er moderne uten å være revolusjonerende.

Test av Santa Cruz Blur CC X01 Reserve

Santa Cruz relanserer nå klassikeren Blur som reinspikka rittsykkel. Santa Cruz Blur CC X01 Reserve er en rask outsider i dette selskapet.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
5.2/6
ALLSIDIG: Bronson har mye vandring og små hjul. Totalpakken er allsidig. Foto: Kristoffer Kippernes

Test av SANTA CRUZ Bronson

Santa Cruz Bronson er befriende enkel å sykle på i kupert bymark-lignende terreng. Santa Cruz Bronson er en stisykkel med en allsidig totalpakke.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
9/10
Santa Cruz Blur 2021

Test av Santa Cruz Blur CC X01 AXS RSV

Santa Cruz overrasker med sin nye superlette Blur. Den er en effektiv rittsykkel som også er vanvittig morsom på teknisk krevende stier.

Santa Cruz Enduro / Downhillsykler

Sykler med grovere vandring fra Santa Cruz finner du mange gode eksempler på. Merket har også et eget lag i WC-konkurranser for downhill og enduro.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
5.1/6
UTFORRIGG? Santa Cruz Nomad har klare visuelle likhetstrekk med langt grovere sykler. Foto: Kristoffer Kippernes

Test av SANTA CRUZ Nomad C

Santa Cruz Nomad C sine egenskaper nedover på sti er i en klasse for seg selv. Denne endurosykkelen oppfordrer i aller høyeste grad til deathgrip!
TERRENGSYKKEL.NO
ny santa cruz 5010 juliana furtado

Ny Santa Cruz 5010

27,5 tommer hjul holder hevd, og Santa Cruz gir sykkelen 5010 nytt liv. Nå kommer det ny utgave av stisykkelen, med nytt rammedesign og endret geometri.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
9/10
Santa Cruz Bronson MX test review,

Test av Santa Cruz Bronson MX

Nyeste Santa Cruz Bronson kommer med stort hjul i front og mindre bak. Den er en leken og allsidig sti- og endurosykkel, også for deg som gjerne forserer lange klatringer.

Santa Cruz elsykkel

Så langt i Elsykkel-revolusjonen har Santa Cruz sitt bidrag vært elsykkelen Heckler, en relansering av en tidligere stisykkelmodell med dette navnet.

TERRENGSYKKEL.NO
Santa Cruz Heckler Emtb

Test av Santa Cruz Heckler elsykkel

Santa Cruz ventet en stund med å lansere sin første fulldempede emtb. Stisykkelen Heckler er også merkets eneste elsykkel, i hvert fall foreløpig. Hvor bra er el-stisykkelen Santa Cruz Heckler til norsk stisykling?
Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå