Santa Cruz

Kultmerket Santa Cruz kjennes like godt igjen blant stisyklister som skatere og andre urbane folk. Her er alle syklene fra Santa Cruz som vi har testet.

Santa Cruz Bikes ble startet av bl.a. skateren Rob Roskopp i 1993. Han var skater på 80-tallet men siktet etter å starte noe kult på den tohjulede fronten, og resultatet i dag er et konkurransedyktig selskap med en rekke populære modeller.

Mest nevneverdig fra begynnelsen til Santa Cruz er modellen Tazmon, som var blant de aller første vidt tilgjengelige fulldempa terrengsyklene.

Santa Cruz er også kjent for å være en dedikert terrengsykkelprodusent. De er et relativt stort merke, og designer sine egne rammer og patnet som produseres i Kina, men settes sammen etter spec fra kunder i USA. Santa Cruz har også et søstermerke i Juliana, som lager terrengsykler for kvinner på samme vis.

Blant de mest kjente modellene fra Santa Cruz som fremdeles er i produksjon, finner du Bronson, Hightower, Megatower og Blur. 

Sykler med grovere vandring fra Santa Cruz finner du mange gode eksempler på. Merket har også et eget lag i WC-konkurranser for downhill og enduro.

Så langt i Elsykkel-revolusjonen har Santa Cruz sitt bidrag vært elsykkelen Heckler, en relansering av en tidligere stisykkelmodell med dette navnet.

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen