William Høines Larsen var en av sju nominerte ryttere, og alle grener under NCF var representert. I tillegg til diplom, heder og ære, fikk Høines Larsen også et stipend på 10 000 kroner. 

– Det er veldig moro at det finnes slike priser som dette, og betyr mye for meg å få den. Pengene som kommer godt med til satsningen, og går til reiser og ritt utover i sesongen, sier Høines Larsen. 

NCF Region Øst vedtok å opprette prisen i 2019. Den ble delt ut for første gang i helga. Det var Tone Kristin Larsen i region Øst som delte ut prisen. Hun begrunnet juryens beslutning med at Høies Larsen har hevdet seg i flere sykkelgrener, både nasjonalt og internasjonalt. 

– William hadde en svært god sesong i 2019 med fremragende prestasjoner i både terreng og sykkelkross. Han ble Norgesmester i terreng sprint, terreng rundbane, og cyclocross. Han har også vunnet Norges Cupen sammenlagt i både terreng rundbane og cyclocross, sa Larsen under prisutdelingen i helga, og trakk fram noen av Høines Larsens prestasjoner.

– William hadde gode internasjonale prestasjoner i terrengsykling i 2019. Han vant rittet GONSO MTB CLASSIC i Tyskland, som ble arrangert parallelt med UCI verdenscupåpningen i Albstadt. Der hadde han nest beste tid uansett klasse. Han vant også et rundbane ritt i den svenske cupen, i Vårgårda, sa hun. 

NCF Region Øst hadde fått sju nominasjoner til årets ungdomspris. Det var kandidater fra terreng, cyclocross og landevei, gutter og jenter og ett guttelag. Flere av de nominerte konkurrerer i flere grener, og en av kandidatene er parautøver. 

De andre nominerte til prisen var Line Kristiansen (2003), CK Nittedal; Kevin Touya (2003), Bingsfoss sykkelklubb; Trym Børner Westgaard Holther (2003), Smaalene Sykkelklubb; Amalie Christensen (2003), Eidsvoll sykkelklubb; Laget Region Øst NTG (2004) og Oliver Melsom-Johansen (2005), Drøbak Sykkelklubb. 

FAKTA: Ungdomsprisen NCF Region Øst

  • Både enkeltryttere og lag kan nomineres, men det er krav om at utøveren(e) ikke kan være eldre enn 17 år i det året som prisen tildeles for. 
  • For årets pris lå prestasjoner fra 2019 til grunn. 
  • Forslag til kandidater skulle oversendes regionen innen 1. januar 2020.