/ Fatbike

Lanserer nytt fatbikeritt i Drammensmarka

Nyttårsrittet på Konnerud frister med smale stier, enkelte bygde elementer, 10 kroner i startkontingent og Twist i premie.

Sist oppdatert 28. desember 2019 kl 16.58
Nyttårsrittet i Drammensmarka arrangeres for første gang på tirsdag. Foto: Jon Henrik Handley
Nyttårsrittet i Drammensmarka arrangeres for første gang på tirsdag. Foto: Jon Henrik Handley

Det nye lavterkselrittet i Drammensmarka arrangeres for første gang på Nyttårsaften, og ambisjonen er at konkurransen skal bli en tradisjon. 

– Målet er at Nyttårsrittet skal bli en fast tradisjon, så dette er en test for å se om det er grunnlag for å arrangere et større ritt neste år og videre framover, sier Jon Henrik Handley, som er en av initiativtakerne til Nyttårsrittet.

Det 14 kilometer lange rittet kjøres som fellesstart klokka 11 fra bommen på Hadelandsdammen. De første par kilometerne av traséen går i relativt brede skiløyper, mens resten består av smale stier kjørt opp med SnowDog og FatbikeGroomer spesifikt for fatbike, samt innslag av enkle bygde elementer med alternative linjer. (Se løypekart nederst i saken)

Startkontingenten er 10 kroner og dekker håndskrevet startnummer på papptallerken som festes til sykkelen med piperensere. Førstemann i mål vinner en pose Twist, men alle som fullfører får mineralvann og varme pølser fra grillen.

Les også: Her sykler du fatbike i 2020 

Rekrutteringstiltak 
Handley håper Nyttårsrittet kan bidra til å få flere syklister ut på stiene i Drammensmarka.

– Løypa her i Drammensmarka har vært kjørt opp for fatbike i et par-tre år allerede. Vi er noen få som bruker den jevnlig, og vi mener den er helt fantastisk, så vi har i all enkelhet konkludert med at den fortjener litt aktiv anvendelse, sier Handley, og legger til at Nyttårsrittet også er åpent for deltakere med vanlige terrengsykler. 

Les også: Ligger verdens beste fatbikestier ved Lillehammer? 

Spent på værmeldinga
– Akkurat nå er det helt magiske forhold, sier Handley, som er spent på hvordan forholdene i løypa blir på rittdagen med den værmeldinga som gjelder. 

– Vær er ferskvare, men vi kjører opp løypa i mildværet og håper traséen holder. Uansett blir det like forhold for alle. 

Se video fra løypa 

Nyttårsrittet Drammensmarka
Løypekart Nyttårsrittet 2019
Publisert 28. desember 2019 kl 16.58
Sist oppdatert 28. desember 2019 kl 16.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen