– Vårt mål er å ha mulighet til tjukkas-moro hele vinteren, forteller formannen i gruppen Abbortjernet Fatbike Svein Sagbakken. Sammen med opptil 15 andre syklister har han gjennom vinteren tråkket opp stier i området rundt Lillehammer med truger for å kunne sykle på de.

– Vi tråkker opp de vanlige sommerstiene, og målet vårt er først og fremst å holde stiene åpne, kanskje spesielt etter store snøfall, sier Sagbakken.

Dugnadsarbeid: Gjengen på Lillehammer går kveldsturer på opptil flere timer hvor de tråkker opp stier gjennom vinteren.

Nå kan også folk utenombygds nyte godt av arbeidet som er lagt ned, dugnadsgjengen inviterer sammen med Birk Sport til fatbikehelg 30.januar til 1. Februar. 

 

– Det blir en kort men variert samling, med lyktesykling, shuttle-tur, lengre turer på lørdag og søndag, samt teknikktips med Aslak Mørstad. Mekkekurs for de som ønsker på Birk Sport i Lillehammer, og ikke minst after-bike på Nikkers i Lillehammer, forteller Tom Ruud, en av initiativtakerne.

 

– Så langt har vi rundt 25 påmeldte. Hvem som helst kan delta, det stilles ikke noen spesielle krav til utstyr, men det kan jo selvfølgelig være en fordel med fatbike, fortsetter Ruud.

 

– Koster det noe å delta?

– Dette skal ikke koste noe utover kost og losji. Vi har skaffet gode priser på overnatting for de som trenger det.

For mer info, se plakaten under, eller arrangementets nyhetsbrev.