– Jeg har syklet fatbike i et par uker nå, men dette var første helg der det var bra med snø på bakken og første tur i høyden på snøføre, sier Pål Jakobsen.

Turen gikk fra Kvaløysletta på en anleggsvei via to større vann: Svartvatnet og Amundvatnet, opp til cirka 450 meter over havet. Fra disse vannene kan man lage en runde som gjør at man kommer ned en firehjulsvei på andre siden av to elver som renner ut fra disse vannene. Kombinert med en del stier og litt lysløype er det en perfekt tur, sier Jakobsen, og forteller om fint tjukksykkelføre, også utenfor veien.

Annonse

Les også: Feit adventstid 

Saken fortsetter under

Kvaløysletta Oct 29-17 river Pål Jakobsen 1400x933
Fra turen Kvaløysletta via Svartvatnet og Amundvatnet i helga. Foto: Pål Jakobsen

Fra turen Kvaløysletta via Svartvatnet og Amundvatnet i helga. Foto: Pål Jakobsen

Fleksibel tur
Lengden på turen er fra 20 kilometer, avhengig av hvor mye man legger til basisruta, og byr på flere muligheter for underlag.

– Turen er på en drøy time om man bare sveiper innom fjellrunden. Den kan bli vesentlig lenger om man kobler på mye av det som er rundt. Oppå Finlandsfjellet, som er det man sykler på, kan man velge mellom flere anleggs-/firehjulsveier, sier Jakobsen, og gir også et insider-tips:

– Tar man med fiskestanga, kan man stoppe på et av vannene og fikse middag om man er heldig. Men husk at Amundvannet er et oppdemmet vann, så man skal ikke sykle på isen her, sier han.

Kvaløysletta Oct 29-17 trail Pål Jakobsen 140xx1066
Endelig tjukksykkelføre. Foto: Pål Jakobsen

Endelig tjukksykkelføre. Foto: Pål Jakobsen