Skaidi Fatbike, som arrangeres for sjuende gang 28. mars 2020, kjøres etter rundbaneformat, hovedsakelig på sti og skuterspor. Det stikkes ny løype hvert år, men lengden ligger fast på cirka tre mil for hovedrittet. 

I fjor fungerte Skaidi Fatbike for første gang som uoffisielt NM i fatbike, der Audun Øverbye Hansen utklasset hjemmefavorittene i deres egen lekegrind

Annonse

Det var riktignok ingen andre søkere til fatbike-NM 2020, men arrangementsansvarlig i NCF Cato Karbøl føler seg trygg på at mesterskapet blir arrangert på en tilfredsstillende måte. 

– Vi var veldig fornøyde med Skaidi fatbike som uoffisielt NM i 2019, og er glade for at de søkte om å få mesterskapet i 2020 også. Det var både godt arrangert og god deltakelse, sier Karbøl.  

Her sykler du fatbike i 2020    

Skal lage sykkelfest
Rittleder i Skaidi fatbike, Odd Peder Wang-Norderud, er stolt over å få mesterskapet for andre gang, og er allerede i gang med å forberede rittet og rammearrangementene i 2020. 

Mens de fleste fatbikerittene i Sør-Norge opplever synkende eller utflatende deltakerantall, har Skaidi Fatbike hatt deltakerrekord alle gangene de har arrangert rittet. 

Wang-Norderud tror gjentatt deltakerrekord og økende oppslutning skyldes at Finnmark har et aktivt fatbikemiljø, og mange som engasjerer seg for å bidra til et godt rittilbud. 

– Vi har holdt på i mange år, så vi har opparbeidet oss litt erfaring, og ønsker å fortsette det. Vi ønsker jo fatbikerittet skal bli litt som Skaidi Xtreme: at alle sykkelinteresserte ser mot oss og har får har lyst å delta. Vi har allerede over 40 påmeldte, så alt ligger til rette for et godt Skaidi-år, sier han. 

– Vi bygger videre på samme modell som tidligere. Det stikkes ny løype hvert år, men lengden ligger fast på cirka tre mil for hovedrittet. Det blir tre runder, en kort, en mellomlang og en lang i hovedrittet, mens ungdom og Adventure-klassen kun sykler siste runde av rittet. Første og andre runde av løypa blir single track, mens siste runde blir en blanding av single track og tråkkemaskinkjørt løype, sier Wang-Norderud. 

Skaidi Fatbike blir NM 2020
Skaidi Fatbike blir NM også i 2020. Her fra starten under NM 2019. Foto: Rino Engdal