– Det begynner å bli veldig bra nå. Vi har 50-60 centimeter snø overalt, og det er skikkelig julekortstemning her, sier Snorre Pedersen, en av ildsjelene bak det omfattende preppeprosjektet ved Birkebeineren Stadion i Lillehammer. 

Pedersen, som jobbet mange år som leder for Hafjell Bike Park og ansvarlig for løypene der, la siste hånd på fatbikeløypenettet i Lillehammer denne uka. Da fikk han kjørt opp de siste halvannen kilometerne av stinettverket. Dermed er alt preppet og klart for juleferien.  

Annonse

– Jeg koser meg med prepareringen og enda mer med syklingen her. Vi begynner å få inn doseringer og elementer i løypene nå, og har selvsagt fått rettet opp stiene og fylt in snø der det trengs rundt smale bruer, over bekker og søkk, sier han, og håper at mange vil benytte seg av stiene framover.  

Er du klar for vintersykling? De beste tipsene til vintersykling    

Saken fortsetter under

Fatbikeløyper Lillehammer
Stikjøreren fylt inn snø rundt hull og smale partier. Foto: Snorre Pedersen

Unikt tilbud
Fatbikeprepareringen i Lillehammer er unik i sør-norsk målestokk og er ett av få områder der det kjøres stier med snøskuter spesifikt for sykling. Tilbudet er gratis og åpent for alle. Totalt er det om lag en mil med fatbikestier området de preparer. Nå søker de om lov til å utvide antall kilometer. 

– Vi skal søke om å få kjøre opp flere av stiene i samme område, så det blir ikke et større areal, kun fortetting. Så langt har vi godkjenning fra en av de to grunneierne, sier Pedersen. 

Her sykler du fatbike i 2020    

Fatbikeildsjelene i Lillehammer er hovedreportasjen i siste utgave av Terrengsykkelmagasinet (Terrengsykkel Nummer 85, utgave 7/2019)

Fatbikeløyper Lillehammer
Ved inngangen til juleferien er det strøkne fatbikeforhold i Lillehammer. Foto: Snorre Pedersen