Det nye lavterkselrittet i Drammensmarka arrangeres for første gang på Nyttårsaften, og ambisjonen er at konkurransen skal bli en tradisjon. 

– Målet er at Nyttårsrittet skal bli en fast tradisjon, så dette er en test for å se om det er grunnlag for å arrangere et større ritt neste år og videre framover, sier Jon Henrik Handley, som er en av initiativtakerne til Nyttårsrittet.

Annonse

Det 14 kilometer lange rittet kjøres som fellesstart klokka 11 fra bommen på Hadelandsdammen. De første par kilometerne av traséen går i relativt brede skiløyper, mens resten består av smale stier kjørt opp med SnowDog og FatbikeGroomer spesifikt for fatbike, samt innslag av enkle bygde elementer med alternative linjer. (Se løypekart nederst i saken)

Startkontingenten er 10 kroner og dekker håndskrevet startnummer på papptallerken som festes til sykkelen med piperensere. Førstemann i mål vinner en pose Twist, men alle som fullfører får mineralvann og varme pølser fra grillen.

Rekrutteringstiltak 
Handley håper Nyttårsrittet kan bidra til å få flere syklister ut på stiene i Drammensmarka.

– Løypa her i Drammensmarka har vært kjørt opp for fatbike i et par-tre år allerede. Vi er noen få som bruker den jevnlig, og vi mener den er helt fantastisk, så vi har i all enkelhet konkludert med at den fortjener litt aktiv anvendelse, sier Handley, og legger til at Nyttårsrittet også er åpent for deltakere med vanlige terrengsykler. 

Spent på værmeldinga
– Akkurat nå er det helt magiske forhold, sier Handley, som er spent på hvordan forholdene i løypa blir på rittdagen med den værmeldinga som gjelder. 

– Vær er ferskvare, men vi kjører opp løypa i mildværet og håper traséen holder. Uansett blir det like forhold for alle. 

Se video fra løypa 

Nyttårsrittet Drammensmarka
Løypekart Nyttårsrittet 2019