– Jeg tror at jeg tar favorittstempelet, hvis alt går bra på rittdagen. Løypeleggeren har jo en fordel: jeg vet hva som kommer. Men værmeldingen er drøy: det ser ut som det kan bli stiv kuling utpå søndag morgen. Men værmeldingen kan jo ta feil, sier Nina Gässler, som er en av ildsjelene bak ekstremrittet på Geilo.

Annonse

Maratonrittet, som arrangeres for andre gang på lørdag, byr på tre distanser: 150 kilometer med status som kvalifiseringsritt til Iditarod Trail Invitational i Alaska, 60 kilometer og 30 kilometer. Starten er rigget, alle løyper er GPS-sporet og sjekkpunktene er klare til å ta imot årets deltakere.

I tillegg til Gässler stiller fjorårsdeltakerne Tobias Bos, Constantijn Weber og Hedwig Deleeuwdenbouter, som alle er fra Nederland.

– Både Tobias og Constantijn var med på Iditarod Trail Invitational campen her på Geilo i fjor vinter, og begge to har syklet kvalikrittet i Rovaniemi før, sier Gässler, som gir dem begge gode sjanser i morgendagens ritt.

Slik gikk Fat Viking 2017: Etter 17 mil skilte fem minutter 

Bos debuterer imidlertid på den lengste distansen i år, siden han skadet seg like før rittet i fjor og derfor gikk fra 150 kilometer til 60 kilometer for å sykle sammen med kona Hedwig.

Weber og Gässler kvalifiserte seg til Iditarod Trail Invitational i fjor vinter, og er nå klare for 560 kilometer lange fatbikerittet i Alaska 25 februar.

– Årets Fat Viking blir en bra prøve, for det er meldt snø og vind hele lørdag, sier Gässler, og minner om at påmelding til rittet fortsatt er åpen.

Som abonnent får du digital tilgang til alle tidligere utgaver. Se våre tilbud på abonnement her